شناسهٔ خبر: 75237360 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

عربستان و اردن هتک حرمت مسجد الاقصی توسط شهرک‌نشینان و مقامات اشغالگر را محکوم کردند

تهران – ایرنا – عربستان سعودی و اردن هتک حرمت مسجد الاقصی توسط شهرک‌نشینان و مقامات صهیونیست تحت حمایت پلیس رژیم اشغالگر را محکوم کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری الشرق عربستان، وزارت امور خارجه این کشور با انتشار بیانیه‌ای، بار دیگر ادامه هتک حرمت مسجد الاقصی توسط صهیونیست‌ها را به شدت محکوم کرد.

وزارت امور خارجه عربستان همچنین بر مخالفت قاطع ریاض با هر اقدامی که منجر به تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی بیت‌المقدس و مقدسات آن شود، تاکید کرد.

عربستان سعودی همچنین خواستار «پاسخ‌گویی جامعه بین‌المللی در قبال نقض‌های خطرناک و مستمر رژیم اشغالگر اسرائیل علیه مقدسات اسلامی و غیرنظامیان بی‌گناه در فلسطین» شد.

همچنین اردن با شدیدترین عبارات، حمله ایتمار بن گویر، وزیر افراطی کابینه رژیم اشغالگر صهیونیستی، و صدها تن از شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی تحت حمایت نیروهای اشغالگر اسرائیلی را محکوم و تأکید کرد که این اقدام، نقض آشکار حقوق بین‌الملل و حقوق بین‌الملل بشردوستانه بوده و مصداقی از تشدید تنش‌های محکوم‌شده و تحریکات غیرقابل قبول است.

«فؤاد المجالی» سخنگوی وزارت امور خارجه اردن، با تأکید بر رد قاطع و محکومیت شدید هتک حرمت مسجد الاقصی از سوی کشورش، این اقدامات را نقض آشکار وضعیت تاریخی و حقوقی موجود در مسجدالاقصی و تلاشی برای تقسیم آن دانست.

وی تصریح کرد که رژیم اسرائیل هیچ‌گونه حاکمیتی بر شهر اشغالی قدس و مقدسات اسلامی و مسیحی آن ندارد.

المجالی نسبت به پیامدهای ادامه‌ نقض‌های تحریک‌آمیز و غیرقانونی علیه مقدسات اسلامی و مسیحی در شهر بیت‌المقدس هشدار داد و از رژیم اسرائیل، به‌عنوان قدرت اشغالگر، خواست تا این تجاوزها و تمامی اقدامات تحریک‌آمیز را متوقف کند.

وی بار دیگر تأکید کرد که حرم مسجدالاقصی به مساحت ۱۴۴ دونم، مکان عبادت خالص مسلمانان است و اداره اوقاف قدس و امور مسجدالاقصی، وابسته به وزارت اوقاف، امور و مقدسات اسلامی اردن، مرجع قانونی و صاحب صلاحیت انحصاری در مدیریت امور این مکان مقدس و سامان‌دهی ورود به آن به‌شمار می‌رود.

شاهدان عینی گزارش دادند، شهرک‌نشینان صهیونیست به سرکردگی ایتمار بن گویر، وزیر افراطی کابینه رژیم اشغالگر، از سمت باب‌المغاربة وارد صحن‌های مسجدالاقصی شدند و با انجام حرکات تحریک‌آمیز و اجرای آیین‌های تلمودی، فضای تنش‌آلودی را رقم زدند. این اقدام هم‌زمان با دومین روز «عید عرش عبری» صورت گرفت.