شناسهٔ خبر: 75236310 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس دانشگاه تبریز:

سهمیه پذیرش دانشجویان خارجی کاملاً از ظرفیت دانشجویان ایرانی جداست

رئیس دانشگاه تبریز گفت: پذیرش دانشجوی خارجی در این دانشگاه‌ بر اساس ضوابط دقیق علمی و مالی وزارت علوم انجام شده و سهمیه پذیرش آنان کاملاً جدا از ظرفیت دانشجویان ایرانی است. ما صندلی خالی به دانشجوی خارجی هدیه نمی‌دهیم، بلکه پذیرش آنان در چارچوب سهمیه‌های مستقل صورت می‌گیرد.

صاحب‌خبر -

محمدتقی اعلمی چهارشنبه ۱۶ مهر در گفت‌وگو با خبرنگاران با تأکید بر اینکه دانشجویان خارجی هیچ امتیاز ویژه‌ای نسبت به دانشجویان داخلی ندارند، افزود:جذب دانشجویان بین‌المللی اهمیت بالایی داشته و بخشی از سیاست کلان کشور در حوزه دیپلماسی علمی و فرهنگی است .

وی با بیان اینکه هدف از جذب این دانشجویان، گسترش نفوذ علمی، فرهنگی و زبانی ایران در منطقه و جهان اسلام است، اظهار کرد: بسیاری از کشورهای پیشرفته و همسایگان ما، جذب دانشجوی بین‌المللی را به عنوان یک فرصت ملی تلقی می‌کنند. دانشجویان خارجی تمام هزینه‌های تحصیل و اقامت خود را پرداخت می‌کنند و پذیرش این دانشجویان نه‌تنها باری بر دوش نظام آموزشی کشور نیست، بلکه موجب توسعه علمی، فرهنگی و اقتصادی دانشگاه‌ها نیز می‌شود.

وی اظهار کرد: استان آذربایجان شرقی یکی از استان‌های پیشرو در پذیرش دانشجویان خارجی بوده و هم‌اکنون هشت هزار و ۳۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های استان مشغول تحصیلند که چهار هزار و ۵۰۰ نفر از آنان در شهر تبریز و  سه هزار و ۵۰۰ نفر در دانشگاه تبریز تحصیل می‌کنند.

اعلمی تأکید کرد:حضور بیش از چهار هزار و ۵۰۰ دانشجوی خارجی در تبریز موجب گردش مالی حدود ۶۰ میلیون دلار در هر نیم‌سال می‌شود که به رونق اقتصادی شهر کمک می‌کند.

وی اظهار کرد: حضور دانشجویان بین‌المللی عامل پویایی فضای علمی دانشگاه‌ها و افزایش تعاملات علمی و ارتقای رتبه ایران در سطح جهانی شده و بسیاری از فارغ‌التحصیلان خارجی دانشگاه‌های ایران اکنون در کشورهای خود در جایگاه‌های علمی و مدیریتی برجسته فعالیت دارند و به‌عنوان سفیران فرهنگی ایران تلقی می‌شوند.

سهمیه پذیرش دانشجویان خارجی کاملا جدا از ظرفیت دانشجویان ایرانی است

وی با اشاره به فضاسازی‌های اخیر در فضای مجازی علیه دانشجویان عراقی افزود: بخش زیادی از این حاشیه‌سازی‌ها ناشی از ناآگاهی است. از رسانه‌ها می‌خواهیم با اطلاع‌رسانی شفاف و گفت‌وگو با دانشجویان خارجی، واقعیت‌های میدانی را منتشر کنند.

رئیس دانشگاه تبریز روند جذب دانشجویان خارجی را تشریح کرد و گفت: دانشجویان خارجی در نیم‌سال نخست باید در دوره‌های آموزش زبان فارسی شرکت کنند. ۴۸۰ ساعت آموزش برای آنان پیش‌بینی شده و پس از اخذ گواهی، می‌توانند در کلاس‌های تخصصی شرکت کنند. همچنین در صورتی که تعداد دانشجویان زیاد باشد، کلاس‌هایی به زبان انگلیسی نیز برگزار می‌شود.

انتهای پیام