شناسهٔ خبر: 75236130 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

از سرگیری جشنواره بین‌المللی ارسیکا در تبریز پس از ۶ سال وقفه

تبریز- ایرنا- پنجمین جشنواره بین‌المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع‌دستی (ارسیکا) با همکاری سازمان همکاری اسلامی (OIC) و مرکز تحقیقات تاریخ، هنر و فرهنگ اسلامی (IRCICA) به میزبانی دانشگاه هنر اسلامی تبریز از ۲۷ مهر تا یکم آبان‌ماه برگزار می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، کریم میرزایی، دبیر علمی جشنواره بین‌المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع‌دستی (ارسیکا)، اظهار کرد: این جشنواره در چهار دوره قبلی، تاثیر مهمی در فرهنگ و هنر دنیا داشته و حتی عامل اصلی انتخاب تبریز به‌عنوان پایتخت کشورهای اسلامی در ۲۰۱۸، برگزاری جشنواره‌هایی چون ارسیکا بوده است که تأثیر بی‌نظیری در ارتقای جایگاه هنر و فرهنگ تبریز در جهان دارد.

وی افزود: تعداد ۱۶۰ مقاله به دبیرخانه پنجمین دوره جشنواره ارسیکا رسیده که ۳۰ مقاله در کنگره ارائه خواهد شد و از کشورهای تونس، سوئیس، ترکیه، لتونی و بوسنی نیز مهمانان خارجی در این رویداد حضور دارند.

وی ادامه داد: این جشنواره با محوریت مقالات علمی برگزار می‌شود، اما در جشنواره بعدی که اردیبهشت‌ماه سال آینده برگزار خواهد شد، شاهد حضور هنرمندان خارجی بیشتری نیز خواهیم بود.

میرزایی گفت: نمایشگاه ملی خوشنویسی با آثار اساتید و هنرمندان برگزیده انجمن خوشنویسان و نمایشگاه نگارگری، تذهیب و گل و مرغ نیز با حضور اساتید برجسته و دانشجویان منتخب دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد: کنگره دیگری با عنوان «میراث ملی در خطر» نیز با تأیید ارسیکا هم‌زمان با این جشنواره برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: تبریز، شهر پرتاریخ ایران، در حوزه فرهنگ و هنر پیشتاز بوده و بر دیگر مناطق تأثیر گذاشته است. برای نمونه، در زمینه نگارگری و خوشنویسی، تبریز بر عثمانی و دهلی اثرگذار بوده و هنر مناطق آناتولی، قفقاز، گرجستان و عراق تا هند نیز به‌ویژه از دوره ایلخانی، به‌شدت تحت‌تأثیر هنر ایرانی قرار گرفته که این موضوع باید بیشتر تبیین شود.

احد نژاد ابراهیمی، دبیر اجرایی جشنواره نیز گفت: امروز منطقه و کشورمان وضعیت ویژه سیاسی، اقتصادی و نظامی را تجربه می‌کند که در چنین شرایطی، یکی از رسالت‌های دانشگاه، دیپلماسی علمی است و این رویداد نیز نمادی از تحقق همین هدف است.

وی افزود: روز شنبه ۲۶ مهرماه نیز به مناسبت اینکه امسال تبریز پایتخت محیط زیست ایران است، نمایشگاهی افتتاح خواهد شد.

وی ادامه داد: در چارچوب پنجمین جشنواره بین المللی ارسیکا همچنین بازدید از بناهای تاریخی تبریز و تبریزگردی برای مهمانان داخلی و خارجی نیز پیش‌بینی شده است.

نژادابراهیمی اظهار کرد: این جشنواره در معرفی فرهنگ و هنر ایرانی و ایجاد ارتباط میان مناطق، به‌ویژه قفقاز، آناتولی و شمال عراق، تأثیرگذار بوده است و انتظار داریم از دل این برنامه‌ها ارتباطات بین‌دانشگاهی، دانشجویی و استادان گسترش یابد.

وی افزود: امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، جایزه هنری تبریز در جهان اسلام بیش از پیش مطرح شود و در دوره‌های آتی نیز استمرار یابد.

وی ادامه داد: در دنیای امروز، شهرها رقابت سنگینی برای معرفی خود به‌عنوان شهر فرهنگی و هنری دارند و معرفی مکتب هنری معاصر تبریز نیز از رهگذر چنین جشنواره‌هایی محقق می‌شود.

دبیر اجرایی جشنواره ارسیکا گفت: برگزاری منظم این جشنواره نیازمند برنامه‌ریزی راهبردی دانشگاه است. اگر بتوانیم عرضه کالاهای فرهنگی تولید شده توسط دانشگاه را به‌صورت بسته‌های فرهنگی در جشنواره‌ها ارائه کنیم، این امر به ثروت‌آفرینی برای دانشجویان و پایداری آموزش و پرورش علمی منجر خواهد شد.

مجیدپور، معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز، نیز اظهار کرد: ۶ سال وقفه در برگزاری این جشنواره ایجاد شده بود که خلأ مهمی محسوب می‌شود.

وی افزود: تبریز، نیازمند مشارکت تمامی بخش‌ها برای ارائه هرچه بهتر چهره فرهنگی خود در سطح بین‌المللی است.

نصیری، رئیس انجمن خوشنویسان آذربایجان شرقی، نیز گفت: بخشی از آثار به‌نمایش‌درآمده، مربوط به برندگان ایرانی جشنواره بین المللی خوشنویسی ارسیکا در ترکیه است.

وی افزود: کارگاه خوشنویسی ویژه نوجوانان و اعضای انجمن نیز برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، ششمین دوره جشنواره ارسیکا در اردیبهشت‌ماه سال آینده برگزار خواهد شد و ادامه آن به‌صورت دوسالانه برنامه‌ریزی شده است.

از سرگیری جشنواره بین‌المللی ارسیکا در تبریز پس از ۶ سال وقفه

در پایان این نشست، پوسترهای جشنواره رونمایی‌ شد.