شناسهٔ خبر: 75233097 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

موکبداران برتر اربعین ۱۴۰۴ تجلیل شدند

در مراسم تجلیل از موکبداران برتر و خادمان اربعین ۱۴۰۴ که امروز ۱۶ مهر برگزار شد، مسئولان برجسته کشور با اشاره به اهمیت این مسیر معنوی، از تلاش‌های ارزشمند خادمان و موکبداران قدردانی کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، در مراسم تجلیل از موکبداران برتر و خادمان اربعین ۱۴۰۴ که امروز ۱۶ مهر برگزار شد، مسئولان برجسته کشور با اشاره به اهمیت این مسیر معنوی، از تلاش‌های ارزشمند خادمان و موکبداران قدردانی کردند.

پرویز فتاح، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، مسیر نجف تا کربلا را هم‌سنگ صفا و مروه خواند و تأکید کرد: این راه مقدس به برکت فداکاری شهدا و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی برای زائران بازگشایی شده است. 

وی اظهار داشت: قدم گذاشتن در این مسیر تنها با تدبیر و عقل ممکن نیست، بلکه عشقی عمیق و ایمان راسخ زائران است که باعث تحمل دشواری‌ها می‌شود.

فتاح همچنین اربعین را مدرسه‌ای بزرگ برای یادگیری ارزش‌های اخلاقی و ایثار دانست و گفت: در این ایام، مردم با روحیه‌ای متفاوت و صبوری مثال‌زدنی در راهپیمایی شرکت می‌کنند.

وی به رفتار ویژه مردم عراق در این روزها اشاره کرد و افزود: حضور میلیونی زائران در شرایط سخت امسال، پیامی روشن دارد؛ مردمی که از صمیم قلب آمده‌اند و در صورت فراهم شدن امکانات بهتر، کنترل جمعیت بسیار سخت‌تر خواهد بود.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام همچنین از همکاری گسترده دستگاه‌های مختلف تشکر کرد و گفت: ستاد اجرایی فرمان امام در زمینه تامین آب، بهداشت، درمان و سایر خدمات، در کنار ستاد اربعین فعالیت می‌کند و تلاش شده است تا ده‌ها هزار نفر از مناطق محروم نیز در این راهپیمایی عظیم حضور داشته باشند.

فتاح با تأکید بر اینکه خدمت به زائران اربعین نه هزینه، بلکه سرمایه‌ای در راه خدا است، این موضوع را فرصتی ارزشمند برای خدمت رسانی دانست.

علی اکبر پورجمشیدیان، رئیس ستاد مرکزی اربعین نیز در سخنان خود از مجاهدت‌های خستگی‌ناپذیر موکبداران قدردانی کرد و گفت: ستاد اربعین بیش از آنکه به دیده شدن اهمیت دهد، دلش در گروخدمت صادقانه به زائران دارد. 

وی با تأکید بر نقش بی‌بدیل مردم در این حرکت عظیم گفت: بسیاری از افراد با امکانات فراوان و برخی حتی بدون امکانات، همه آنچه در اختیار داشتند برای خدمت به زوار امام حسین (ع) به کار گرفتند؛ حتی مواردی مانند قربانی کردن گاو و گوسفند که نشان‌دهنده عظمت و روحیه فداکاری در میان مردم است.

پورجمشیدیان مسئولیت خدمت به زائران اربعین را مایه افتخار دانست و بیان کرد: عشق و علاقه من به اربعین باعث شد که وارد وزارت کشور شوم و هر سال این مسیر با نیت خالص و همت جمعی به پیش می‌رود. 

وی درباره امنیت مراسم گفت: امسال امن‌ترین اربعین در سال‌های گذشته بود و در ایران و عراق هیچ حادثه امنیتی جدی گزارش نشده است. همچنین با وجود گرمای شدید هوا، ۴ درصد افزایش در حضور زائران داشتیم و تعداد زائران خارجی نیز ۱۶ درصد رشد کرده است.

رئیس ستاد مرکزی اربعین درباره مشکلات حمل و نقل اظهار داشت: استانداران و وزارت راه تلاش زیادی برای تأمین اتوبوس در مرزهای پرتردد انجام دادند، هرچند در مرز مهران کمبود موقتی اتوبوس به‌ویژه اتوبوس‌های VIP وجود داشت که باعث برخی تأخیرها شد؛ بابت این مشکلات عذرخواهی می‌کنیم و امیدواریم سال آینده این وضعیت بهتر شود.

پورجمشیدیان در پایان با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی تلفات، مجروحان و بیماران نسبت به سال گذشته گفت: سایه‌بان‌های نصب شده اختلاف دمای چشمگیری ایجاد کردند که در حفظ سلامت زائران نقش موثری داشت و این همکاری مشترک مردم ایران و عراق قابل تقدیر است.

همچنین حسن پلارک، رئیس ستاد پشتیبانی از جبهه مقاومت، نیز در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد شهدا و قدردانی از خادمان مسیر اربعین اظهار داشت: احضور میدانی مسئولان کمیته اسکان و تغذیه از حدود یک ماه قبل از اربعین در مرزها و خاک عراق، همراه با برنامه‌ریزی دقیق، باعث شد فرآیند خدمت‌رسانی به بهترین شکل انجام شود.

پلارک درباره پروژه‌های زیرساختی گفت: یکی از اقدامات اساسی تملک زمین و ساخت انبارهای تجهیزات موکب‌ها بود که به کاهش تعداد کامیون‌های حمل تجهیزات در ایام اربعین کمک شایانی کرد.

وی افزود: با تجهیز موکب‌ها به امکاناتی همچون یخ‌ساز و سیستم‌های تامین آب، دیگر نیازی به حمل کامیون‌های متعدد آب و یخ نیست و این گام‌ها بخشی از هدف بزرگ‌تر ما برای مردمی کردن کامل اربعین است، به طوری که نقش دولت‌ها در اجرا به حداقل برسد.

وی خبر داد که با همکاری کمیته اسکان و تغذیه، زمین‌های خریداری شده توسط موکبداران به نام شرکت‌های آنان ثبت خواهد شد تا مشکلات حقوقی برطرف شود و ساخت موکب‌های دائمی آغاز گردد. به این ترتیب، زائران در سال‌های آینده به جای استفاده از چادر و خیمه، در اماکن ساختمانی مناسب اسکان خواهند یافت.

در پایان مراسم از موکبداران برتر اربعین امسال تجلیل شد.

انتهای پیام/