شناسهٔ خبر: 75226833 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

امروز در مشهد برگزار می‌شود؛

یازدهمین رویداد ملی-آموزشی طنز قلمه؛ فرصتی برای درخشش طنازان خراسانی

مدیر پروژه قلمه و معاون آموزشی دفتر طنز حوزه هنری، گفت: استان خراسان رضوی از فعال‌ترین و اثرگذارترین استان‌های کشور در حوزه طنز و ادبیات است و طنزپردازان توانمندی در این خطه مشغول به فعالیت هستند.

صاحب‌خبر -

نوید ولی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: یازدهمین رویداد قلمه که به همت دفتر طنز حوزه هنری کشور و با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی استان خراسان رضوی در شهر مشهد در حال برگزاری است، فرصتی برای کشف، استعدادیابی، پرورش و معرفی طنزپردازان این استان است. کارگاه‌های حضوری این رویداد از روز چهارشنبه ۱۶ مهرماه تا پایان روز جمعه در این شهر برگزار خواهد شد. رویداد طنز قلمه تاکنون در ۱۰ استان کشور اجرا شده است و عملا، فرصت‌های بزرگی برای افراد مستعد در آن استان‌ها ایجاد کرده است.

وی افزود: هدف از برگزاری این رویداد، انتقال و اشتراک دانش از تهران به سایر مراکز استان‌ها، شهرستان‌ها و حتی روستاهای دور افتاده است. امیدواریم از این طریق بتوان به شکوفایی استعدادهای طنزپردازان کشور کمک کرد. درصورتی که سایر استان‌های کشور نیز تمایل به برگزاری این رویداد داشته باشند می‌توانند با ارسال درخواست خود به دفتر طنز حوزه هنری و براساس جدول زمان‌بندی، این رویداد را برگزار کنند.

مدیر پروژه قلمه با اشاره به اینکه زیرساخت‌های‌ برگزاری رویداد توسط دفتر طنز حوزه هنری به استان‌ها ارائه می‌شود، خاطرنشان کرد: در مجموع ۱۸ کارگاه‌ در این رویداد برگزار می‌شود که چهار کارگاه آن به صورت آنلاین و ۱۴ کارگاه دیگر به صورت حضوری، برگزار می‌شود. به هرکدام از شرکت‌کنندگانی که در دوره شرکت می‌کنند، یک بسته آموزشی ارائه می‌شود که این بسته در طول رویداد و در هر کدام از کارگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این بسته‌ شامل کتاب‌های‌ مختلف و مورد کاربرد در رویداد است که موضوعاتی مانند داستان، شعر، استندآپ، کاریکاتور و کارتون دارند.

ولی‌زاده ادامه داد: تاکنون ۱۰ رویداد قلمه در کشور برگزار شده است که رویدادهای اول و دوم آن در استان یزد، رویداد سوم در استان گلستان، رویداد چهارم در استان سیستان و بلوچستان و رویداد پنجم در استان خراسان و شهر مشهد بوده است. میزبان آن رویداد، آستان قدس رضوی بوده، به صورت محدود و فقط در حوزه نثر، داستان و شعر طنز برگزار شده است. رویداد ششم در استان همدان، رویداد هفتم در استان مرکزی، رویداد هشتم در استان آذربایجان غربی، رویداد نهم در استان آذربایجان شرقی و رویداد دهم نیز در شهر تهران برگزار شده است.

حضور اساتید و چهره‌های ملی در  این رویداد 

وی با اشاره به ترتیب برگزاری کارگاه‌ها، اظهار کرد: از امروز چهارشنبه ۱۶ مهر ماه تا پایان روز جمعه، کارگاه‌های حضوری این رویداد برگزار خواهد شد. استقبال از کارگاه‌ها در سطح خوبی بوده و کارگاه‌ها نیز پرقدرت در حال برگزاری است. کارگاه داستان‌نویسی طنز با تدریس داوود امیریان، کارگاه شعر طنز با تدریس اسماعیل امینی، کارگاه کاریکاتور و کارتون با تدریس محمود نظری، کارگاه طنزپردازی با تدریس رضا ساکی، کارگاه مبانی داستان‌نویسی با تدریس بهزاد دانشگر، همچنین کارگاه‌های استندآپ کمدی، نثر طنز، پادکست طنز و فن بیان نیز به ترتیب با همراهی یزدان فتوحی، محسن فراهانی و مهدی فرج اللهی برگزار می‌شود. البته کارگاه ایده‌یابی و خلاقیت نیز با حضور مجید خسروی برگزار خواهد شد.

مدیر پروژه قلمه با اشاره به اینکه این مجموعه کارگاه‌ها در بازه‌ای محدود برگزار می‌شود و اساتید برجسته‌ای از شهرهای مختلف کشور، از جمله تهران و همدان در این برنامه حضور دارند، گفت: برخی از استادان حاضر در رویداد از چهره‌های ملی کشور هستند که به استان خراسان رضوی دعوت شده‌اند. نکته حائز اهمیت این است که استادان بومی استان نیز در دسترس هستند و می‌توان در آینده برای کارگاه‌های تخصصی‌تر از ظرفیت ارزشمند آنان در حوزه‌های شعر و داستان بهره گرفت.

رویداد طنز قلمه اختتامیه نخواهد داشت

ولی‌زاده افزود: پس از برگزاری این رویداد، دو اتفاق مهم رخ می‌دهد، نخست اینکه این پایان دوره نیست بلکه آغاز راه طنز در استان خراسان رضوی محسوب می‌شود. به همین دلیل ما در این رویداد مراسم اختتامیه نخواهیم داشت بلکه در روز جمعه ساعت ۱۸:۳۰ آخرین برنامه به‌ عنوان افتتاحیه مسیر جدید طنز در استان برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: ما در این مراسم میزبان هنرمندان، نویسندگان و شاعران جوان خراسانی خواهیم بود و برنامه‌هایی مفصل و جذاب برای آن تدارک دیده شده است. در پایان دوره، شرکت‌کنندگان از میان پنج رشته داستان، نثر طنز، استندآپ کمدی، کاریکاتور و شعر طنز، رشته یا رشته‌های مورد علاقه خود را انتخاب می‌کنند تا ادامه مسیر آموزشی آنان به‌صورت تخصصی در همان حوزه پیگیری شود. حضور در هر ۱۸ جلسه این دوره، چه حضوری و چه غیرحضوری، برای تمامی افراد ثبت‌نام‌شده الزامی است. این الزام به‌منظور ایجاد دید جامع نسبت به فضای طنز و ادبیات در نظر گرفته شده تا شرکت‌کنندگان بتوانند آگاهانه رشته مورد نظر خود را انتخاب کنند.

استان خراسان رضوی از اثرگذارترین استان‌های کشور در حوزه طنز و ادبیات است

مدیر پروژه قلمه با اشاره به نقش ویژگی‌های برجسته مشهد در این رویداد، مطرح کرد: استان خراسان رضوی از فعال‌ترین و اثرگذارترین استان‌های کشور در حوزه طنز و ادبیات است و طنزپردازان توانمندی در این خطه فعالیت دارند. این موضوع یکی از امتیازهای ویژه این رویداد به شمار می‌رود. خراسان رضوی، در کنار آذربایجان شرقی، یکی از دو بال اصلی فرهنگی کشور محسوب می‌شود. هر چه این دو بال قدرتمندتر و پویاتر باشند، کشور و نظام فرهنگی ایران نیز استوارتر خواهد بود.

او ادامه داد: طنز در عرصه ادبیات نقشی بنیادین در آگاهی‌بخشی اجتماعی، نقد سازنده و اصلاح فرهنگی دارد. طنز به زبان لطیف و هنرمندانه، واقعیت‌های تلخ جامعه را بیان می‌کند و موجب ارتقاء سواد فرهنگی، تقویت اندیشه و گفت‌وگوی اجتماعی می‌شود. از این رو، پرداختن به طنز در حقیقت گامی مؤثر در جهت رشد فکری جامعه و تعالی ادبیات معاصر ایران است. طنزپرداز را مصلح اجتماعی می‌نامند، چرا که به خاطر هنری که دارد می‌تواند مشکلات را خیلی راحت‌تر و با شیرینی بیان کند و بدون اینکه ناراحتی به وجود بیاید و بخواهد به صورت مستقیم مشکلات را بیان کند، آن را به شکلی شیرین‌تر و رساتر به گوش مسئولین و مردم می‌رساند.

ولی‌زاده خاطر نشان کرد: نکته‌ای که خیلی اهمیت دارد و مقام معظم رهبری هم در سخنان خود به آن اشاره کرده‌اند این است که جامعه نیاز شدیدی به طنز دارد، آن هم طنز از نوع درست و این وظیفه ما است تا بتوانیم این فضا را با قدرت جلو ببریم و سلامت آن را حفظ کنیم تا خانواده‌ها بتوانند با خیالی آسوده از این پتانسیل فرهنگی و ادبی استفاده کنند.

انتهای‌ پیام