شفقنا- مطالعهای جدید نشان میدهد که مصرف روزانه تنها یک قوطی نوشابه رژیمی میتواند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی را تا ۶۰ درصد افزایش دهد، در حالی که نوشابههای شیرین معمولی این خطر را حدود ۵۰ درصد بالا میبرند.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه الشرق الاوسط نوشت: «بر اساس گزارش شبکه سیانان، این مطالعه که روی نزدیک به ۱۲۴ هزار شهروند بریتانیایی انجام شد و مدت آن ۱۰ سال به طول انجامید، نشان داد که مصرف نوشابههای رژیمی با افزایش قابل توجه خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی همراه است. این بیماری در افرادی رخ میدهد که مقدار کمی الکل مصرف میکنند یا اصلاً مصرف نمیکنند و میتواند به آسیب شدید کبد، تلیفی کبد و حتی سرطان کبد منجر شود».
محققان دریافتند که جایگزینی نوشابههای رژیمی با آب، خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی را بیش از ۱۵ درصد کاهش میدهد، در حالی که جایگزینی نوشابههای شیرین با آب حدود ۱۳ درصد این خطر را کاهش میدهد. اما تغییر از نوشابههای شیرین به رژیمی یا بالعکس تأثیری در کاهش این خطر نداشت.
لیهی ليو، پژوهشگر اصلی و دانشجوی تحصیلات تکمیلی دانشگاه سوتچو در چین، گفت: «نتایج ما نشان میدهد که نوشابههای رژیمی حتی در مقادیر معتدل مانند یک قوطی در روز، با افزایش خطر کبد چرب غیرالکلی مرتبط هستند.» او افزود که این یافتهها باور عمومی مبنی بر بیضرر بودن نوشابههای رژیمی را نقض میکند و ضرورت بازنگری در نقش آنها در رژیم غذایی و سلامت کبد را برجسته میکند.
بر اساس توضیحات ليو، نوشابههای رژیمی میتوانند میکروبیوم روده را تغییر دهند، احساس سیری را تحت تأثیر قرار دهند، میل به مصرف شیرینی را افزایش دهند و ترشح انسولین را تحریک کنند که در نهایت به تجمع چربی در کبد منجر میشود. نوشابههای شیرین نیز با افزایش سریع قند و انسولین خون، موجب افزایش وزن و تجمع چربی در کبد میشوند.