شناسهٔ خبر: 75212022 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

قیمت مرغ در مازندران کاهشی شد

ساری- ایرنا- روند کاهشی قیمت مرغ طی ۴۸ ساعت گذشته در مازندران همچنان ادامه دارد و امروز سه شنبه - پانزدهم مهرماه هر کیلو گرم مرغ دولتی بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار استان ۱۱۵ هزار تومان در فروشگاه های زنجیره ای و بعضی از مراکز منتخب استان در حال عرضه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، قیمت مرغ در بازار مازندران از ۲هفته گذشته با روند صعودی به ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تومان در برندهای مختلف رسیده بود، وضعیتی که به گفته مسوولان مازندران از جمله اتحادیه مرغداران استان کمبودی در تولید و عرضه وجود ندارد.

همچنین گزارش میدانی خبرنگار ایرنا از فروشگاه های گوشت و پروتئینی ساری، آمل و بابل در استان مازندران نشان می دهد که مرغ آماده طبخ دولتی به ۱۱۵ هزار تومان کاهش یافت ولی روند قیمت مرغ در دیگر فروشگاه روند کاهش یافته و امروز به ۱۳۵ تا ۱۴۰ هزار تومان رسید.

عادل ذوالفعلی پور فروشنده مرغ در شهر آمل با اظهار این که قیمت مرغ کشتار روزطی ۴۸ ساعت گذشته از ۱۶۰ هزار تومان به ۱۴۰ هزار تومان کاهش یافته است، ادامه داد: البته در بعضی از برندهای پرطرفدار، مرغ تازه تا ۱۴۵ هزار تومان هم عرضه می شود.

وی با بیان این که تقاضا برای مرغ با قیمت بالا کاهش یافت و مردم به سمت مرغ دولتی سوق پیدا کردند، اظهار داشت: توزیع کنندگان مرغ نسبت به ۲ نرخی شدن قیمت مرغ گلایه کرده و دچار سردرگمی شدند.

وی بیان داشت: کمبودی برای سفارش مرغ مطرح نیست و فروشگاه ها هر مقدار که تقاضا کنند، مرغ آماده طبخ را تحویل می گیرند.

طبق بررسی های صورت گرفته به نظر می رسد قیمت مرغ نیز همانند دیگر کالاها ناشی از جو روانی پس از اجرا شدن مکانیزه ماشه افزایش یافت، همانطوری که سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت مازندران اعلام کرده بود که قیمت مرغ، برنج، میوه و تره بار و گوشت قرمز ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به ۲ هفته گذشته افزایش یافته است.

سلیمان علیجان نژاد با بیان اینکه متوسط افزایش قیمت بیشتر اقلام درمازندران حدود ۱۰ درصد بوده است، ادامه داد:‌ تغییرات قیمت اقلام کالایی بعد از اجرا شدن مکانیزم ماشه بر بازار مازندران رخ داد، یعنی در این مدت قیمت سیب زمینی و کوجه فرنگی ۳۰ تا ۴۵ درصد، تخم مرغ ۱۰ درصد، مرغ ۲۰ درصد، گوشت قرمز پنج درصد، حبوبات ۱۰ درصد و قیمت برنج ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یافته است.

افزایش قیمت مرغ در مازندران که رتبه نخست تولید گوشت مرغ کشور را دارد و روزانه علاوه بر تامین مرغ استان حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ تن مرغ به استان تهران ارسال می شود، اصلا مورد پذیرش شخص استاندار نبوده است، در همین راستا کارگروه تنظیم بازار به ریاست مهدی یونسی یکشنه گذشته تشکیل شد، جلسه ای که شخص استاندار نسبت به افزایش غیر متعارف قیمت مرغ واکنش تندی نشان داد و بی مسوولیتی و بی توجهی فرمانداران، بازرسان و ناظران بر بازار را دلیل افزایش قیمت مرغ در این خطه شمالی عنوان کرد.

یونسی رستمی خطاب به فرمانداران و مدیران تعزیرات، بازرسی، جهاد کشاورزی و صمت گفت: دستگاه های نظارتی و فرمانداران نسبت به نظارت بر عرضه مرغ با قیمت مصوب کم توجهی می کنند. وی گفت: نباید با سفره مردم بازی شود و مسوولان باید حضور میدانی در بازار داشته باشند.

استاندار مازندران توضیح داد: مرغداران و کشتارگاه ها در مازندران هماهنگی‌های لازم برای عرضه مرغ به بازار را ندارند، این که کمبود مرغ در مازندران وجود ندارد ولی قیمت آن گران می شود، نشان دهنده بی توجهی مسوولان است.

قیمت مرغ در مازندران کاهشی شد

حمل خارج از شبکه گوشت مرغ از مازندران به تهران ممنوع شد

مدیر کل دامپزشکی مازندران گفت:‌ حمل خارج از شبکه مرغ از مازندران به تهران ممنوع شد و با ۱۸ واحد مرغداری و مسول فنی متخلف در این زمینه به تعزیرات و هیات تخلفات صمت معرفی شدند.

حمره آقاپور کاظمی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کاهش ۲۰ درصدی قیمت مرغ در بازار مازندران در راستای تاکید استاندار مازندران و اجرای سیاست‌های قرارگاه امنیت غذایی، اداره‌کل دامپزشکی استان با همکاری دستگاه‌های نظارتی، موفق به شناسایی و برخورد با ۱۸ مورد حمل غیرمجاز شد.

وی ادامه داد: این اقدامات در پی عدم رعایت الزامات صدور گواهی بهداشتی و کد سماتین صورت گرفت.

مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به تشکیل گروه های مشترک در گلوگاه‌های ورودی و خروجی استان اعلام کرد:‌ در پی این بازرسی‌ها، خودروهایی که فاقد گواهی حمل معتبر بودند شناسایی و با تنظیم صورتجلسه، با همکاری دستگاه‌های امنیت اقتصادی، جهاد کشاورزی و دامپزشکی، به مراجع تعزیراتی معرفی شدند.

وی با تاکید بر لزوم اخذ کد «سماتیم» پیش از صدور گواهی حمل، افزود: برخی واحدهای پرورش مرغ بدون دریافت این کد، اقدام به دریافت گواهی از مسئول فنی بهداشتی کرده بودند که در بررسی‌های دقیق، ۱۸ مورد تخلف شناسایی و به تعزیرات ارجاع شد. همچنین مسئولان فنی متخلف به هیأت رسیدگی به تخلفات صنفی معرفی شدند.

آقاپور کاظمی هدف از این اقدامات را ایجاد پایداری در امنیت غذایی و مدیریت صحیح زنجیره توزیع مرغ در استان دانست و تصریح کرد: بر اساس تأکیدات قرارگاه امنیت غذایی و تاکید استاندار، هیچ‌گونه مماشاتی با متخلفان نخواهیم داشت و با جدیت در مسیر تأمین سلامت و امنیت غذایی مردم گام برمی‌داریم.

افزایش قیمت مرغ در مازندران در حالی است که این خطه شمالی بیشترین جوجه ریزی کشور را دارد و روزانه بیش از ۲۰۰ تن مرغ مورد نیاز تهران پایتخت کشور را نیز تامین می کند، بنابراین کمبود عرضه به عنوان یک اصل مهم در نوسانات قیمت محصول، مطرح نیست.

مصداق بارز تولید و عرضه مرغ در مازندران رکورد زنی جوجه ریزی در مرداد ماه سال جاری است، طبق آمار رسمی اعلام شده از سوی معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران واحدهای تولیدی و مرغداری‌های استان با جوجه‌ریزی بیش از ۱۸.۵ میلیون قطعه مرغ گوشتی در مرداد ماه، رکورد تازه‌ای در تولید گوشت مرغ به ثبت رساندند، یعنی این اتفاق مهم منجر به تولید هزار تن گوشت سفید در این خطه شمالی شده است.

در حال حاضر مازندران با داشتن هزار و ۷۷۳ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت ۳۷ میلیون و ۵۷۵ هزار قطعه جوجه ریزی در هر دوره پرورش و حدود ۱۱ درصد تولید گوشت مرغ کشور، رتبه نخست را در بین سایر استان ها دارد.

طبق آمار استان مازندران با داشتن حدود ۲ هزار واحد مرغداری سالانه افزون بر ۲۱۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می کند و سرانه مصرف این فراورده پروتئینی در این خطه شمال کشور نیز حدود ۲۳ کیلوگرم برای هر نفر است.