شناسهٔ خبر: 75206528 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

درگیری‌ نیروهای دولت موقت سوریه و اعضای قسد در حلب ۱ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت

تهران - ایرنا - منابع خبری سوری از کشته شدن یک نیروی امنیتی دولت موقت این کشور و زخمی شدن سه نفر دیگر از آنها در پی درگیری با نیروهای مسلح موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) در شهر حلب خبر دادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش بامداد سه شنبه ایرنا به نقل از شبکه العربی، منابع سوری از وقوع درگیری‌های پراکنده میان نیروهای امنیتی دولت موقت این کشور و نیروهای مسلح وابسته به قسد در اطراف محله‌های شیخ مقصود و اشرفیه در شهر حلب خبر دادند.

بر اساس این گزارش، این درگیری‌ها منجر به کشته شدن یک نیروی امنیتی دولت موقت سوریه و زخمی شدن سه تن دیگر شده است.

به گزارش تلویزیون العربی، این درگیری‌ها به‌صورت پراکنده ادامه دارد و فضای امنیتی منطقه را متشنج کرده است.

در این زمینه، یک منبع امنیتی سوری اعلام کرد که نیروهای قسد با هدف قرار دادن ایست‌های بازرسی امنیتی در اطراف محله شیخ مقصود، موجب کشته شدن یک عضو نیروهای امنیت داخلی و زخمی شدن سه نفر دیگر شدند.

ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده‌اند، صحنه‌هایی از مواجهه نیروهای امنیتی با معترضان در ورودی محله شیخ مقصود را نشان می‌دهند؛ هرچند هنوز منابع رسمی درباره ماهیت این تجمعات و ارتباط آن با درگیری‌های مسلحانه اظهار نظر نکرده‌اند.

در این پیوند، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) از آغاز تحرکات ارتش دولت موقت سوریه در چارچوب طرح بازآرایش نیروها در محورهای شمال و شمال شرق این کشور خبر داد و افزود: این اقدام به‌دنبال حملات قسد به مواضع امنیتی و مناطق مسکونی صورت گرفته است.

سانا مدعی شد که نیروهای قسد با استفاده از خمپاره و تیربار سنگین، محله‌های مسکونی اطراف شیخ مقصود و اشرفیه در شهر حلب را هدف قرار داده‌اند.

در همین حال، منابع وابسته به قسد مدعی شدند که نیروهای دولت موقت سوریه نیز با خمپاره‌باران این مناطق، موجب خساراتی شده‌اند.

خبرگزاری هاوار، وابسته به قسد، مدعی شد که نیروهای دولت موقت سوریه با استفاده از خمپاره، محله‌های شیخ مقصود و اشرفیه را هدف قرار داده‌اند.

در همین حال، سخنگوی قسد اعلام کرد که آنچه در حلب رخ می‌دهد، نتیجه مستقیم «تحریکات و تلاش برای نفوذ زرهی» از سوی نیروهای دولت موقت است.

قسد همچنین ضمن رد گزارش‌هایی مبنی بر حمله به ایست‌های بازرسی نیروهای دولت موقت سوریه تاکید کرد که حملات اخیر در واکنش به «سلسله تجاوزات مکرر» نیروهای دولت موقت سوریه علیه غیرنظامیان صورت گرفته است.

این گروه هشدار داده که تلاش نیروهای دولت موقت سوریه برای نفوذ با تانک‌ها و پهپادها به مناطق مسکونی، موجب تشدید خطرناک درگیری‌ها شده است.

این درگیری‌ها در حالی رخ می‌دهد که مناطق شمالی و شرقی سوریه همچنان شاهد تنش‌های امنیتی میان نیروهای دولت موقت این کشور و گروه‌های شبه‌نظامی قسد هستند. محله‌های شیخ مقصود و اشرفیه نیز از جمله مناطقی هستند که در سال‌های اخیر بارها صحنه درگیری‌های مشابه بودند.

پیشتر نیز رسانه‌های سوریه یکشنبه شب از درگیری نیروهای قسد و نیروهای دولت موقت سوریه در روستاهای رسم الحرمل، الشویلیخ، حمیمه و الکیطه در اطراف شهرک دیرحافر در شرق حلب خبر داده بودند.

برخی از رسانه‌ها از زخمی شدن شمار زیادی از نیروهای دولت موقت سوریه براثر حمله راکتی به یک مقر در روستای حمیمه خبر داده بودند.

خبرگزاری سانا نیز اعلام کرده بود که نیروهای قسد با استفاده از توپخانه، دو روستای حمیمه و الکیطه در اطراف دیرحافر را هدف قرار داد و ارتش هم اکنون درحال پاسخ به این حملات است.

به گزارش ایرنا، سازمان موسوم به دیده‌بان حقوق بشر سوریه پیش‌تر گزارش داده بود که مقامات دمشق از گروه‌های هم‌پیمان با ترکیه خواسته‌اند برای انجام عملیات علیه نیروهای قسد در محدوده دیر حافر و محور سدّ تشرین آماده شوند.

هدف از این تلاش، اعمال فشار برای واداشتن قسد به پذیرش توافق با دمشق است و گفته شده که مدت عملیات نباید بیش از یک هفته طول بکشد.

پیشتر نیز منابع رسانه‌ای اعلام کرده بودند که اوضاع جاری در سوریه حاکی از این است که روند امور در این کشور به سمت درگیری میان نیروهای سوریه قسد و نیروهای جولانی پیش می‌رود.