شناسهٔ خبر: 75200672 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تین نیوز | لینک خبر

صادق: تکمیل کریدور ارس–کلاله ظرف یک سال با تأمین منابع مالی

وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر پابرجا بودن کریدور ارس–کلاله گفت: در صورت تأمین منابع مالی، این مسیر ریلی و جاده‌ ای ظرف یک سال تکمیل می‌ شود و نقش ایران در ترانزیت منطقه‌ ای تقویت خواهد شد.

صاحب‌خبر - صادق: تکمیل کریدور ارس–کلاله ظرف یک سال با تأمین منابع مالی
تین نیوز |

وزیر راه و شهرسازی گفت: کریدور ریلی و جاده ای کلاله (ارس) که کشورمان در حال حاضر بر بخش جاده ای آن تاکید دارد، مسیری است که کشور آذربایجان را از خاک ایران دوباره وارد نخجوان می کند و این مسیر ادامه دارد بنابراین همچنان این کریدور با محوریت ایران همچنان پابرجاست.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا،  با توافق طرح «صلح و توسعه» و ورود آمریکا به کریدور زنگزور یا همان TRIPP این ادعا مطرح شده که هدف از این توافق کریدوری، ایجاد پایگاه جدیدی برای آمریکا در شمال غرب آمریکا و حذف ایران از کریدورهای ترانزیتی منطقه ای بوده است و واگذاری ٩٩ ساله حق انحصاری مدیریت کریدور زنگزور به آمریکا این نگرانی و تهدید را ایجاد کرده که ایران در تبادلات منطقه ای و قفقاز محدود شود. 

«فرزانه صادق» ، وزیر راه و شهرسازی  درباره ادعاهای مطرح شده مبنی بر حذف ایران از مسیر ترانزیتی زنگزور و مبادلات ترانزیتی ایران در این مسیر با وقوع تحولات اخیر و توافق صلح و توسعه تاکید کرد: حذف ایران از این کریدور اساسا معنا ندارد. کریدور ریلی و جاده ای کلاله (ارس) که کشورمان در حال حاضر بر بخش جاده ای آن تاکید دارد، مسیری است که کشور آذربایجان را از خاک ایران دوباره وارد نخجوان می کند و این مسیر ادامه دارد بنابراین همچنان این کریدور با محوریت ایران همچنان پابرجاست.

وی ادامه داد: آن مسیری که کشور ارمنستان درباره آن با کشور آمریکا به تفاهمنات اولیه رسیده، اساسا مسیری نیست که به خاک کشور ما ارتباط پیدا کند. 

وزیر راه و شهرسازی گفت: به ضرس قاطع می توانم بگویم که با تامین منابع مالی که اولویت قرار دارد، به سرعت کریدور ارس را تکمیل می کنیم و این مسیر منطقه تقویت خواهد شد.

صادق افزود: اما باید توجه داشت مسیر که آنها (آمریکا و ارمنستان) درباره آن به تفاهم اولیه رسیده اند از ارتفاعات سنگینی عبور می کند که بعید است که در آینده نزدیک تمکیل شود. حال اینکه کریدور ارس – کلاله پابرجاست البته به شرطی که بتوانیم هر چه سریع تر زیرساخت های آن را تکمیل کنیم. 

 وی درباره زمان تکمیل این کریدور گفت: واقعیت این است تونل های سختی در مسیر وجود دارد و  نیاز به علمیات عمرانی قابل توجهی دارد اما امیدواریم با تامین منابعی که انجام خواهد شد، ظرف یک سال آینده این کریدور را به سرانجام برسانیم.

وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره تضمین عبور بار روسیه و آذربایجان از مسیر راه آهن رشت-آستارا اظهار داشت: عدد و رقم پیش بینی شده این است که  مسیر رشت- آستار ظرفیت عبور ١۵ میلیون تن بار را داشته باشد اما نکته مهم این است که ۵ میلیون تن با تفاهمنامه بین آذربایجان و روسیه تضمین شده است. 

توجه داشته باشیم که ریل آذربایجان  موجود و حاضر است اما به جهت مسیر ریلی رشت- آستارا وارد تعامل و مفاهمه شده و تضیمن عبور حداقل ۵ میلیون تن بار را دریافت کرده است.

صادق تاکید کرد: وقتی کشور واسط تضمین ۵ میلیون تن بار را گرفته قطعا روسیه هم این مسیر را برای انتقال بار انتخاب می کند. نکته مهم دیگر این است که تجار هندی و پاکستانی بیشترین پیگیری را برای راه اندازی این مسیر ریلی دارند چراکه متوجه هستند که اتصال١۶٢ کیلومتر راه آهن تا چه میزان می تواند در کاهش هزینه های حمل و نقل بار موثر است.

برچسب‌ها: