شناسهٔ خبر: 75193697 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

کُمای تیم فوتبال مس‌سونگون در لیگ آزادگان

تبریز- ایرنا- تیم فوتبال مس سونگون ورزقان در پایان هفته ششم لیگ آزادگان فوتبال کشور با منهای۲ امتیاز در قعر جدول قرار دارد و با این روند، سقوط آن دور از انتظار نخواهد بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، باشگاه مس سونگون ورزقان از زمان تاسیس با تمرکز بر روی تیم فوتسال در رقابت‌های لیگ برتر کشور فعالیت می‌کرد و تا امروز تیم فوتسال برای این باشگاه، برندی در سطح ملی و حتی جهانی شناخته می‌شود، اما باشگاه در سال‌های اخیر وارد تیمداری در رشته‌هایی چون والیبال و فوتبال نیز شده است.

حضور شگفتی ساز در لیگ دسته یک

تیم فوتبال مس سونگون در سال‌ ۱۴۰۱ به صورت عملی در باشگاه تشکیل شد و مس سونگون با خرید امتیاز تیم دسته دومی خلیج فارس بندر ماهشهر وارد رقابت‌های لیگ دسته ۲ فوتبال کشور در فصل ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ شد و در همان سال نخست با حمایت‌های باشگاه و درخشش بازیکنان و کادر فنی، رتبه نخست را به دست آورد و مستقیم به لیگ دسته یک صعود کرد.

مس سونگون در اولین حضور خود در لیگ دسته یک فوتبال، شگفتی ساز شد، چهار برد پیاپی کسب کرد و در صدر جدول رقابت‌ها قرار گرفت و حتی یوسف بخشی‌زاده، سرمربی وقت این تیم نیز به عنوان بهترین مربی ماه انتخاب شد، اما دیری نپایید که دوران اوج این تیم به تاریکی سوق یافت و دیگر رنگ پیروزی را ندید.

هفته دوازدهم همان سال بود که بخشی زاده از سمت خود کنار رفت و به شکل عجیبی، مسئول دپارتمان فوتبال باشگاه مس سونگون، پستی که در هیچ باشگاه دیگری دیده نشده است، به عنوان سرمربی تیم معرفی شد، اما رویای بازگشت به روزهای اوج با او محقق نشد و باشگاه در نیم فصل به سراغ علی اصغر کلانتری رفت.

از صدرنشینی تا مرز سقوط در یک فصل !

کلانتری را می‌توان ناجی تیم فوتبال مس سونگون دانست؛ این سرمربی، تیمی را که در هفته چهارم لیگ دسته یک، صدرنشین و در پایان نیم فصل، درحال سقوط بود، نجات داد و مس در سال نخست حضور در رقابت‌های دسته یک فوتبال کشور با رتبه قابل قبولی ماندنی شد.

وضعیت تیم در سال دوم، اما تاریک تر از قبل شد و تا آخرین لحظه حتی مشخص نبود که آیا باشگاه در فوتبال تیم داری خواهد کرد یا نه؟ پس از حاشیه‌ها و انتقادهای بسیار، محمد نصرتی نام آشنا به عنوان سرمربی، تمرینات تیم را آغاز کرد اما این انتخاب برای تیم بیشتر از نتیجه، حاشیه ساز بود.

نصرتی پس از اتفاقات جنجالی زمان حضور در تراکتور که متهم به کودتا علیه پاکو خمز، سرمربی وقت تراکتور شده بود، هدایت مس سونگون رابرعهده گرفت و این حاشیه‌ها تا زمان کنار رفتن از این سمت، دامن گیرش بود.

این بازیکن پیشکسوت و مربی فوتبال نتوانست نتایج مورد انتظار برای تیم فوتبال مس سونگون را بگیرد و در حالی که در پایان یکی از دیدارها نیز پس از ناکامی با خودزنی، بازیکنانش را «ته‌باری» نامیده بود، در نهایت به‌دلیل عملکرد ضعیف‌ از نیمکت نارنجی‌پوشان کنار گذاشته شد.

باشگاه ورزقانی بعد از هفته یازدهم عذر محمد نصرتی را خواست و بلافاصله پس از قطع همکاری با این مربی، بار دیگر دست به دامن علی‌اصغر کلانتری، مربی بحران این تیم شد.

کلانتری دیگر ناجی نبود

مس سونگون مثل سال قبل در معرض سقوط به سراغ کلانتری رفت تا بلکه باز هم از شرایط بحرانی عبور کند، اما دیگر خبری از فرشته نجات نبود و کلانتری با مس، نتایج سینوس واری را کسب کرد و تا حدود سه هفته مانده به پایان فصل هم مس کاندیدای سقوط بود. در پی کسب نتایج ضعیف، کلانتری هم رفتنی شد و در هفته‌های آخر لیگ دسته یک، علی ابراهیمیان که دستیار کلانتری بود، هدایت موقت تیم را بر عهده گرفت.

ابراهیمیان با کسب یک برد در سه بازی و خوش شانسی در نتایج ضعیف رقبا، توانست مس را در لیگ یک نگه دارد اما حاشیه‌ها برای مس تمام نشد.

موضع مدیرعامل جدید برای واگذاری تیم

همزمان با حضور ابراهیمیان بر روی نیمکت و پایان فصل، تغییرات مدیریتی در باشگاه و ورود نقی نصیری، مدیرعامل جدید و بومی که تمرکز خود را بر روی فوتسال و والیبال گذاشته بود، باعث شد تا تیم فوتبال مس سونگون به حاشیه رود.

بعد از اتمام فصل نیز نصیری با این استدلال که تیم والیبال مس سونگون (حاضر در لیگ دسته یک) به لیگ برتر صعود کرده و نیازمند بودجه بیشتر است در حالی که بودجه موجود کفاف تحقق این هدف را نمی‌دهد، ادعا کرد که می‌خواهد بودجه تخصیصی به باشگاه را برای ۲ تیم فوتسال و والیبال هزینه کند و امتیاز تیم فوتبال نیز واگذار شود.

این موضع نصیری، انتقاد تند رسانه‌ها و اهالی فوتبال استان را به دنبال داشت و بعد از فشارهای بسیار و پس از این‌که مشخص شد لیگ برتری شدن تیم والیبال، تنها یک رویا بود، نصیری از موضع خود کوتاه آمد و با تمدید حضور ابراهیمیان در نیمکت به تیم ‌داری در فوتبال ادامه داد.

وقتی مدیر از ابتدا دلش با یک تیم سازش نداشته باشد، هرکاری هم که انجام گیرد، دیگر سایه ناامیدی و بی انگیزگی بر سر آن تیم گسترده می‌شود و خیال کنار رفتن هم ندارد. با این نگاه، تیم فوتبال مس سونگون امسال با بودجه حداقلی بسته و وارد رقابت‌های لیگ دسته یک شد.

آغاز با یک دست لباس و باخت فنی در بازی اول

در حالی که تیم‌های دیگر بر روی آنالیز رقبا و کسب نتیجه تمرکز کرده بودند، بازیکنان تیم فوتبال مس سونگون تنها با یک دست لباس وارد ماراتن رقابت‌ها شدند و کارت بازی آن‌ها بعد از بازی اول صادر شد تا با باخت فنی برابر هوادار، تیم سه امتیاز بازی اول را از دست بدهد و با شکست تعجب آوری وارد لیگ شود.

نصیری در آخرین نشست خبری خود در خصوص دلیل عدم صدور کارت بازی تیم فوتبال در بازی نخست لیگ دسته یک و از دست رفتن سه امتیاز این بازی، گفته بود: این تیم از سال قبل مبلغ ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بدهی به فدراسیون داشت و تا امسال به قول‌های خود جهت پرداخت عمل نکرده بود. در فرصتی که داشتیم مقرر شد تا بخشی از این بدهی را پرداخت و باقی را به صورت چک تحویل دهیم اما فدراسیون، کارت بازی را دیر صادر کرد تا تیم سه امتیاز اول را از دست بدهد.

حواشی برای مس پایان نداشت و جذب یک چهره جنجالی که به ادمین اینستاگرامی معروف است، نیز به آن‌ دامن زد.

نقی نصیری در نشست خبری اخیر خود درباره جذب این بازیکن گفته بود: گنجه‌ای، ابتدا به ما مراجعه کرد و گفت که بهترین بازیکن هستم، اما چون پارتی و پول ندارم، نمی‌توانم به جایی برسم. با سرمربی صحبت کردیم تا از او تست بگیرد. بعد از یک ماه حضور در تمرینات با او قرارداد بستیم که رقم آن نیز ۳۰۰ میلیون است. این بازیکن هر چقدر هم که بد باشد از بسیاری بازیکنان خارجی بهتر می باشد، زیرا بومی استان است.

آغوش باز ارومیه برای مس

از تمامی این حاشیه‌ها که بگذریم به موضوع مهم یعنی زمین بازی تیم فوتبال مس سونگون می‌رسیم. این تیم اکنون زمین مسابقه برای میزبانی هم ندارد. در سال‌های گذشته با خواهش و تمنا از تراکتور، زمین گرفته و حتی مجبور شده تا بازی‌های اخیرش را در ارومیه برگزار کند.

مدیرعامل باشگاه درباره زمین بازی تیم نیز گفته بود: فرصت کوتاه برای تعیین زمین، عدم جواب دهی هیات فوتبال به باشگاه و اولتیماتوم فدراسیون باعث شد تا به ارومیه برویم. ابتدا قرار بود استادیوم بنیان دیزل محل میزبانی تیم باشد ولی به خاطر بازی‌های تراکتور، میسر نشد و دیگر زیرساختی برای برگزاری مسابقات فوتبال مس سونگون در تبریز نبود.

وی ادامه داده بود: تا امروز برای فوتسال و والیبال مس همکاری خوبی با مدیران استانی داشتیم، اما در فوتبال هیچ همکاری از سوی مسئولان مربوطه ندیدیم. برای زمین ارومیه هر بازی ۳۰۰ میلیون تومان می‌دهیم و برای زمین بنیان دیزل نیز هر بازی ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت می‌کردیم و پنج میلیارد تومان بدهی به هیات فوتبال بابت بازی در استادیوم و سالن‌ها داریم.

در حالی که گفته شده بود مس بار دیگر برای میزبانی به استادیوم بنیان دیزل می‌آید، اما باشگاه در روزهای گذشته با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که با تداوم مشکلات میزبانی در داخل استان، تیم فوتبال مس سونگون از هفته هفتم در ورزشگاه شهید باکری ارومیه میزبان سایپا خواهد بود.

انتقال محل برگزاری مسابقات تیم به شهر دیگر، نه تنها جای تاسف برای جامعه ورزش استان و حکایت از مشکلات زیرساختی دارد، بلکه اندک تمرکز و روحیه بازیکنان برای برگزاری دیداری جذاب و حضور هوادارانش در استادیوم را برهم می‌زند.

اکنون مس به دلیل این مشکلات و حاشیه‌ها در خطر سقوط قرار دارد و حتی اگر یک بازی شرایط میزبانی نداشته باشد و بازی اش لغو شود، طبق قوانین از جدول مسابقات کنار گذاشته شده و سقوط می‌کند.

فروش امتیاز به پرسپولیس؟

در گیر و دار این مشکلات و شکست‌های پیاپی، شایعه مذاکرات برای فروش امتیاز تیم فوتبال مس سونگون به پرسپولیس هم در روزهای اخیر به گوش رسید و این تیم را در باتلاق حواشی بیشتر فرو برد، هرچند باشگاه، این واگذاری را تکذیب کرد.

اما این پایان کار نبود و تیمی که تا پایان هفته ششم فقط یک امتیاز کسب کرده، با حکم کمیته انضباطی و به دلیل عدم کسب مجوز حرفه‌ای به کسر سه امتیاز هم محکوم شد تا در حال حاضر امتیازاتش در جدول منهای ۲ باشد و بقایش در مسابقات، سخت تر از قبل شود.

تیم فوتبال مس سونگون امروز در هفته هفتم لیگ آزادگان میزبان تیم مدعی ساپیا در ورزشگاه شهید باکری ارومیه خواهد بود که تغییر شبانه داور مسابقه که در جلسه هماهنگی قبل از بازی به تیم اعلام شد، واکنش باشگاه را در پی داشت.

به گفته‌ی نقی نصیری، مدیرعامل باشگاه مس سونگون، امسال تیم فوتبال ۶۰ میلیارد تومان بودجه دارد که ۵۰ میلیارد تومان آن، هزینه قراردادها و ۱۵ میلیارد تومان نیز مربوط به هزینه‌های جانبی است و هدف از فعالیت تیم نیز پرورش استعدادهای بومی فوتبال جهت معرفی به سطح بالای فوتبال کشور است اما با این شرایط، هم روحیه بازیکنان جوان بومی تیم از بین رفته و هم امتیاز ویژه استان در لیگ آزادگان در خطر است.