شناسهٔ خبر: 75182141 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

جنگلبانان تحت پوشش بیمه مسئولیت مدنی قرار بگیرند

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: نیروهای حفاظت در دفاع از منابع طبیعی همواره جانشان در معرض خطر است و باید این نیروها تحت حمایت بیمه مسئولیت مدنی قرار بگیرند.

صاحب‌خبر -

رضا افلاطونی با حضور در دفتر فرماندهی یگان حفاظت منابع طبیعی گفت: نیروهای یگان حفاظت پس از فراگیری آموزش‌های لازم، ضابط قضایی می‌شوند و این گام مهم می‌تواند در مقابله با متخلفان منابع طبیعی اثرگذاری بالایی داشته باشد.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه مسئولیت نیروهای یگان را بسیار سنگین دانست و یادآور شد: نیروهای حفاظت در دفاع از منابع طبیعی همواره جانشان در معرض خطر است و باید این نیروها تحت حمایت بیمه مسئولیت مدنی قرار بگیرند.

سرهنگ ذکریایی - فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی - گزارشی از وضعیت یگان و نیروهای حفاظتی ارائه کرد و افزود: یگان حفاظت نزدیک به دو دهه حضور در منابع طبیعی ساختار تشکیلاتی مناسبی ندارد و بسیاری از نیروهای آن شرکتی و قراردادی هستند.

وی در ادامه از رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خواست که سازمان حمایت‌های لازم بیمه‌ای و ساختار تشکیلاتی یگان را پیگیری کند.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور صبح امروز در جلسه شورای راهبری سازمان با محوریت بررسی آسیب‌ها، چالش‌ها و راهبردهای اجرایی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، درختکاری را وظیفه اصلی و در اولویت منابع طبیعی برشمرد و یادآور شد: در کنار حفاظت، یکی از وظایف ما احیاء و اصلاح است که یکی از شاخصه‌های مهم آن درختکاری است.

افلاطونی در ادامه درباره کاشت یک میلیارد درخت گفت: هدف این طرح، توسعه نهال‌کاری است و خوشبختانه موجب شد بسیاری از نهالستان‌ها و ایستگاه‌های بذر که پیش‌تر متروکه شده بودند، دوباره فعال و احیا شوند.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: هیچ طرحی بدون ایراد نیست اما وجود اشکالات نباید ما را از هدف اصلی دور کند. شورای راهبری به‌عنوان نهاد سیاست‌گذار این طرح باید نشست‌های خود را به‌صورت مستمر و هفتگی برگزار کند تا آسیب‌ها و چالش‌ها با حضور استان‌ها شناسایی و برای رفع آن‌ها اقدام شود.

ضرورت مستندسازی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت

رییس سازمان منابع طبیعی در ادامه بر مستندسازی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تأکید کرد و گفت: دستگاه‌هایی که در این طرح با آنان تفاهمنامه امضاء شده است یا تکالیف و مسئولیت اجتماعی دارند باید پیگیری شود و عملکرد نیز در این طرح به‌گونه‌ای باشد که قابلیت دفاع داشته باشد.

افلاطونی واگذاری مالکیت نهالستان را ممنوع دانست و اظهارکرد: می‌توان در قالب ماده 3 نهالستان‌ها را تنها جهت بهره برداری در اختیار افراد یا تعاونی‌ها و شرکت‌ها قرار داد.

وی تاکید کرد: جانمایی محل‌های کاشت باید متناسب با شرایط اقلیمی و گونه‌های بومی هر منطقه انجام باشد و اولویت با مناطقی است که جنگل‌های آن تخریب یا دست‌درازی شده است.

شناسایی سرمایه گذاران چوب در استان‌ها

رییس سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور در نشست شورای راهبری از مدیران منابع طبیعی استان‌ها خواست که سرمایه‌گذاران چوب را شناسایی و به استانداران و وزارت نیرو معرفی کنند تا زمینه زراعت چوب با استفاده از پساب صنایع و فاضلاب‌ها فراهم شود.

وی با اشاره به زراعت چوب اکالیپتوس در استان خوزستان توسط بخش خصوصی گفت: اقدامات قابل توجهی در حوزه زراعت چوب با استفاده از پساب در این استان صورت گرفته است و جا دارد مناطقی که در استان‌ها این قابلیت را دارند، شناسایی شود و در قالب ماده 3 جهت تولید چوب در اختیار افراد و شرکت‌ها قرار گیرد.

افلاطونی مبنای آمار و اطلاعات در طرح کاشت یک میلیارد درخت را سامانه «ساتک» دانست و اظهارکرد: در این سامانه مشکلات و ایراداتی وجود دارد و این ایرادات باید با همکاری منابع طبیعی استان‌ها ظرف یک هفته برطرف شود.

ضرورت تهیه سند پشتیبان حقوقی برای فعالیت های سازمان

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین از دفتر حقوقی خواست برای همه اقدامات سازمان سند پشتیبان حقوقی تهیه کند تا دستگاههایی که نسبت به منابع طبیعی تکالیف دارند متعهد به انجام آن شوند.

وی در ادامه گفت: تاکنون زمین‌های زیادی برای صنایع و معادن واگذار شده است و آنها تکلیف دارند تا 25 درصد از اراضی در اختیار را فضای سبز ایجاد کنند همچنین تفاهم‌نامه‌های همکاری با شرکت نفت و پتروشیمی به امضاء رسیده است و تعهدات بخوبی انجام نشده و دفتر حقوقی وظیفه این موارد را به‌صورت قانونی پیگیری کند.

برچسب‌ها: