شناسهٔ خبر: 75178786 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد خبر داد

سهم تنها ۱.۸ درصدی شرب و بهداشت از مصرف آب در مهریز

مدیر عامل آب منطقه‌ای یزد با بیان این که حدود دو سوم آب استحصالی در شهرستان مهریز از محل چشمه‌ها و قنوات است، گفت: قریب ۹۷ درصد آب مصرفی این شهرستان صرف امور کشاورزی می‌شود.

صاحب‌خبر -

 جواد محجوبی در جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان مهریز که در راستای رویداد آبی این شهرستان برگزار شد، با بیان این که مجموعاً بیش از ۱۱۹ میلیون متر مکعب آب از منابع آبی شهرستان برداشت می‌شود، گفت: ۴۴.۳۷ میلیون مترمکعب از این آب استحصالی از طریق چاه‌ها، ۲۸.۹۱ میلیون متر مکعب از طریق چشمه‌ها و ۴۶.۷ میلیون متر مکعب از قنات‌ها برداشت می‌شود.

وی با بیان این که بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی این شهرستان انجام می‌شود، افزود: ۹۶.۸ درصد آب در بخش کشاورزی، ۱.۴ درصد در بخش صنعت و خدمات و ۱.۸ درصد در بخش شرب و بهداشت مصرف شده است.

رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه‌ای یزد به کنتورهای هوشمند نصب شده بر روی چاه‌های این شهرستان اشاره کرد و افزود: ۹۴ درصد از چاه‌های کشاورزی و ۹۰ درصد از چاه‌های صنعت و خدمات این شهرستان به کنتور هوشمند آب و برق مجهز هستند.

وی همچنین بیان کرد: در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ میزان بارندگی در شهرستان مهریز ۶۴.۵ میلیمتر بوده است که نسبت به میانگین دراز مدت ۴۰ درصد کاهش داشته است.

این مسئول به افت دشت‌ها و آبخوان‌ها به دلیل برداشت بی رویه از سفره‌های آب زیرزمینی اشاره و خاطر نشان کرد: مجموع کسری مخزن دشت بهادران بیش از ۶۱۲ میلیون متر مکعب است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی آب منطقه‌ای یزد در روز یکشنبه ۱۳ مهر،  محجوبی در پایان با بیان این که در بحث رودخانه‌ها اقدامات خوبی در این شهرستان انجام شده است، افزود: بیش از ۱۳۰۰ متر مربع از رودخانه های شهرستان مهریز آزادسازی شده است.

انتهای پیام