به گزارش ایرنا، در روزهایی پاییزی که زمین رنگ زرد و سبز به خود میگیرد، دستگاههای برداشت در دشتها به حرکت درآمدهاند برای برداشت چغندرقند که به عنوان یکی از کشتهای موفق قراردادی، نقشی مهم در تامین مواد اولیه کارخانههای قند دارد.
چهارمحال و بختیاری با اقلیم معتدل و آب و هوای ویژه، سالها است که به عنوان یکی از مناطق مستعد تولید چغندر قند در کشور شناخته میشود؛ محصولی که با تلاش ۵۰۰ بهرهبردار و از سطح بیش از ۲هزار و ۳۵۰ هکتار زمین برداشت میشود و شیرینی آن، نتیجه یک سال رنج و امید کشاورزان این سرزمین است.
براساس پیش بینی کارشناسان جهاد کشاورزی امسال بیش از ۱۲۰ هزار تن محصول چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود.
بیشتر بخوانید:
۲هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری برای کشت چغندر قند آماده است
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه برداشت چغندرقند در این استان از اواسط مهر آغاز میشود و تا پایان آذر ادامه دارد گفت: چغندر قند از جمله کشتهای قراردادی موفق در کشور بهشمار میرود و بهدلیل شرایط آبوهوایی مناسب استان، محصول تولیدی چهارمحال و بختیاری به طور معمول از عیار قند بالاتری نسبت به سایر مناطق برخوردار است.
عسکر قنبری عدیوی با اشاره به وضعیت مطلوب کشت چغندرقند استان در سالجاری افزود: میانگین عملکرد پیشبینیشده این محصول امسال بین ۵۰ تا ۵۵ تن است و انتظار میرود در مجموع بیش از ۱۲۰ هزار تن غده چغندر قند از مزارع استان برداشت شود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: برداشت محصول چغندرقند علاوه بر تامین مواد اولیه کارخانههای قند کشور، نقش مهمی در پایداری اشتغال، درآمد پایدار کشاورزان و رونق کشتهای قراردادی دارد.
قنبری عدیوی اضافه کرد: چغندر قند بهعنوان یکی از محصولات صنعتی بسیار مهم است که نقش کلیدی در تامین مواد اولیه کارخانههای قند دارد و کشت آن به عنوان ضامن تولید برای کشاورزان استان به شمار میرود.
به گزارش ایرنا، سالانه در چهارمحال و بختیاری بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول باغی، زراعی، دامی و شیلاتی توسط ۶۶ هزار نفر بهره بردار تولید میشود.