شناسهٔ خبر: 75162665 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

نماینده مردم اراک در مجلس:

استان مرکزی در بازگشت منابع و تخصیص اعتبارات در جایگاه نامناسبی قرار دارد

نماینده مردم اراک، کمیجان و خُنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: استان مرکزی با وجود سهم قابل‌توجه در تولید درآمدهای ملی، در بازگشت منابع و تخصیص اعتبارات در جایگاه نامناسبی قرار دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، نادرقلی ابراهیمی صبح امروز _شنبه دوازدهم مهر_ در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی اظهار کرد: استان مرکزی با وجود سهم قابل‌توجهی در تولید درآمدهای ملی، در بازگشت منابع و تخصیص اعتبارات در جایگاه نامناسبی قرار دارد که این مسئله برخلاف اصول عدالت و توازن منطقه‌ای است.

وی افزود: این استان که در شاخص‌های اقتصادی رتبه‌ای بین ششم تا نهم را در استحصال درآمد دارد، در بازگشت منابع ملی در رده بیست‌وپنجم قرار گرفته است، موضوعی که نه‌تنها فاقد توجیه منطقی، بلکه موجب دلسردی و کاهش انگیزه در میان مدیران و فعالان استان شده است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی در نظام بودجه‌ریزی کشور، نبود شفافیت در شاخص‌های توزیع اعتبارات ملی است، این مسئله باعث شده تا استان‌هایی با ظرفیت‌های بالا، از سهم واقعی خود محروم بمانند.

ابراهیمی عنوان کرد: در این میان، وظیفه نمایندگان مجلس تنها نظارت بر اجرای عدالت و توازن منطقه‌ای است و مسئولیت اصلی توزیع اعتبارات بر عهده شورای برنامه‌ریزی و دستگاه‌های اجرایی کشور است.

وی ادامه داد: دستگاه‌های فرهنگی، ورزشی و رسانه‌ای استان مرکزی با وجود محدودیت‌های شدید تشکیلاتی و کمبود امکانات، همچنان در خدمت مردم است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره ورزش و جوانان، صدا و سیما و میراث فرهنگی با حداقل منابع فعالیت می‌کنند و انتظار می‌رود دولت در اصلاح ساختار سازمانی و تأمین نیروی انسانی این حوزه‌ها اقدامات جدی‌تری انجام دهد.

ابراهیمی اضافه کرد: پروژه‌های نیمه‌تمام استان نیز نیازمند تسریع در روند تکمیل است، پروژه‌هایی مانند تالار مرکزی اراک، کتابخانه بزرگ استان و طرح‌های مرتبط با حوزه دفاع مقدس، بیش از ۱۸ سال است که در انتظار بهره‌برداری مانده‌اند.

وی گفت: این تأخیر طولانی نه‌تنها مانع از بهره‌برداری عمومی شده، بلکه موجب فرسایش زیرساخت‌ها و افزایش هزینه‌های تکمیل پروژه‌ها نیز شده است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در حوزه اجتماعی، مشکلات ایثارگران و فرهنگیان از جمله مطالبات بازنشستگان آموزش و پرورش، نیروهای نهضتی و مشمولان بند «پ» همچنان بلاتکلیف باقی مانده‌، با وجود صدور دستورهایی برای ساماندهی قوانین ایثارگران، هنوز اقدامی اجرایی صورت نگرفته است.

ابراهیمی تصریح کرد: انتظار می‌رود دولت و مجلس با اراده‌ای جدی، این مسائل را به‌طور کامل حل‌وفصل کنند، از سوی دیگر، مشکلات مالی استان نیز فشار مضاعفی بر بودجه وارد کرده است.

وی گفت: برداشت ۸۰۰ میلیارد ریال از منابع استان بابت مطالبات شرکت‌های صنعتی در سال گذشته، بدون بازگشت به خزانه استان، نمونه‌ای از این فشارهاست، چنین اقداماتی باید هرچه سریع‌تر جبران شود تا تعادل مالی استان حفظ شود.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش عالی، دانشگاه صنعتی اراک و دانشگاه اراک به‌عنوان موتورهای توسعه فناوری و نوآوری، با کمبود شدید منابع روبه‌رو هستند و اگر قرار است این مراکز علمی نقش مؤثری در مسیر توسعه کشور ایفا کنند، باید منابع واقعی و کافی در اختیارشان قرار گیرد، در غیر اینصورت ادامه فعالیت آن‌ها بدون امکانات لازم، نتیجه‌ای جز عقب‌ماندگی علمی نخواهد داشت.

ابراهیمی افزود: مسیر توسعه کشور از فناوری، نوآوری و هوش مصنوعی می‌گذرد و در پنج سال آینده، بسیاری از سیستم‌ها درگیر این حوزه خواهند شد، پرسش اساسی این است که تا چه اندازه توانسته‌ایم دانشگاه‌های خود را برای این تحول تجهیز کنیم؟.

وی گفت: موضوع فوق‌العاده بدی آب‌وهوا برای کارمندان شهرستان‌های اراک و شازند نیز باید مورد توجه قرار گیرد، با وجود شرایط آلایندگی شدید در این مناطق، هیچ دلیلی برای پرداخت نشدن این امتیاز وجود ندارد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بر اساس قانون، این فوق‌العاده باید لحاظ شود و انتظار می‌رود سازمان برنامه و بودجه برای اجرای آن اقدام لازم را انجام دهد، توجه به این مسائل، نه‌تنها موجب ارتقای سطح رفاه و انگیزه کارکنان خواهد شد، بلکه گامی مؤثر در مسیر توسعه متوازن استان مرکزی خواهد بود.