به گزارش همشهری آنلاین، سوپ یکی از محبوبترین پیشغذاهای دنیاست که در بسیاری از رستورانها به صورت پیشغذا و غذای اصلی در انواع و طعمهای گوناگون سرو میشود. سوپ همچنین به دلیل داشتن سبزیجات، مرغ، حبوبات و مواد لبنی مثل شیر و خامه ارزش غذایی بالایی دارد و میتواند جایگزین مناسبی برای غذای اصلی بهخصوص وعده شام باشد.
فرارو نوشت: سوپ سالمورخو نوعی سوپ سرد با بافت کرمی و نرم است که اصالت آن به جنوب کشور اسپانیا برمیگردد. این سوپ ساده که از ترکیب چند نوع ماده غذایی دم دستی تهیه میشود، بسیار قدیمی و با اصالت است و مردم اسپانیا در زمانهای خیلی دور وقتی میخواستند غذایی سبک، مقوی و سیرکننده درست کنند، این سوپ خوشمزه اختراع شد. اگر دوست دارید این سوپ یا پیشغذای خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه سوپ سالمورخو همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه سالمورخو
گوجه فرنگی رسیده و آبدار: ۵۰۰ گرم
نان تست سفید: ۳ عدد
سیر: ۱ حبه
روغن زیتون: ۱۰۰ میلیلیتر
سرکه سیب: نصف قاشق غذاخوری
نمک و پاپریکا: به میزان لازم
تخم مرغ آبپز: ۱ عدد
طرز تهیه سوپ سالمورخو
برای درست کردن این سوپ سرد خوشمزه ابتدا گوجه فرنگیها را خرد کنید و داخل دستگاه غذاساز بریزید.
اطراف نان تستها را با چاقو ببرید و قسمت نرم نان تست را همراه با کمی نمک و پاپریکا به گوجه فرنگی اضافه کنید.
دستگاه را روشن کنید و اجازه بدهید با دور کم بچرخد و مواد را نرم کند.
در این حین روغن زیتون را کم کم به مواد داخل دستگاه غذاساز اضافه کنید تا سوپ بافتی نرم و کرمی پیدا کند.
بعد از اینکه مواد داخل دستگاه کاملا پوره و یکدست شد، دستگاه را خاموش کنید.
مواد را داخل ظرف خالی کنید و سرکه سیب را اضافه کنید.
ظرف سوپ را به مدت ۳ تا ۴ ساعت داخل یخچال بگذارید تا کاملا خنک شود.
بعد از این مدت سوپ را داخل ظرف بریزید و روی آن را با تخم مرغ آپبز خرد شده و کمی روغن زیتون تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.