شناسهٔ خبر: 75161096 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

ستار هاشمی،‌ وزیر ارتباطات:

بهره‌برداری از ایستگاه‌های فضایی چناران و چابهار به‌زودی انجام می‌شود

بهره‌برداری از ایستگاه‌های فضایی چناران و چابهار، به‌گفته سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات، در مراحل پایانی قرار دارد و تا پایان سال جاری به‌صورت رسمی آغاز خواهد شد. این زیرساخت‌ها نقش کلیدی در ارتقاء خدمات مخابراتی و توسعه صنعت فضایی کشور ایفا می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا؛ در مراسم گرامیداشت هفته جهانی فضا، سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن خوش‌آمدگویی به مسئولان، پژوهشگران و صنعتگران حاضر، از حضور فعال آنان در جلسه‌ای که پیش‌تر در نهاد ریاست جمهوری برگزار شده بود، تقدیر کرد. وی با اشاره به اهمیت و ارزش فعالیت‌های فضایی کشور، توسعه این حوزه را ضرورتی راهبردی برای پیشرفت علمی، فناورانه و زیست‌محیطی ایران دانست.

هاشمی بر ضرورت توسعه پایگاه‌های پرتاب فضایی، به‌ویژه پایگاه چابهار، تأکید کرد و خواستار برگزاری مراسم‌های مرتبط در شهر بای شد. او از اقدامات انجام‌شده در حوزه توسعه ماهواره‌ها، پژوهش‌های علمی و فعالیت‌های سازمان‌های مرتبط با صنعت فضایی قدردانی نمود و این تلاش‌ها را گامی مؤثر در تحقق اهداف ملی دانست.

صنعت فضایی؛ امتداد انقلاب‌های شناختی و صنعتی  

در ادامه سخنرانی، وزیر ارتباطات با مرور تاریخچه انقلاب‌های شناختی و صنعتی، صنعت فضایی را امتداد طبیعی این تحولات دانست. به گفته وی، این صنعت نقش مهمی در گسترش دانش، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و فناوری، ارتقاء کیفیت زندگی، کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی و تبدیل جهان به دهکده‌ای جهانی ایفا می‌کند. او تأکید کرد که صنعت فضایی جایگاه بی‌بدیلی در پیشرفت‌های علمی و فناوری دارد و باید با نگاه بلندمدت و سیاست‌گذاری‌های دقیق تقویت شود.

مخابرات فضایی؛ خدمت‌رسانی مستقیم به مردم  

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود به موفقیت‌های اخیر در حوزه مخابرات فضایی اشاره کرد. ارسال پیامک از ماهواره مخابراتی به ایستگاه قشم و ارزیابی موفق سامانه‌های داخلی، از جمله دستاوردهایی بود که به آن‌ها پرداخت. وی بر اهمیت خدمت‌رسانی مستقیم به مردم و رضایت آنان تأکید کرد و بهره‌برداری مؤثر از زیرساخت‌های فضایی، از جمله ایستگاه‌های سلماس و چناران، را از اولویت‌های وزارت ارتباطات برشمرد.

او همچنین اعلام کرد که تکمیل پایگاه‌های پرتاب در چابهار تا پایان سال جاری در دستور کار قرار دارد و این پروژه‌ها با سرعت و دقت در حال پیشرفت هستند.

پایگاه چابهار؛ آماده بهره‌برداری رسمی  

وزیر ارتباطات با اشاره به پیشرفت فاز اول پایگاه فضایی چابهار، اعلام کرد که این فاز تاکنون ۹۳ درصد تکمیل شده است. وی از برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری رسمی و برگزاری مراسم‌های افتتاحیه در آینده نزدیک خبر داد و این پایگاه را یکی از زیرساخت‌های کلیدی در توسعه صنعت فضایی کشور معرفی کرد.

کار تیمی؛ رمز موفقیت در پروژه‌های فضایی 

هاشمی بر اهمیت کار تیمی در صنعت فضایی تأکید کرد و تمرین این مهارت را لازمه موفقیت در پروژه‌های ملی دانست. او از زحمات و همکاری‌های جمعی پژوهشگران، متخصصان و مدیران اجرایی قدردانی کرد و این هم‌افزایی را عامل پیشرفت پایدار در حوزه فضایی دانست.

زندگی در فضا؛ آرزویی در مسیر تحقق  

وزیر ارتباطات در پایان گفته‌های خود با اشاره به شعار امسال هفته جهانی فضا «زندگی در فضا»، ابراز امیدواری کرد که بشر بتواند در آینده‌ای نزدیک تجربه زیستن در فضا را محقق سازد. وی از تلاش‌های روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای برگزاری این مراسم قدردانی کرد و با ذکر صلواتی بر پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع)، از همه حاضران برای همراهی و حمایت در توسعه صنعت فضایی کشور تشکر نمود.

انتهای پیام/