شناسهٔ خبر: 75154303 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۳.۳ میلیارد دلار مبادله تجاری در مرزهای کردستان انجام شد

سنندج-ایرنا- ناظر گمرکات کردستان گفت: ارزش مبادلات تجاری انجام‌شده از مرزهای این استان در نیمه نخست سال جاری از سه میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار گذشت که در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته از نظر ارزشی سه درصد افزایش داشته است.

صاحب‌خبر -

فرامرز امیدی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در ۶ ماهه نخست امسال بیش از ۲ میلیون و ۵۰۲ هزار تن کالا به ارزش نزدیک به سه میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار از طریق گمرکات کردستان مبادله شده که این میزان نشان‌دهنده روند مثبت فعالیت‌های تجاری استان است.

وی با اشاره به وضعیت صادرات از گمرکات استان، افزود: در این مدت، حدود ۷۹۶ هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از ۳۸۳ میلیون دلار از مرزهای کردستان به خارج از کشور صادر شده است.

به گفته ناظر گمرکات کردستان، از این میزان صادرات، بیش از ۶۰۰ هزار تن به ارزش ۲۵۲ میلیون دلار نزد گمرکات استان اظهار و ترخیص شده که از نظر وزنی پنج درصد و از نظر ارزش دلاری ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

امیدی بیان کرد: کشور عراق با سهم ۹۸.۹۶ درصدی در وزن کالاهای صادرشده، عمده‌ترین مقصد صادراتی از مرزهای استان محسوب می‌شود و پس از آن کشورهای فدراسیون روسیه، افغانستان و ترکیه در رده‌های بعدی قرار دارند.

وی با تاکید بر اهمیت توسعه زیرساخت‌های گمرکی استان، اضافه کرد: گمرکات کردستان با بهره‌گیری از ظرفیت مرزهای رسمی باشماق مریوان و سیرانبند بانه نقش مهمی در رونق تجارت خارجی و توسعه اقتصادی استان ایفا می‌کنند.

مرز رسمی باشماق مریوان در کردستان یکی از مهمترین مرزهای رسمی زمینی ایران با اقلیم کردستان عراق به شمار می‌آید.

گمرکات استان کردستان با شعبه های فعال در سنندج، باشماق مریوان و سیرانبند بانه به فعالان اقتصادی خدمات گمرکی ارائه می کند.

گمرک مریوان در زمینه ترانزیت، صادرات، امور مسافری و مقدار قابل توجهی در بخش واردات و گمرک سیرانبند هم در حوزه صادرات، واردات و امور مسافری فعال است.