شناسهٔ خبر: 75154278 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

کنعانی‌مقدم در گفتگو با دانا:

تحریم‌های جدید آمریکا ژست سیاسی است/ ایران در حوزه دفاعی خودکفا و صادرکننده تجهیزات نظامی است تحریم‌های جدید آمریکا ژست سیاسی است/ ایران در حوزه دفاعی خودکفا و صادرکننده تجهیزات نظامی است

کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: اقدام اخیر آمریکا که با شتاب‌زدگی انجام شد و طی آن برخی نهادها و مسئولان جمهوری اسلامی، به‌ویژه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، هدف تحریم قرار گرفتند، چیزی بیش از یک «ژست سیاسی» نیست.

صاحب‌خبر -

حسین کنعانی‌مقدم، کارشناس مسائل سیاست خارجی، در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا، با اشاره به تحریم‌های تازه اعلام‌شده از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا اظهار کرد: اقدام اخیر آمریکا که با شتاب‌زدگی انجام شد و طی آن برخی نهادها و مسئولان جمهوری اسلامی، به‌ویژه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، هدف تحریم قرار گرفتند، چیزی بیش از یک «ژست سیاسی» نیست.

وی با اشاره به ادعای واشنگتن مبنی بر اعمال این تحریم‌ها در راستای مکانیسم اسنپ‌بک و جلوگیری از توسعه فناوری‌های مرتبط با موشک‌های بالستیک و دفاعی ایران افزود: آمریکایی‌ها از زمان پیروزی انقلاب اسلامی، انواع و اقسام تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کرده‌اند اما جمهوری اسلامی در طول این سال‌ها توانسته سازوکارهای مقابله و دور زدن این محدودیت‌ها را به‌خوبی به دست آورد.

کنعانی‌مقدم با اشاره به نمونه‌هایی از این تحریم‌ها توضیح داد: از تحریم‌های «ایسا» و «کاتسا» گرفته تا قوانین یوترن و تحریم‌های تعریف‌شده در چارچوب «سنگشن‌ها» و همچنین تحریم‌های ثانویه که هر شخص یا مجموعه‌ای را که با ایران همکاری کند، جریمه یا بلوکه می‌کند، همگی با هدف محاصره اقتصادی و اعمال تروریسم اقتصادی علیه ایران طراحی شده بودند اما هیچ‌یک نتیجه مورد نظر آمریکا را به همراه نداشت.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تأکید کرد: هدف آنها از فشار حداکثری این بود که جمهوری اسلامی را از بیرون تحت فشار قرار دهند تا تسلیم خواسته‌هایشان شود اما این اتفاق هرگز رخ نداد.

وی با اشاره به حوزه تسلیحاتی تصریح کرد: همه می‌دانند تجارت تسلیحات در جهان عمدتاً در دست مافیاهای قدرت است که بخش مهمی از آن توسط قاچاقچیان سلاح هدایت می‌شود و خارج از چارچوب‌های حاکمیتی عمل می‌کنند. این شبکه‌ها در سکوت و با نظارت‌های حداقلی فعالیت دارند و اراده دولت‌ها در مهار آن‌ها چندان مؤثر نیست.

کنعانی‌مقدم در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران اکنون در حوزه تجهیزات دفاعی و موشکی به خودکفایی رسیده و نه تنها نیازهای خود را تأمین می‌کند، بلکه در جایگاه صادرکننده تسلیحات مدرن نیز قرار دارد.

وی تأکید کرد: امروز بسیاری از کشورهای جهان برای خرید تجهیزات نظامی از جمهوری اسلامی ایران صف بسته‌اند و همین واقعیت نشان می‌دهد که تحریم‌های اخیر آمریکا تأثیر عملی بر توان دفاعی یا موقعیت منطقه‌ای و بین‌المللی ایران نخواهد داشت.

وی یادآور شد: با توجه به ظرفیت داخلی و قدرت صادراتی جمهوری اسلامی در حوزه دفاعی، این اقدامات نه فشارآفرین خواهد بود و نه قادر است حلقه انزوا ایجاد کند.

کنعانی‌مقدم خاطرنشان کرد: ایران اکنون در سطحی از توانمندی قرار دارد که نه تنها در برابر فشارهای خارجی منفعل نمی‌شود، بلکه می‌تواند معادلات تحریمی را خنثی و بی‌اثر کند.