به گزارش خبرگزاری آنا، رقابت های جهانی وزنه برداری ۲۰۲۵ از امروز به میزبانی فورده نروژ آغاز می شود و ایران با 10 وزنه بردار در این رقابت ها شرکت می کند. نخستین مسابقه برای ایران دوشنبه ۱۴ مهرخواهد بود.
تیم ملی وزنه برداری کشورمان در آخرین حضور خود در مسابقات بین المللی و در قهرمانی جهان در آذرماه عنوان نایب قهرمانی را با جوان ترین ترکیب تیم ملی به دست آورد. علیرضا یوسفی ستاره فوق سنگین ایران با رکوردشکنی در این مسابقات طلای دوضرب و برنز مجموع را به دست آورد اما به دلیل مصدومیت، در این دوره از قهرمانی جهان حضور ندارد.
حضور جوانان در سبک وزن
عبدالله بیرانوند نماینده دسته ۷۹ کیلوگرم و ایلیا صالحی پور نماینده دسته ۸۸ کیلوگرم کشورمان در نروژ خواهند بود. ایلیا صالحی پرو در دسته 89 کیلیوگرم، با ثبت رکورد ۱۹۵ کیلوگرم در حرکت دوضرب، مدال برنز قهرمانی جوانان جهان را کسب کرد تا بتواند گامی مهم برای ورود به تیم ملی بزرگسالان بردارد. او همچنین عناون نایب قهرمانی جوانان آسیا را در کارنامه خود دارد . باید دید می تواند عملکردی که در رده جوانان داشت، در رده بزرگسالان هم داشته باشد یا خیر.
دسته 94 کیلوگرم و رقابت حساس 3 ایرانی
در دسته 94 کیلوگرم که علی عالی پور و علیرضا معینی در آن قرار دارند، حریف سرسختی مانند کارلوس ناسار بلغارستانی دارند. عجوبه 21 ساله ای که در المپیک پاریس در دسته 89 کیلوگرم قهرمان شد و در قهرمانی جهان هم به مدا طلا رسید. ناسار پس از مهار وزنههای ۱۷۰ و ۱۷۳ کیلوگرمی در حرکت سوم خود پشت وزنه ۱۸۳ کیلوگرم ایستاد و با مهار این وزنه یک کیلوگرم رکورد بزرگسالان و ۲ کیلوگرم رکورد جوانان جهان را به نام خود ارتقا داد. رکورد قبلی بزرگسالان جهان در حرکت یکضرب دسته ۸۹ با حدنصاب ۱۸۲ کیلوگرم در اختیار لوپس کلمبیایی بود، اما رکورد قبلی جوانان جهان در اختیار خود کارلوس ناسار بود. هرچند او تنها رقیب ملی پوشان نخواهد بود و کیانوش رستمی هم از کوزوو در این دسته حضور خواهد داشت.
علی عالیپور هم در سال جاری با کسب دو طلا و یک برنز، عنوان قهرمانی در دسته ۹۶ کیلوگرم مسابقات وزنهبرداری قهرمانی آسیا را کسب کرد. همچنین علیرضا معینی در این مسابقات با رکورد ۱۷۶ یکضرب، ۲۰۲ دوضرب و مجموع ۳۷۸ کیلوگرم نفر هفتم جهان شد. او در یکضرب مدال نقره گرفت اما در دوضرب دهم شد. همه این موارد نشان دهنده رقابت جذاب در این وزن است.
کار سخت دسته سنگین و فوق سنگین در غیاب علیرضا یوسفی
در این دسته که یکی از نامداران آن یعنی لاشا تالاخادزه از آن خداحافظی کرده است کار به نوعی برای ملی پوشان ایران ساده تر دیده می شود اما نباید رقبای ارمنستانی و آمریکایی را در این دسته دست کم گرفت. آیت شریفی نماینده کشورمان در دسته 110+ کیلوگرم کشورمان انگیزه زیادی برای قهرمانی دارد و حتی گفته است که از این رویا دست نمی کشد. علی داوودی که در المپیک پاریس ناکام از کسب مدال بود اما در قهرمانی جهان با رکورد ۲۰۶ یکضرب، ۲۵۳ دوضرب و مجموع ۴۵۹ کیلوگرم نایب قهرمان جهان شد. او در یکضرب مدال برنز و در دوضرب به مدال نقره رسید. ابوالفضل زارع نماینده جوان کشورمان در دسته 110 کیلوگرم، با رکورد ۱۷۶ کیلوگرم در یکضرب به مدال طلا و همچنین در دو ضرب و مجموع با مهار ۳۸۶ کیلوگرم به نقره جوانان جهان رسید. در رقابت دسته ۱۰۹ جوانان جهان هم، علیرضا نصیری با رکورد ۱۸۰ کیلوگرم در یکضرب مدال طلا گرفت. او در دو ضرب نیز با رکورد ۲۲۰ کیلوگرم و مجموع ۴۰۰ کیلوگرم مدال طلا را صاحب شد و قهرمان این دسته شد و اکنون در تیم ملی بزرگسالان به دنبال درخششی دوباره خواهد بود.
رکوردشکنی در لیگ وزنه برداری
نکته مهم دیگر، رکورد شکنی غیر رسمی ملی پوشان در لیگ است. علی داوودی توانست رکورد ۲۰۵ یکضرب، ۲۵۶ دوضرب و مجموع ۴۶۱ کیلوگرم را در لیگ ثبت کند. در دسته ۹۴ کیلوگرم و در رقابت علی عالی پور و علیرضا معینی رکورد یک ضرب و دو ضرب استاندارد جهان غیررسمی شکسته شد. معینی در یک ضرب با رکورد ۱۸۳ کیلوگرم علاوه بر کسب جایگاه نخست، رکورد دنیا را دو کیلوگرم ارتقا داد. همچنین عالی پور در دو ضرب وزنه ۲۲۲ کیلوگرم را به نام خود ثبت کرد. رکورد فعلی جهان در دوضرب این دسته ۲۲۱ کیلوگرم است.
سرمربیگری تیم ملی کشورمان بر عهده قهرمان سابق تیم ملی یعنی بهداد سلیمی است.
انتهای پیام/