شناسهٔ خبر: 75118859 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

میرآباد میزبان نخستین جشنواره انگور سیاه

مهاباد- ایرنا- فرماندار میرآباد گفت: این شهرستان میزبان نخستین جشنواره انگور سیاه با عنوان «ره‌زبه‌ر جشن برداشت و همدلی» شد.

صاحب‌خبر -

سیدحسام الدین باب گوره روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این جشنواره شامل چندین بخش است که مهمترین آن نمایشگاه انگور کشاورزان این شهرستان با ۲۰ غرفه است.

وی از برگزاری چندین پنل تخصصی با حضور اساتید برجسته باغبانی برای ارتقای دانش باغداران این شهرستان در این جشنواره خبر داد و افزود: همچنین قرار است غرفه‌هایی از محصولات تبدیلی انگور از جمله میوژاو، دوشاب و کشمش دایر شود.

فرماندار میرآباد با یادآوری اینکه انواع محصولات جنگلی این منطقه از جمله سماق و صنایع چوب نیز در این جشنواره عرضه می‌شود، گفت: این جشنواره در روزهای ۱۰ و ۱۱ مهرماه در تالار مرکزی این شهر برگزار می‌شود

وی خاطرنشان کرد: انگور سیاه (تری ره‌شه) یکی از محصولات دیم و ارگانیک این منطقه است که متاسفانه مورد بی مهری قرار گرفته و کمتر در بین گردشگران شناخته شده است.

باب با انتقاد از سودجویی دلالان در این حوزه، تصریح کرد: به دلیل نبود صنایع تبدیلی در این منطقه، هر سال دسترنج کشاورزان پس از ۹ ماه تلاش و کوشش با قیمت‌های بسیار پایین به این افراد سودجو فروخته می شود.

وی با بیان اینکه جشنواره انگور سیاه فرصتی مغتنم برای معرفی سایر جاذبه‌های گردشگری این منطقه نیز به شمار می رود، از علاقه‌مندان به این حوزه دعوت کرد تا در این جشنواره حضور فعال داشته باشند.

فرماندار میرآباد درباره عنوان این جشنواره و واژه کُردی «ره‌زبه‌ر» نیز اظهار کرد: در تقویم بومی محلی این منطقه «ره‌زبه‌ر» همان مهر ماه است که شامل ۲ واژه «ره‌ز» به معنی تاکستان و «به‌ر» به معنی محصول است؛ در این ماه محصول تاکستان برداشت می‌شود.

وی افزود: شهرستان میرآباد در مجموع دارای بیش از سه هزار هکتار تاکستان انگور سیاه است که به صورت دیم کشت شده و به طور میانگین هشت تا ۱۰ تن محصول از هر هکتار آن برداشت می‌شود.

میرآباد میزبان نخستین جشنواره انگور سیاه برداشت انگور سیاه

باب با بیان اینکه این شهرستان یکی از قطب‌های مهم تولید انگور سیاه (ره‌شه) در آذربایجان‌غربی است، گفت: با توجه به شرایط خاص آب و هوایی این شهرستان و استفاده نکردن باغداران از کود و سموم برای پرورش انگور سیاه، محصول تولیدی کاملا ارگانیک استحصال می‌شود.

به گزارش ایرنا، انگور سیاه که بیشتر به صورت دیم و در زمین‌های با شیب تُند و حتی در ارتفاعات کشت می شود، از نظر رنگ و طعم کم‌نظیر و به گفته کارشناسان از خواص دارویی زیادی برخوردار است.

این نوع از انگور تسکین دهنده فشارهای عصبی، افزایش دهنده شیر مادران، پاک کننده معده و روده از مواد زائد و همچنین از بین برنده چین و چروک پوست است؛ به همین خاطر در بین مردم این منطقه از محبوبیت خاصی برخوردار است.