شناسهٔ خبر: 75102812 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس بنیاد نخبگان هرمزگان:

فراتر از کنکور؛ فرصت‌های یکسان برای تحصیل در تمامی دانشگاه‌ها هموار است

بندرعباس - ایرنا - رییس بنیاد نخبگان هرمزگان با تشریح جزییات طرح‌های حمایتی از استعدادهای برتر، بر عزم جدی این بنیاد برای شناسایی، هدایت و حمایت از نخبگان در چارچوب برنامه‌های ملی تاکید کرد و گفت: کنکور پایان راه نیست بلکه فرصت‌های یکسانی برای تحصیل در تمامی دانشگاه‌ها هموار است و هر فرد مستعدی می‌تواند در طرح‌های ملی بنیاد نخبگان شرکت کرده و از حمایت‌های لازم بهره‌مند شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، بابک شکرالهی‌زاده حاجی‌آبادی روز سه‌شنبه در نشست خبری تاکید کرد: همه دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، آزاد اسلامی، پیام‌نور، فرهنگیان و حوزویان می‌توانند در طرح‌های ملی بنیاد نخبگان شرکت کنند.

وی با اشاره به اینکه اساسنامه بنیاد ملی نخبگان در خردادماه ۱۳۸۴ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است، اظهار کرد: این بنیاد هم‌اکنون در ۲۰ سالگی خود، مخاطبان گسترده‌ای از جمله اجتماعات نخبگانی دانش‌آموزی، دانشجویی، دانش‌آموختگان، اعضای هیئت‌های علمی و اجتماعات نخبگانی تخصصی را تحت پوشش دارد.

رقابت ملی برای انتخاب برگزیدگان

رییس بنیاد نخبگان هرمزگان با بیان اینکه انتخاب مستعدان برتر در قالب رقابتی ملی انجام می‌شود، گفت: داوطلبان پس از بارگذاری مدارک خود در سامانه بنیاد ملی نخبگان (سینا) و کسب حداقل امتیاز لازم، وارد مرحله رقابت می‌شوند و در نهایت برگزیدگان نهایی انتخاب خواهند شد.


حمایت‌های مالی از دانشجویان در طرح شهید وزوایی و احمدی روشن

شکرالهی‌زاده با اشاره به افزایش چشمگیر حمایت‌های مالی از دانشجویان در دولت چهاردهم، خاطرنشان کرد: در قالب «طرح شهید وزوایی»، به دانشجویان کارشناسی ۴۰۰ میلیون ریال، دانشجویان کارشناسی ارشد ۵۵۰ میلیون ریال و دانشجویان دکتری ۷۰۰ میلیون ریال کمک هزینه برای خرید تجهیزات پژوهشی از جمله لپ‌تاپ و تجهیزات کامپیوتری اختصاص می‌یابد.

وی یکی از مهم‌ترین اقدامات بنیاد را اجرای «طرح شهید احمدی روشن» برای تقویت فرهنگ کار تیمی دانست و تصریح کرد: در این طرح، یک مسئله درون‌استانی توسط اساتید راهبر شناسایی و تیمی متشکل از دانشجویان مستعد برتر در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برای حل آن تشکیل خواهد شد و این امر به تبادل تجربه و هموار شدن مسیر پژوهشی دانشجویان جوانتر کمک شایانی می‌کند.

«طرح شهید صیاد شیرازی» جایگزین خدمت نظام وظیفه

رییس بنیاد نخبگان هرمزگان همچنین به «طرح شهید صیاد شیرازی» به‌عنوان جایگزین خدمت نظام وظیفه اشاره کرد و گفت: در این طرح، افراد واجد شرایط پس از گذراندن دوره‌های آموزشی نظامی، در قالب یک طرح پژوهشی به حل چالش‌های کشور می‌پردازند و شرط ورود دانشجویان کارشناسی به این طرح، عضویت در هیئت مؤسس یا مدیرعامل بودن در یک شرکت فناور است.

رییس بنیاد نخبگان هرمزگان از دیگر طرح‌های بنیاد به «جذب در دستگاه‌های اجرایی»، «جذب در بخش خصوصی» و «طرح همیار صنعت» اشاره کرد و افزود: در طرح اخیر، صنایع می‌توانند با عقد قرارداد با بنیاد، از ظرفیت نخبگان برای حل مسائل خود استفاده کنند و مبلغ قرارداد به عنوان اعتبار مالیاتی برای آن شرکت محسوب خواهد شد.

شکرالهی‌زاده در پایان از احیای «جایزه علامه طباطبایی» در دولت چهاردهم خبر داد و گفت: این جایزه به عنوان بالاترین سطح رقابت در بنیاد ملی نخبگان، در سال ۱۴۰۴ به ۲۰ عضو هیئت علمی برگزیده کشور با حضور رییس‌جمهور اهدا شد.