شناسهٔ خبر: 75076095 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

متخصص قلب و عروق:

هر دردی در قفسه سینه، سکته قلبی نیست

ساری - ایرنا- متخصص قلب و عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران با تاکید بر اینکه هر دردی که در قفسه سینه افراد رخ می دهد لزوما علائم سکته قلبی نیست، ‌گفت: مردم برای مقابله با سکته قلبی و درمان به‌موقع آن باید علائم آن را بدرستی بشناسند.

صاحب‌خبر -

دکتر سید مرتضی تقوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: درد قلبی که منجر به حمله و یا سکته قلبی می شود برای جلوگیری از عوارض ناشی از آن می بایست به‌درستی شناسایی و درمان شود.

وی در توضیح ویژگی های دردهای قلبی اظهار داشت: این نوع دردهای معمولا فشاردهنده قفسه سینه هستند و انتشار آن از پشت بدن و حتی احساس درد در معده و انتشار آن به سمت بازوهای راست و چپ هستیم.

این متخصص قلب و عروق توضیح داد :‌مواردی با درد معده به مراکز درمانی مراجعه می کنند که حس آنها این است این درد مربوط به معده می باشد اما در بررسی های بعدی مشخص می شود درد براثر حمله قلبی است.

وی گفت که بهترین روش تشخصیص دردهای قلبی آن است که ببینیم آیا تکرار درد رخ می دهد.

دکتر تقوی همچنین افزود:‌ علاوه بر تکرار درد در قفسه سینه، ‌نفس تنگی، تپش قلب، تعریق، ‌ضعف، بی حالی، سرگیجه و حالت تهوع از دیگر علائمی است که با مساله حمله و سکته قلبی در ارتباط است.

وی عنوان کرد:‌ هر وقت فردی دچار این علائم است می بایست با مراجعه به متخصص قلب و عروق وضعیت خود را بررسی کند تا از وقوع عوارض ناشی از سکته قلبی جلوگیری شود.

هر دردی در قفسه سینه، سکته قلبی نیست

بیماری های قلبی و عروقی در صدر

سازمان جهانی بهداشت از ۲ دهه پیش بیماری‌های غیرواگیر را جزو اولویت‌های بهداشتی در کشورهای در حال توسعه اعلام کرده است چراکه ۶ میلیون از هشت میلیون مرگ ناشی از بیماری‌های غیرواگیر در سنین کمتر از ۷۰ سال رخ می دهد و بیش از ۸۰ درصد این مرگ ها در کشورهای در حال توسعه است.

افزایش شیوع این بیماری‌ها، ماهیت مزمن و پیش‌رونده و ناتوان کننده آنها، باعث به وجود آمدن مشکلات عدیده‌ای می شود که متاسفانه نیروی مولد جوامع را مستقیم در معرض خطر مرگ و میر، ناتوانی و معلولیت قرار می‌دهد.

کم تحرکی، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و دخانیات از عوامل ایجاد کننده‌ چهار بیماری دیابت، قلبی، عروقی، سرطان و بیماری‌های مزمن تنفسی هستند که مهمترین علل مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر بوده و این بیماری‌ها و عوامل، احتمال مرگ را افزایش می‌دهد، به همین خاطر سازمان جهانی بهداشت، کنترل بیماری‌ها و عوامل زمینه ساز آنها را به عنوان هدف اصلی برای کاهش ۲۵ درصد مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیر واگیر تا سال ۲۰۲۵ تعیین کرده است.

بدیهی است عامل مسبب این چهار بیماری ریشه در سبک زندگی و رفتارهای افراد مانند رژیم غذایی ناسالم، نداشتن فعالیت بدنی، دخانیات و مصرف الکل دارد.

مسوولان و کارشناسان امر در حوزه بهداشت و درمان مازندران همواره از تغییر سبک زندگی به عنوان علت اصلی بروز بیماری های غیرواگیر در افراد نام بردند به طوریکه در سالهای اخیر بدلیل گسترش زندگی شهرنشینی و عادت کردن مردم به کم تحرکی بیماری های غیرواگیر همچون دیابت و فشار خون افراد بیشتری را درگیر خود کرد و شرایط زندگی و تغییر سبک زندگی باعث شده شاهد گسترش مداوم افراد مبتلا به دیابت در جامعه باشیم و افراد مبتلا به دیگر بیماری های غیرواگیر را نیز شاهد باشیم.

آنان تاکید کردند که در حال حاضر بیماری های قلبی و عروقی در صدر بیماری های غیرواگیر مازندران قرار دارند.