شناسهٔ خبر: 75068498 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

پرورش نسلی صالح برای آینده‌ای درخشان

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با تأکید بر نقش کلیدی گروه‌های آموزشی گفت: تعهد به نظم، کیفیت آموزش و تربیت دانشجویان مسئول و متعهد، دانشگاه را به موتور محرکه اصلاح و پیشرفت جامعه تبدیل می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار آنا، حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در پانزدهمین جلسه هیئت رئیسه این دانشگاه خطاب به مدیران گروه‌های آموزشی اظهار کرد: هرگونه تحول و ارتقا در دانشگاه، نخست از اراده و عمل ما سرچشمه می‌گیرد. هیچ برنامه تحول، هیچ سند کلان و هیچ سیاستی، بدون اراده و جدیت شما در گروه‌های آموزشی به ثمر نخواهد نشست. گروه‌ها قلب تپنده دانشگاه‌اند؛ همان‌جا که دانشجو نخستین تجربه‌های علمی و فرهنگی خود را می‌آموزد و همان‌جا که کیفیت آموزش و اعتبار دانشگاه شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به سیاست‌های سازمان مرکزی افزود: گروه‌های آموزشی زیرمجموعه دانشکده‌ها قرار گرفته‌اند و تعهد درآمدزایی دانشکده‌ها همچنان پابرجاست و بخشی از درآمد غیرشهریه‌ای باید از این مسیر تأمین شود، مدیران گروه‌ها و رؤسای دانشکده‌ها قلب تپنده دانشگاه هستند و بدون مشارکت آنها هیچ برنامه تحولی یا سند کلانی به نتیجه نمی‌رسد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج با بیان اینکه وظایف مدیران گروه نه صرفاً اداری، بلکه هدایتی، الهام‌بخش و آینده‌ساز بوده، گفت: اجرای سرفصل‌های به‌روز و چارت ترمیک، برنامه‌ریزی دقیق و کاشی وار دروس، نظارت بر تدریس استادان و محتوای آموزشی، انضباط در تشکیل کلاس‌ها و جبران غیبت‌ها، برگزاری جلسات ماهیانه گروه، حضور فعال اعضای هیئت علمی، توجه به دانشجو به‌عنوان سرمایه اصلی دانشگاه، نظارت بر امتحانات و سؤالات پایان‌ترم، پیگیری اخذ کد تدریس و رعایت سقف تدریس و پرداخت به‌موقع حق‌الزحمه اساتید ده محور کلیدی در راستای مسئولیت‌های مدیران گروه است.

کلانتری اضافه کرد: فراتر از این وظایف، فعالیت‌های فرهنگی، انگیزه‌بخشی به دانشجویان و هدایت فعالیت‌های علمی و درآمدزای استادان نیز باید در دستور کارگروه‌ها قرار گیرد. بودجه دانشگاه بر اساس ظرفیت و اعضای هیئت علمی هر گروه بسته می‌شود و بنابراین نقش مدیران گروه‌ها در این فرآیند تعیین‌کننده است.

وی با تأکید بر لزوم رعایت سرفصل‌های آموزشی عنوان کرد: استادان موظف به اجرای کامل سرفصل‌ها هستند و تا ۳۰ درصد می‌توانند محتوا را متناسب با مسائل روز تغییر دهند، اما به هیچ روی، مجاز به حذف سرفصل یا تدریس محتوای غیر مرتبط نیستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با اشاره به نظم آموزشی مطرح کرد: بایسته است که استادان با آمادگی کامل در کلاس‌های درسی حاضر شوند و بی‌نظمی‌هایی مانند ورود و خروج بدون هماهنگی یا بی‌توجهی به دانشجویان پذیرفتنی نیست؛ چراکه نخستین پیام دانشگاه به دانشجو نظم است؛ اعتماد دانشجو بزرگ‌ترین سرمایه دانشگاه است.

کلانتری دانشجویان را محور اصلی دانشگاه دانست و ادامه داد: دانشجو قلب تپنده دانشگاه است. اگر پاسخ روشنی به دانشجویان داده نشود، زمینه نارضایتی و اعتراض فراهم می‌شود. باید خواسته‌های دانشجویان را جدی گرفت و باصداقت پاسخگو بود.

وی بیان کرد: یکی از ارکان حیات انسانی و اجتماعی، اندیشهٔ اصلاح است. همه جوامع، برای آنکه بتوانند در مسیر تعالی و پیشرفت حرکت کنند، نیازمند اصلاح مداوم‌اند؛ شهید مطهری می‌فرماید: هر مصلحی، اول باید صالح باشد تا بتواند مصلح باشد. این جمله حقیقتی بنیادین را آشکار می‌کند: اصلاح بیرونی بدون اصلاح درونی، همانند ساختمانی بوده که بر زمینی سست بنا شده باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز توضیح داد: بر همین اساس در این دانشگاه، رسالت اصلی تنها آموزش و پژوهش نیست؛ بلکه تربیت انسان‌های صالحی است که بتوانند مصلح جامعه باشند. جامعه فردا نیازمند نسلی بوده که در کنار علم و تخصص، اهل اخلاق، صداقت و مسئولیت‌پذیری باشد. تنها در این صورت است که دانشگاه می‌تواند به کانونی برای اصلاح و تعالی اجتماعی تبدیل شود.

کلانتری بر حضور فعال اعضای هیئت علمی تأکید کرد و ادامه داد: اعضای هیئت علمی باید حداقل سه روز در هفته دانشگاه حضور داشته باشند. حضور صرف کافی نیست و لازم است در فعالیت‌های پژوهشی، فرهنگی و درآمدزایی نیز مشارکت کنند. دانشگاه باید پویایی و نشاط خود را از استادان فعال و روزآمد بگیرد.

وی نظارت بر تشکیل کلاس‌ها و کیفیت تدریس را ضروری دانست و تأکید کرد: اگر استادی غیبت داشته باشد موظف به برگزاری کلاس جبرانی است. مدیران گروه‌ها باید بر این مسئله نظارت کنند تا حقی از دانشجویان ضایع نشود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز همچنین درباره مسائل مالی بیان کرد: پرداخت به‌موقع حق‌التدریس استادان، احترام به تلاش آنان بوده، تأخیر در پرداخت‌ها پذیرفتنی نیست و مدیران گروه باید پیگیری‌های لازم را انجام دهند. همچنین استادانی که کد تدریس ندارند نباید به کلاس اعزام شوند، زیرا این موضوع تضییع حق‌الناس است.

کلانتری با تأکید بر اهمیت فعالیت‌های فرهنگی گفت: نباید بگذاریم کار فرهنگی در دانشگاه کمرنگ شود. مدیران گروه موظف‌اند نشست‌های علمی و فرهنگی برگزار کنند و زمینه حضور دانشجویان در جشنواره‌ها و برنامه‌های فرهنگی را فراهم سازند.

وی به تغییر ساختار دانشکده‌ها پرداخت و تصریح کرد: در حوزه فنی و مهندسی و علوم پایه، تغییرات تصویب و اجرا شده و دانشکده علوم نیز با عنوان علوم و فناوری‌های نوین فعالیت می‌کند. اما در حوزه علوم انسانی تا اطلاع ثانوی ساختار موجود ادامه خواهد داشت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با اشاره به وضعیت دانشکده صنعت ساختمان و محیط‌زیست تشریح کرد: این دانشکده به دلیل کاهش تعداد دانشجو وجاهت سابق خود را ندارد و برخی رشته‌ها مانند عمران و معماری به دانشکده‌های دیگر منتقل شده‌اند.

کلانتری با اشاره به پروژه‌های عمرانی واحد کرج افزود: پروژه رستوران ۲۴۰۰ متری دانشگاه که توسط دانشجویان معماری طراحی شده با وجود برخی چالش‌ها در حال اجراست. این پروژه شامل چهار بوفه مجزا برای دانشجویان و استادان است و در زمان‌های مختلف به‌عنوان فضای چندمنظوره و کتابخانه نیز استفاده خواهد شد.

انتهای پیام/