صالح محمدی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سرشماری زنبورستانها با هدف پایش دقیق ظرفیتهای تولیدی، برنامهریزی هدفمند برای تخصیص نهادهها و بهروزرسانی سامانه یکپارچه اطلاعات زنبورداری کشور انجام میشود.
وی بیان کرد: در این سرشماری، اطلاعات واحدهای زنبورداری اعم از تعداد و نوع کلنیها، ظرفیت تولید، محصولات جانبی مانند ژل رویال،گردهگل، بره موم، موم و زهر زنبور، نوع و نژاد زنبورهای عسل، مشخصات بهرهبرداران نظیر سن، جنسیت و سطح سواد جمعآوری و در سامانه جامع پهنهبندی و مدیریت دادههای کشاورزی ثبت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تشریح سرشماری زنبورستانها در سال گذشته بیان کرد: پارسال چهار هزار و ۵۷۹ زنبورستان استان آمارگیری شدند که از این بین ۲۰ زنبورستان بومی در زمان سرشماری در استانهای دیگر کشور حضور داشتند و توسط کارشناسان پهنه آن استانها سرشماری شدند.
محمدی اظهار کرد: با توجه به شرایط مطلوب آب و هوایی در گیلان، زنبورداران گیلان با بهرهگیری از آخرین دستاوردها و یافتههای نوین زنبورداری و نظارت معاونت بهبود تولیدات دامی موفق به تولید عسل با کیفیت و سایر فرآوردههای فرعی زنبور عسل شدند.
عسل دارای آنتیاکسیدان، کلسیم، قند طبیعی است که مزایای زیادی برای سلامتی دارد؛ این ماده مغذی سیستم ایمنی را تقویت کرده و برای پوست و سیستم گوارشی بسیار مفید است، عسل برای کودکان زیر ۲ سال نباید استفاده شود.
گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان هستند؛ این استان همچنین یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست.
۳۰۰ هزار شالیکار در گیلان فعالیت دارند؛ به طور متوسط سالانه حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک برنج در استان تولید میشود که حدود ۳۰ درصد از کل برنج تولیدی کشور است.