شناسهٔ خبر: 75052005 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مشکل ۹ واحد تولیدی در گیلان رفع شد

رشت- ایرنا- استاندار گیلان از رفع مشکل سه واحد تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان خبر داد و افزود: چالش‌های صنعتی ۶ واحد دیگر نیز باتوافق دستگاه‌های مرتبط در «کارگروه فرعی رفع موانع تولید» بررسی و رفع شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، هادی حق‌شناس روز شنبه در جلسه گفته شده با اشاره به تعدد شهرک‌های صنعتی استان و تنوع واحدهای تولیدی و صنعتی در این شهرک‌ها، اظهار کرد: در شهر صنعتی رشت ۲۰ هزار نفر در واحدهای مختلف شاغل و حدود ۶۰۰ واحد در حوزه‌های مختلف صنعت اعم از تولید فولاد، لوازم برقی، کاشی، قطعات خودرو فعال هستند.

وی عمده مشکلات واحدهای صنعتی استان را در حوزه انرژی، تسهیلات بانکی، زیست محیطی، تامین مواد اولیه، مسائل کارگری و بیمه‌ای عنوان کرد و افزود: بسیاری از مشکلات این واحدهای صنعتی و تولیدی و خدماتی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برطرف می‌شود.

حق‌شناس به حل مشکل یک واحد ریسندگی در جلسه امروز اشاره کرد و گفت: این واحد نیازمند جابجایی تیرهای برق در محدوده کارخانه است که بدون مجوز این کارگروه امکان جابجایی وجود ندارد؛ این مورد را پیگیری می‌کنیم.

وی اضافه کرد: یک واحد دارویی نیز که تقاضای افزایش یک مگاواتی برق دارد و پرداخت هزینه ۱۶۰ میلیارد ریالی برای آن مجموعه دشوار است تقاضای تقسیط این هزینه را داشت که این موضوع با هماهنگی کارگروه و موافقت دستگاه‌های ذیربط دنبال می‌شود.

استاندار گیلان با اشاره به حل مشکل یک واحد خدماتی دیگر در این کارگروه، اظهار کرد: مهمترین اصل در حمایت از تولید، پیگیری مستمر مشکلات واحدهای تولیدی است؛ اینکه بنگاه‌های اقتصادی درحال فعالیت هستند به معنای حل مسائل آنها در این کارگروه‌ها است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات واحدهای تولیدی ناشی از ناترازی انرژی در نیمه نخست امسال اشاره کرد و افزود: در سال‌های اخیر برخی از بنگاه‌های اقتصادی ناچار به خرید ژنراتور و ذخیره سوخت برای ادامه فعالیت شدند.

نماینده عالی دولت در استان گیلان ادامه داد: بر این اساس مصوب شد دستگاه‌های نظارتی در صورت مشاهده مخزن سوخت در داخل واحدهای تولیدی و اقتصادی، بلافاصله آن را به عنوان سوخت قاچاق تلقی نکنند؛ بلکه نخست با شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تماس گرفته و در صورت تایید این شرکت مبنی بر تهیه قانونی سوخت از سوی تعزیرات پیگیری نشود.

مشکل ۹ واحد تولیدی در گیلان رفع شد جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید

سرمایه‌گذاری نزدیک به ۱۳ همتی در بخش صنعت گیلان

تیمور پورحیدری مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان گیلان نیز در این جلسه اظهار کرد: با صدور ۷۸ پروانه بهره‌برداری صنعتی در نیمه نخست امسال شاهد رشد مطلوب سرمایه‌گذاری در این بخش هستیم.

وی در ادامه با اشاره به وجود نوسانات اقتصادی و چالش‌های انرژی، روند سرمایه‌گذاری در بخش صنعت را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: با همت و تلاش صنعتگران توانمند استان در ۶ ماهه اول سال افزون بر ۱۲ هزار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری انجام شده است.

پورحیدری اضافه کرد: بخشی از این سرمایه‌گذاری ماحصل تسهیل در روند اداری و رفع برخی مشکلات مسیر پر چالش صنعتی است که سرمایه‌گذاران با رغبت بیشتر به افزایش سرمایه‌گذاری و ایجاد طرح توسعه محصولات اقدام می‌کنند.

حدود ۲ هزارو ۲۳۰ واحد صنعتی در استان گیلان دارای پروانه بهره‌برداری هستند که از این تعداد هزار و ۹۵۰ واحد در ۳۳ شهرک و ناحیه صنعتی و سایر نواحی استان فعال هستند.