شناسهٔ خبر: 75019984 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

وزیر نیرو: سد معشوره لرستان به عنوان طرح ملی تثبیت شد

وزیر نیرو گفت: سد معشوره به عنوان یکی از طرح‌های اصلی و محوری لرستان تثبیت شده و در سطح ملی دنبال می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، عباس علی‌آبادی امروز_ پنجشنبه سوم مهر_ در بازدید از تصفیه‌خانه فاضلاب دورود اظهار کرد: در نشست شب گذشته با استاندار و نمایندگان لرستان مقرر شد طرح سد معشوره به عنوان پروژه‌ای ملی و راهبردی در اولویت اجرا قرار گیرد و تمرکز استان بر پیشبرد آن باشد.

وی با اشاره به اینکه این طرح سال‌ها در دستور کار بوده اما تغییرات مکرر برنامه‌ها موجب تأخیر در اجرای آن شده است، افزود: اکنون با تثبیت نهایی طرح، امیدواریم روند اجرایی سد با سرعت بیشتری دنبال شود.

علی‌آبادی تأکید کرد: تأمین آب شرب استان اهمیت ویژه‌ای دارد و بر همین اساس تصمیم گرفته شد طرح‌های اولویت‌دار به‌ویژه پروژه‌های نیمه‌تمام در همه شهرستان‌ها تکمیل شوند که در این زمینه همکاری همه دستگاه‌ها ضروری است.

وزیر نیرو با بیان اینکه موضوع سد معشوره بیش از دو دهه است در لرستان مطرح می‌شود، ادامه داد: در مقطعی تمرکز بر طرح‌های نرم بوده و پروژه‌های سازه‌ای در اولویت قرار نداشت، اما با توجه به شرایط خشکسالی ناچاریم توجه ویژه‌ای به طرح‌های سازه‌ای داشته باشیم و سد معشوره یکی از پروژه‌های مهم و ملی کشور محسوب می‌شود.

وی همچنین اظهار داشت: طرح ماربره دورود نیز از پروژه‌های مهم استان است که در سفرهای آینده بررسی و در فهرست برنامه‌های اجرایی قرار خواهد گرفت.

علی‌آبادی تصریح کرد: همه مسئولان استان و کشور با همدلی و همکاری در تلاش هستند تا مشکل تأمین آب شرب مردم برطرف شده و پروژه‌های حیاتی لرستان هرچه سریع‌تر به نتیجه برسند.

ذوالفقار مهدی‌زاده، معاون آبفای کشور اظهار کرد: یکی از راهکارهای اساسی برای تأمین مالی پایدار پروژه‌های فاضلاب، استفاده از ظرفیت فروش پساب به صنایع است که تاکنون در لرستان به درستی مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است.

وی با اشاره به اهمیت این موضوع افزود: اگر با حمایت استاندار و الزام قانونی صنایع، زمینه سرمایه‌گذاری و خرید تضمینی پساب فراهم شود، می‌توان بخش قابل توجهی از منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل پروژه‌های فاضلاب را تأمین کرد و در عین حال، آب باکیفیت برای مصرف شرب مردم آزاد خواهد شد.

مهدی‌زاده با بیان اینکه حدود دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های فاضلاب لرستان پیش‌بینی شده است، گفت: در سال نخست مالی، نزدیک به ۹۰۰ میلیارد تومان از محل ظرفیت‌های قانونی، توازن منطقه‌ای و آورده پیمانکار تأمین خواهد شد.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، با سرمایه‌گذاری دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی، پنج تصفیه‌خانه فاضلاب جدید در استان ساخته و تکمیل می‌شود که با بهره‌برداری از آن‌ها، شاخص تصفیه فاضلاب لرستان از ۴۵ درصد فعلی به ۸۵ درصد افزایش پیدا کرده است و استان در این حوزه به جایگاه برتر کشوری دست خواهد یافت.

معاون آبفای کشور یادآور شد: هم‌اکنون سطح پوشش جمع‌آوری فاضلاب در لرستان ۶۱ درصد است که بالاتر از میانگین کشوری (۵۸ درصد) محسوب می‌شود، اما ضعف جدی در بخش تصفیه وجود دارد، چراکه تنها ۴۵ درصد از فاضلاب جمع‌آوری شده استان تصفیه می‌شود.

وی از برگزاری مناقصه برای رفع این مشکل خبر داد و افزود: پیمانکار اجرای پنج تصفیه‌خانه فاضلاب در شهرهای مختلف استان با اعتباری بالغ بر دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان انتخاب شده و قرارداد آن به‌زودی نهایی خواهد شد. این پنج تصفیه‌خانه با ظرفیت مجموع ۷۲ هزار مترمکعب در شبانه‌روز، سالانه حدود ۲۲ میلیون مترمکعب پساب تصفیه‌شده تولید خواهند کرد که می‌تواند به‌طور مؤثر نیاز صنایع استان را تأمین کند.

مهدی‌زاده تأکید کرد: در صورت تکمیل این پنج پروژه ظرف دو سال آینده، شاخص بهره‌مندی از خدمات تصفیه فاضلاب در لرستان به ۸۵ درصد خواهد رسید؛ رقمی که این استان را در میان برترین‌های کشور قرار می‌دهد، در حالی که این شاخص در برخی استان‌های شمالی تنها حدود ۲۰ درصد است.

وی به تصفیه‌خانه فاضلاب دورود اشاره کرد و گفت: عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۳۹۶ با ظرفیت جمع‌آوری روزانه ۳۲ هزار مترمکعب آغاز شد و جمعیتی بالغ بر ۱۸۶ هزار نفر را پوشش می‌دهد. این تصفیه‌خانه در زمینی به وسعت ۱۳ هکتار در جنوب شرقی دورود و در محل معدن کارخانه سیمان احداث شده است.

به گفته معاون آبفای کشور با بهره‌برداری از این تصفیه‌خانه، فاضلاب جمع‌آوری‌شده بازچرخانی می‌شود و می‌تواند در بخش‌های مختلف از جمله صنعت به کار گرفته شود؛ اقدامی که در شرایط کم‌آبی بسیار حائز اهمیت است. همچنین با توجه به اینکه فاضلاب دورود به سد دز می‌ریزد، راه‌اندازی این تصفیه‌خانه تحولی بزرگ در بهبود وضعیت محیط زیست منطقه و حفاظت از منابع آبی به شمار می‌رود.