شناسهٔ خبر: 75008604 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

عملکرد یکساله تشکل جمعه اسلامی دانشجویان

دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان، از عملکرد یک‌ساله این تشکل دانشجویی گفت. وی با اشاره به فعالیت‌های علمی، فرهنگی و سیاسی انجمن اسلامی، بر اهمیت ورود جنبش دانشجویی به حوزه فناوری و به ویژه هوش مصنوعی تأکید کرد و آن را مشابه انرژی هسته‌ای، یک موضوع حاکمیتی دانست که نیازمند سیاست‌گذاری کلان و ملی است.

صاحب‌خبر -

عملکرد یکساله تشکل جمعه اسلامی دانشجویان

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در آستانه برگزاری بیست و هشتمین انتخابات شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، گفتگویی درباره عملکرد یک‌ساله جامعه اسلامی دانشجویان با ابوالفضل محمدی دبیر کل این تشکل دانشجویی داشتیم.

 

ابوالفضل محمدی، دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان، در گزارشی از عملکرد یک‌ساله این تشکل اظهار داشت: در طول یک سال گذشته، تشکل انجمن اسلامی دانشجویان با توجه به اهداف بلندمدت خود در راستای تقویت بُعد علمی، فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها فعالیت‌های گسترده‌ای را در زمینه‌های مختلف انجام داده است. این تشکل دانشجویی در این مدت با حضور فعال در عرصه‌های مختلف دانشگاهی و اجتماعی، در تحقق اهداف خود گام‌های مؤثری برداشت. 

 

وی افزود: در راستای تقویت توان علمی دانشجویان، انجمن اسلامی در طول یک سال گذشته کارگاه‌های تخصصی و نشست‌های علمی متعددی برگزار کرده است. این تشکل همچنین در برگزاری همایش‌های علمی با حضور اساتید برجسته و صاحب‌نظران دانشگاهی مشارکت داشت تا فرصت‌های تبادل اطلاعات و رشد علمی را برای دانشجویان فراهم کند. 

 

محمدی در بخش فرهنگی نیز گفت: در بخش فرهنگی، انجمن اسلامی دانشجویان برنامه‌های مختلفی از جمله جشنواره‌های فرهنگی، محافل کتابخوانی، نمایشگاه‌های هنری و همایش‌های اجتماعی برگزار کرده است. این فعالیت‌ها به تقویت همبستگی و روحیه جمعی در میان دانشجویان کمک کرده و زمینه‌ساز ارتقاء سطح فرهنگی دانشگاه‌ها و جامعه شد. 

 

دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان همچنین درباره فعالیت‌های سیاسی و مطالبه‌گری این تشکل اظهار داشت: انجمن اسلامی در یک‌سال گذشته در زمینه مطالبه‌گری نیز عملکرد قابل توجهی داشت. این تشکل با پیگیری مسائل روز کشور و دغدغه‌های جامعه دانشجویی، نسبت به سیاست‌گذاری‌های دانشگاهی و حقوق دانشجویان مطالبات خود را به مسئولین ارشد دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی منتقل نمود. 

 

وی در ادامه گفت: حمایت از حقوق دانشجویان همواره یکی از اولویت‌های انجمن اسلامی بوده است. در این راستا، تشکل در زمینه بهبود شرایط خوابگاهی، تأمین امکانات آموزشی و رفاهی برای دانشجویان تلاش‌های مستمری را انجام داده و در نشست‌های متعدد با مسئولین دانشگاهی به طرح مسائل و دغدغه‌های دانشجویان پرداخته است. 

 

محمدی همچنین در خصوص هوش مصنوعی گفت: امسال مسئله هوش مصنوعی را بسیار پیگیری کردیم اما نه اینکه فقط پرسشگر محض یا منتقد باشیم. بله، مطالبه کردیم، هنوز هم می‌کنیم و خواهیم کرد. سوال پرسیدیم، می‌پرسیم و خواهیم کرد. نقد کردیم، می‌کنیم و خواهیم کرد، منتها خودمان را هم پاسخگو می‌دانیم. خودمان را هم مسئول می‌دانیم. 

وی ادامه داد: "اعتقاد ما این است که جنبش دانشجویی باید ورود کند در حوزه فناوری، نه به عنوان انجمن علمی که فناوری و مولفه‌های آن را به صورت یک ابزار و با دید تکنیکالیستی نگاه می‌کند، بلکه باید به عنوان یک تشکل سیاسی که به علم و فناوری با نگاه تمدنی و یک مولفه ملی و تمدنی قدرت‌ساز نگاه کند. "

محمدی همچنین در خصوص هوش مصنوعی به نکته‌ای اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی همانند انرژی هسته‌ای یک پدیده حاکمیتی است. اگر ما برای انرژی هسته‌ای تجمع می‌کنیم که حق مسلم ماست، باید نگاه ما به هوش مصنوعی نیز همین باشد. اگر دیر بجنبیم، ممکن است سازمانی مانند سازمان انرژی اتمی تشکیل شود که در سطح جهانی بیاید و ما را محدود کند

وی اضافه کرد: در یک سال گذشته، ما در ارتباط با مجلس، بحث پیگیری طرح ملی هوش مصنوعی را داشتیم که نمایندگان محترم مجلس، به ویژه آقای دکتر طاهری که طراح این طرح بودند، پیگیری کردند. ما به عنوان جنبش دانشجویی ضریب دادیم و در جلسات و دیدار‌هایی که با ریاست محترم جمهور و وزارت علوم داشتیم، تأکید ویژه کردیم که باید یک جهت‌گیری کلان و سیاست‌گذاری بلندمدت در این حوزه اتفاق بیفتد. 

 

محمدی گفت: امیدواریم که با تکرار کردن این مباحث، با ادبیات‌سازی، با مطالبه‌گری و با پیشرفت در این مسیر، گفتمان علم و فناوری کشور ارتقا یابد و جنبش دانشجویی در گفتمان‌سازی علمی کشور سهم بیشتری داشته باشد. 

وی در پایان افزود: در مجموع، عملکرد یک‌ساله انجمن اسلامی دانشجویان نشان‌دهنده تلاش مستمر این تشکل در راستای تقویت فضای علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در دانشگاه‌ها بوده است. با ادامه این فعالیت‌ها و گسترش همکاری‌ها، این تشکل می‌تواند در سال‌های آینده گام‌های بلندی در راستای پیشبرد اهداف کلان کشور و تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی بردارد. 

کد ویدیو
دانلود ویدیو
<div id="video-display-embed-code_3038920" ><script type="text/JavaScript" src="https://snn.ir/fa/news/play/embed/1309085/3038920?width=600&height=400"></script></div>