صالح محمدی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امسال ۲۰۶ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان به روش مکانیزه و ۳۲ هزار هکتار به شیوه سنتی کشت شدهاست؛ ضمن اینکه بر اساس آخرین آمار بیش از ۲۱۰ هزار هکتار از محصول زمینهای شالیزاری استان با دستگاه کمباین برداشت شدهاست.
وی با اشاره به فعالیت ۳۰۰ هزار شالیکار در گیلان پیشبینی کرد تا بطور متوسط حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک برنج در استان تولید شود که حدود ۳۰ درصد از کل برنج تولیدی کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر لزوم توجه کشاورزان به کشت دوم در شالیزارهای استان بیان کرد: کشت دوم بعد از برداشت برنج، برای افزایش تولید و درآمد کشاورزان اهمیت بسزایی دارد که باید توجه شود.
راتون «نوعی برنج» است که پس از برداشت کشت نخست برنج به دست میآید؛ لوبیا، باقلامازندرانی، پاچ باقلا، سبزیجات برگی و غدهای و نباتات علوفهای از دیگر محصولاتی است که کشاورزان گیلان میتوانند نسبت به کاشت آنها در اراضی شالیزاری (کشت دوم) اقدام کنند.
گیلان دارای ۴۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان است همچنین استان یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند، گیلان هزار و ۴۲۵ کارخانه شالیکوبی دارد.