شناسهٔ خبر: 74961969 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

شهرداری همدان و بی‌اعتنایی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه

سال تحصیلی جدید فرا رسیده اما خانواده‌های دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در همدان همچنان چشم‌انتظار اجرای قانونی هستند که هزینه ایاب و ذهاب فرزندانشان را بر عهده شهرداری گذاشته است؛ هزینه‌ای که پرداخت نشدن آن، هم فشار مالی سنگینی بر خانواده‌ها وارد کرده و هم حضور منظم این دانش‌آموزان در کلاس‌های درس را با مشکل روبه‌رو کرده است.

صاحب‌خبر -

مطابق ماده ۵ قانون حمایت از حقوق معلولان، مصوبات سومین جلسه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون و همچنین بند «د» تبصره ۵ قانون بودجه ۱۴۰۲ در خصوص مجوز انتشار اوراق مالی اسلامی توسط شهرداری‌های کشور، موضوع پرداخت هزینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان با نیازهای ویژه بر عهده شهرداری‌هاست. افزون بر این، بر اساس آیین‌نامه اجرایی حمل‌ونقل دانش‌آموزان و همچنین مصوبات شورای آموزش و پرورش استان‌، شهرداری‌ها موظف‌ هستند که هزینه سرویس مدارس دانش‌آموزان با نیازهای ویژه را از محل درآمدهای پایدار و عوارض دریافتی پرداخت کنند. 

با وجود این الزامات قانونی، هزینه‌های سرویس مدارس استثنایی همدان در سال گذشته همچنان از سوی شهرداری پرداخت نشده و برای سال تحصیلی پیش رو نیز هیچ‌گونه همکاری صورت نگرفته است. همین موضوع موجب شد حمید ملانوری شمسی، استاندار همدان در نشست شورای آموزش و پرورش استان که روز یکشنبه ۲۳ شهریور برگزار شد، به‌طور صریح تأکید کند: «شهرداری باید نهایتاً تا پایان هفته جاری تکلیف پرداخت هزینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان با نیازهای ویژه را مشخص و این مشکل را برطرف کند.»

عدم همکاری شهرداری همدان در پرداخت هزینه ایاب‌وذهاب دانش‌آموزان با نیازهای ویژه

طیبه محمدی، رئیس اداره آموزش‌وپرورش استثنائی استان همدان با اشاره به مشکلات ایاب‌وذهاب دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در همدان اظهار کرد: متأسفانه هیچ نتیجه‌ای از همکاری با شهرداری همدان در این زمینه حاصل نشده است و والدین دانش‌آموزان، همچنان نگران هستند. 

وی با بیان اینکه استاندار همدان تأکید کرده که موضوع سرویس مدارس استثنایی در هفته جاری در کارگروه‌های تخصصی بررسی و به نتیجه برسد، ادامه داد: در سال تحصیلی گذشته، هیچ‌گونه همکاری از سوی شهرداری صورت نگرفته است.

محمدی تصریح کرد: در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ هزینه سرویس‌ها به مبلغ چهار میلیارد و ۸۸ میلیون تومان توسط شهرداری پرداخت شد اما در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ که هزینه سرویس این دانش‌آموزان، هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان شد، میزان همکاری شهرداری «صفر» بوده است.

وی خاطرنشان کرد: این مساله به صورت مستمر توسط مسئولین استانی تا زمان رسیدن به نتیجه، درحال پیگیری است. 

آموزش‌وپرورش به تعهدات خود عمل نکرد 

روح‌الله وجدی‌هویدا، مدیر روابط‌عمومی شهرداری همدان، در توضیح علت عدم پرداخت هزینه ایاب و ذهاب سرویس مدارس دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، اظهار کرد: بر اساس تکلیفی که به شهرداری محول شده بود، لازم بود اقداماتی متقابل نیز انجام شود.

وی با اشاره به اینکه شهریه سرویس مدارس دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ پرداخت شد، تصریح کرد: در سال گذشته، اوراقی که باید در اختیار شهرداری قرار می‌گرفت، تحویل داده نشد و همچنین تفاهم‌نامه‌ای با آموزش‌وپرورش داشتیم که آن مجموعه به تعهدات خود عمل نکرد؛ به همین دلیل شهرداری در سال گذشته پرداختی نداشت.

وجدی‌هویدا خاطرنشان کرد: در کل کشور نیز تنها حدود پنج شهرداری این اقدام را انجام داده‌اند.

انتهای پیام