شناسهٔ خبر: 74883775 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

گشایش‌های ویژه در تامین آب شرب و نهاده‌های دامی عشایر

شیراز- ایرنا- معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور عشایر ایران، با اشاره به موضوع تامین آب آشامیدنی پایدار برای عشایر گفت: به زودی شاهد گشایش‌های ویژه‌ای در این زمینه خواهیم بود؛ همچنین همه دستگاه‌ها باید برای تامین نهاده‌های دامی عشایر به میدان بیایند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، جهانبخش میرزاوند شامگاه سه‌شنبه در نشست شورای اداری عشایری شهرستان‌های پاسارگاد، مرودشت و ارسنجان تاکید کرد: ما مصمم هستیم زنجیره کامل تولید گوشت قرمز را مدیریت کنیم تا از واردات جلوگیری شود و در صورت نیاز، به سمت ایجاد اندوخته‌های راهبردی حرکت کنیم.

راه‌اندازی «پست عشایری»؛ تحولی تاریخی برای خدمات‌رسانی به جامعه عشایر ایران

رئیس سازمان امور عشایر ایران از راه‌اندازی «پست عشایری» برای نخستین بار در تاریخ کشور خبر داد و گفت: محل‌های سکونت و اقامتگاه عشایر دارای کدپستی ویژه خواهند شد.

میرزاوند اظهارکرد: به زودی شاهد راه‌اندازی بازارهای دائمی برای عرضه مستقیم محصولات دامی و صنایع دستی عشایر در کشور خواهیم بود که نخستین بازارها در تهران، گیلان و سیرجان راه‌اندازی می‌شود.

راه‌اندازی سامانه خدمات الکترونیکی تا ۲۲ بهمن

وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه خدمات الکترونیکی عشایر گفت: این سامانه در ۲۲ بهمن‌ماه امسال به‌صورت رسمی راه‌اندازی خواهد شد تا عشایر بتوانند در دل چادرهای خود از خدمات دولت بهره‌مند شوند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: اعتقاد به توسعه یعنی فردا را ببینیم و در حد توان و امکانات برای پیشرفت تلاش کنیم؛ وقتی جلسه آسیب‌شناسی و کارشناسی مشکلات مردم برگزار می‌شود، نباید سیاسی شود؛ هدف، حل مسائل مردم است، نه بهره‌برداری جناحی.

صنایع دستی و بوم‌گردی عشایر فرصت‌های طلایی برای سرمایه‌گذاری است

میرزاوند با اشاره به توانایی‌های اقتصادی نهفته در جامعه عشایری بیان کرد: صنایع دستی زنان عشایری تنها یک کالا نیست، بلکه یک اثر هنری-تاریخی و یک فرصت سرمایه‌گذاری بزرگ است؛ در حالی که گردش مالی این صنعت در جهان به هزار میلیارد دلار می‌رسد، سهم کشور ما متاسفانه کمتر از چهار دهم درصد است.

وی بوم‌گردی عشایری را یکی از اصیل‌ترین و جذاب‌ترین حوزه‌های گردشگری کشور خواند و افزود: باید این حوزه به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرد؛ در این راستا، برنامه‌ای برای ایجاد درآمد پایدار جامعه عشایری در دستور کار داریم.

نقش بی‌بدیل عشایر در امنیت و اقتصاد ملی

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به نقش همه دولت‌ها در پیشرفت کشور ادامه داد: امروز جایگاهی که در آن هستیم، حاصل تلاش همه طیف‌های سیاسی است و دولت چهاردهم نیز با توجه ویژه رهبر معظم انقلاب، مسئولیتی سنگین بر دوش دارد و موفقیت دولت، موفقیت نظام است.

میرزاوند با تغییر نگاه به جامعه عشایری از سلبی در دوران طاغوت به رویکرد ایجابی در نظام جمهوری اسلامی افزود: عشایر نقش مهمی در امنیت، اقتصاد، اجتماع و هویت ملی دارند و می‌توان گفت مصداق واقعی پدافند غیرعامل هستند.

وی بیان کرد: جامعه عشایری ایران حافظ ۵۴ هزار کیلومتر از مرزهای خاکی کشور است و این حضور فعال، نقشی هویت‌ساز و بی‌همتا در تامین امنیت پایدار ملی ایفا می‌کند؛ از سوی دیگر، دامداران عشایر در گستره‌ای به وسعت پنج میلیون هکتار از مراتع کشور پراکنده‌اند و با تامین بیش از ۹۹ درصد علوفه مورد نیاز از طبیعت، کمترین فشار را به دولت وارد می‌کنند.

گشایش‌های ویژه در تامین آب شرب و نهاده‌های دامی عشایر

ثبت دارایی‌ها

رئیس سازمان امور عشایر از ثبت دارایی‌ها و دریافت تسهیلات برای جامعه عشایر خبر داد و گفت: در حال رایزنی با وزارت صنعت، معدن و تجارت هستیم تا دارایی‌های عشایر مانند قالی و حتی تفنگ را به عنوان دارایی ثبت کنند تا آنان بتوانند با ارائه ضمانت‌نامه بانکی، به تسهیلات مورد نیاز دسترسی پیدا کنند.

لزوم داشتن آمار دقیق برای هدفمندسازی یارانه‌ها

میرزاوند بزرگترین مشکل در بخش دام عشایری و صنعتی را نبود آمار دقیق عنوان کرد و گفت: نبود آمار دقیق موجب شده برنامه‌ریزی‌ها نتیجه‌بخش نباشد.

وی تاکید کرد: هدفمند کردن یارانه‌ها مانند سوخت، آرد، جو و تسهیلات بانکی از طریق «کارت عشایری» نیازمند داشتن آمار دقیق است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بر همکاری با بخش خصوصی و بانک‌ها تاکید کرد و گفت: برای تامین سرمایه در گردش مورد نیاز عشایر، با بانک‌ها همکاری خواهیم کرد و از سرمایه‌گذاران علاقه‌مند در این عرصه‌ها استقبال می‌کنیم.

این نشست با حضور مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل تغذیه و بهداشت جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی، نماینده مردم مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه شهرستان پاسارگاد، اعضای شورای اداری سه شهرستان، معتمدین و نمایندگان عشایر، کشاورزان و دامداران شهرستان‌های مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان برگزار شد.