شناسهٔ خبر: 74779079 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

تجدید میثاق مهمانان سی و نهمین اجلاس وحدت اسلامی با آرمان‌های امام خمینی(س)؛

شهریاری: امام خمینی(س) معتقد بودند که هدف اصلی حکومت اسلامی باید خدمتگزاری به مستضعفان باشد

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: امام خمینی(س) بر این باور بودند که اگر فقر در جامعه برطرف نشود، سایر آرمان‌های انقلاب نیز به خطر خواهد افتاد؛ بنابراین رفع فقر و خدمت به مستضعفان باید در صدر اهداف نظام اسلامی قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه نظریه ولایت فقیه تحولی بزرگ در جهان اسلام پدید آورد، گفت: امام خمینی(س) معتقد بودند که هدف اصلی حکومت اسلامی باید خدمتگزاری به مستضعفان باشد. ایشان بارها بر رفع فقر و محرومیت تأکید داشتند و جمله تاریخی‌شان که «یک موی کوخ‌نشینان را به همه کاخ‌نشینان نمی‌دهم» نشان‌دهنده همین رویکرد است.

به گزارش جماران، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری شب گذشته طی سخنانی در مراسم دیدار مهمانان سی‌ونهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با سید حسن خمینی، یاد و نام امام خمینی(س) را روح‌بخش دل و جان ملت ایران دانست و گفت: هر بار که در محضر یادگار ایشان قرار می‌گیریم، به دلیل معنویتی که امام هم در زمان حیات و هم پس از رحلتشان در انقلاب اسلامی جاری کرده‌اند، حال و هوای ما تغییر می‌کند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر جایگاه ولایت فقیه در اندیشه امام خمینی(س) تصریح کرد: ولایت فقیه امتداد ولایت الهی، پیامبر اعظم(ص) و اهل‌بیت(ع) است و امام خمینی(ره) با ادله محکم عقلی و نقلی آن را در کتاب خود تبیین کردند. این نظریه دینی تحولی بزرگ در جهان اسلام پدید آورد.

وی با اشاره به نگاه امام به مسأله مستضعفان افزود: امام خمینی(س) معتقد بودند که هدف اصلی حکومت اسلامی باید خدمتگزاری به مستضعفان باشد. ایشان بارها بر رفع فقر و محرومیت تأکید داشتند و جمله تاریخی‌شان که «یک موی کوخ‌نشینان را به همه کاخ‌نشینان نمی‌دهم» نشان‌دهنده همین رویکرد است. پیش از انقلاب، مناطق حلبی‌آباد و علوی‌آباد در جنوب تهران نماد محرومیت و فقر بودند. امام همواره دغدغه رسیدگی به این اقشار را داشتند و خدمت به محرومان را هدف نخستین حکومت اسلامی می‌دانستند.

شهریاری با بیان اینکه فقر اقتصادی منجر به فقر فرهنگی می‌شود، اظهار داشت: انسانی که به نان شب خود محتاج است، فرصت و توان معرفت‌افزایی ندارد. همان‌طور که حدیث شریف می‌فرماید: «الفقرُ  کاد أن یکونَ کُفراً». امروز نیز ملت مظلوم فلسطین در شرایطی قرار دارند که نه تنها به غذا و آب، بلکه به حداقل امکانات زندگی محتاج هستند، و این وضعیت نمونه‌ای روشن از سیاست استضعاف فرهنگی دشمنان است. لذا امام خمینی(س) بر این باور بودند که اگر فقر در جامعه برطرف نشود، سایر آرمان‌های انقلاب نیز به خطر خواهد افتاد؛ بنابراین رفع فقر و خدمت به مستضعفان باید در صدر اهداف نظام اسلامی قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری شرایط سخت مردم ایران در دوران پیش از انقلاب اظهار کرد: در گذشته حتی در تهران آب لوله‌کشی وجود نداشت و آب آشامیدنی را با گاری توزیع می‌کردند. امروز به برکت انقلاب اسلامی، نه‌تنها پایتخت بلکه دورترین نقاط کشور نیز از نعمت آب، برق و گاز برخوردارند و این همه مرهون عنایت امام خمینی(س) به مستضعفان و محرومان است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه توجه امام به محرومان باید الگویی برای همه دولتمردان باشد، افزود: استضعاف تنها به بُعد اقتصادی محدود نمی‌شود؛ قرآن کریم در آیه وَنُرِیدُ أَن نَمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً، به استضعاف سیاسی نیز اشاره دارد. مستضعفان در حقیقت ضعیف نیستند، بلکه ضعیف شمرده می‌شوند؛ آنان مؤمنانی قدرتمندند که ایمانشان آنها را در برابر فشارها استوار می‌سازد.

وی با اشاره به استقامت امام خمینی(س) در برابر رژیم پهلوی، گفت: امام در دوران تبعید و بازگشت به کشور، هیچ‌گاه مقامات دنیوی را به حساب نمی‌آورد و با قدرت ایمان، در برابر طاغوت ایستاد. جمله تاریخی ایشان هنگام بازگشت به ایران و پاسخ کوتاه «هیچ» به پرسش خبرنگار درباره احساسشان، نشان‌دهنده عمق عرفان و بی‌اعتنایی ایشان به مظاهر قدرت دنیوی بود.

شهریاری با تأکید بر اینکه روحیه مقاومت امام در ملت‌های مسلمان نیز نهادینه شد، یادآور شد: در جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران، علما و نخبگان اهل سنت علی‌رغم تهدیدها، بیش از سه هزار صفحه بیانیه و خطبه در حمایت از مقاومت و‌‌ رهبر معظم انقلاب  صادر کردند. این شجاعت و ایستادگی، میراث مکتب امام است؛ مکتبی که به ما آموخت در برابر ظلم سینه سپر کنیم.

وی ضمن قدردانی از ایستادگی علما و مردم استان‌های مرزی کشور افزود: بیانیه دادن در تهران آسان است، اما در سیستان‌ و بلوچستان، کردستان و مناطق قومیتی، سخت است؛ بسیاری در راه دفاع از اسلام و انقلاب شهید شدند و خانواده‌هایشان قربانی دادند. این رشادت‌ها الگویی برای وحدت واقعی است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: امام خمینی(ره) با نظریه حکومت مستضعفان در برابر مستکبران، گفتمانی ماندگار ایجاد کردند. امروز این گفتمان نه‌تنها در قالب وحدت اسلامی، بلکه در قالب وحدت انسانی جلوه‌گر شده است. محور این وحدت نیز سه ارزش بنیادین است: کرامت انسانی، امنیت منطقه‌ای و عدالت جهانی. کرامت انسانی ایجاب می‌کند که مسیحیان نیز در کنار مسلمانان علیه جنایات رژیم صهیونیستی بایستند. امنیت به معنای آرامش جان و مال انسان‌هاست و عدالت جهانی همان چیزی است که انقلاب اسلامی آن را به جهان معرفی کرد.

وی در پایان با تجلیل از مقام معظم رهبری تأکید کرد: ما وامدار انقلاب امام و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری هستیم. از امام آموختیم که نترسیم، مقاومت کنیم و در برابر مستکبران ایستادگی داشته باشیم؛ ان‌شاءالله روزی خواهد رسید که امت اسلامی زیر پرچم واحد گرد هم آید.

اخبار مرتبط

انتهای پیام