شناسهٔ خبر: 74752523 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

پاسخ رئیس کمیته ورزش مجلس به باشگاه پرسپولیس درباره حق پخش بازی‌ها

رئیس کمیته ورزش کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به باشگاه پرسپولیس درباره حق پخش بازی‌ها، گفت: ما در قانون فقط می‌توانیم دستگاه‌های دولتی را مکلف به انجام مسئولیت‌هایی کنیم؛ لذا اگر وزارت ورزش و جوانان را مسئول تنظیم آیین‌نامه درخصوص حق‌پخش تلویزیونی کردیم، به این معنا نیست که فدراسیون، سازمان لیگ و باشگاه‌ها در فرآیند تدوین این آیین‌نامه کنار گذاشته خواهند شد و طبیعتاً وزارت ورزش و جوانان در تدوین این آیین‌نامه باید نظرات تخصصی آنان را اخذ کند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

به گزارش خانه ملت، در نشست علنی روز گذشته (یکشنبه، ۱۶ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه نظام جامع باشگاه‌داری ماده ۱۷ این لایحه مبنی بر اینکه «باشگاه‌ها ذی‌نفعان اصلی کلیه حقوقی هستند که ناشی از برگزاری مسابقات و دیگر رویداد‌های رسمی باشگاهی می‌باشد:» به تصویب رسید.

براساس ماده ۱۷ لایحه نظام جامع باشگاه‌داری، این حقوق شامل هرنوع منافع مالی و معنوی، سمعی و بصری، ضبط رادیویی، حقوق تولید و پخش تلویزیون، حقوق چندرسانه‌ای، بهره‌برداری از نشان (آرم)‌ها می‌باشد و متقاضیان بهره‌برداری از این حقوق باید با صاحبان آن توافق نمایند.

از آنجا که طبق تبصره (۱) این ماده، سازمان برنامه و بودجه موظف است اعتبارات لازم برای پرداخت حق پخش تلویزیونی و حقوق چندرسانه‌ای مسابقات ورزشی را براساس آیین‌نامه‌ای که توسط سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه و به تصویب هیات وزیران می‌رسد، تامین و تخصیص دهد؛ این سوال از جانب باشگاه پرسپولیس در واکنش به این مصوبه مجلس پرسیده شده است که آیا فدراسیون، سازمان لیگ و باشگاه‌ها در طراحی سازوکار حق پخش حضور خواهند داشت یا خیر؟

احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس و رئیس کمیته ورزش و جوانان این کمیسیون، گفت: فدراسیون‌ها، نهاد‌های کارشناسی وزارت ورزش و جوانان هستند و زمانی که وزارتخانه می‌خواهد آیین‌نامه‌ای را با دستگاه‌های دیگر تنظیم کند، حتماً نظرات رده‌های تخصصی خود مانند سازمان لیگ، فدراسیون و باشگاه‌ها را اخذ می‌کند.

رئیس کمیته ورزش کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: ما در قانون فقط می‌توانیم دستگاه‌های دولتی را مکلف به انجام مسئولیت‌هایی کنیم؛ لذا وزارت ورزش و جوانان را مسئول تنظیم آیین‌نامه درخصوص حق‌پخش تلویزیونی کردیم؛ اما به این معنا نیست که فدراسیون، سازمان لیگ و باشگاه‌ها در فرآیند تدوین این آیین‌نامه کنار گذاشته خواهند شد و طبیعتاً وزارت ورزش و جوانان در تدوین این آیین‌نامه باید نظرات تخصصی فدراسیون‌ها و سازمان لیگ را اخذ کند.

راستینه تصریح کرد: اساساً اگر وزارت ورزش از نظرات فدراسیون‌ها، باشگاه‌ها و سازمان لیگ استفاده نکند، پس نظرات تخصصی خود را از کجا اخذ کند؟! اینجا وزارت ورزش به دنبال این است که بیشترین منابع را برای ورزش کشور ایجاد کند و شرط اینکه بتواند منابع خوبی ایجاد کند، این است که تمام ابعاد تخصصی و کارشناسی موضوع را مورد بررسی قرار دهد و برای بررسی درست این ابعاد، فدراسیون‌ها و سازمان لیگ یک مجموعه تخصصی است که به وزارت ورزش در رسیدن به این هدف کمک خواهد کرد.

وی با تأکید بر اینکه با وجود رویه‌هایی که در وزارت ورزش و جوانان شاهدیم، این موضوع بدیهی است؛ تصریح کرد: ضمن اینکه در ماده ۱ این لایحه فدراسیون‌ها یکی از ارکان وزارت ورزش و جوانان تعریف شده‌اند و در تدوین این آیین‌نامه حتماً نظرات تخصصی آنها اخذ خواهد شد. اضافه بر این تطبیق آیین‌نامه‌ای که در نهایت تنظیم و تدوین می‌شود، با قانون را مجلس انجام می‌دهد و اگر مجلس ببیند که در آیین‌نامه نهایی حقوق فدراسیون‌ها، سازمان لیگ و باشگاه‌ها لحاظ نشده است؛ حتماً در تطبیق آن با قانون ایراد خواهد گرفت.

انتهای پیام/