شناسهٔ خبر: 74716651 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: طبنا | لینک خبر

بازرس کل گیلان:

تصمیم‌گیری در زایمان باید بر پایه انتخاب مادر باشد

جلسه بررسی مسائل مربوط به متخصصان زنان و زایمان استان گیلان با حضور بازرس کل استان و جمعی از کارشناسان این حوزه برگزار شد و در آن بر ضرورت احترام به حق مادران در انتخاب شیوه زایمان تأکید شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری سلامت _طبنا گیلان : جلسه بررسی مسائل مربوط به متخصصان زنان و زایمان استان گیلان با حضور بازرس کل استان و جمعی از کارشناسان این حوزه برگزار شد و در آن بر ضرورت احترام به حق مادران در انتخاب شیوه زایمان تأکید شد.

احمد آقایی، بازرس کل گیلان، در این نشست حرفه پزشکی را دارای قداست ویژه دانست و گفت: یکی از صفات بارز خداوند طبیب بودن است و همین موضوع نشان‌دهنده جایگاه والای پزشکان در جامعه است.

وی با اشاره به قانون اجباری شدن زایمان طبیعی اظهار داشت: شیوه زایمان باید بر اساس خواست و انتخاب مادر انجام شود و تحمیل هرگونه الزام در این زمینه نه منطقی است و نه کارآمد. او تأکید کرد که قانون مذکور بدون نظرخواهی از متخصصان و کارشناسان تدوین شده و پیامدهای منفی آن نادیده گرفته شده است.

بازرس کل استان ادامه داد: قانونی که قابلیت اجرا نداشته باشد و مورد پذیرش جامعه قرار نگیرد، به قانونی متروک تبدیل می‌شود و این امر بیانگر فقدان آینده‌نگری در فرآیند قانون‌گذاری است.

آقایی با تأکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی در زمینه افزایش گرایش به زایمان طبیعی گفت: هیچ فرهنگ پایداری با اجبار و فشار شکل نمی‌گیرد و تداوم این رویه در شرایطی که کشور با کاهش نرخ جمعیت روبه‌روست، تنها موجب ایجاد ترس از زایمان در مادران خواهد شد.

وی همچنین دیدگاه‌های مربوط به تعارض منافع پزشکان در تمایل به انجام عمل سزارین را نادرست دانست و تصریح کرد: زایمان طبیعی برای پزشکان آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر است، اما قانون فعلی مشکلات متعددی را برای متخصصان زنان و زایمان در تعامل با بیماران، خانواده‌ها و مراکز درمانی ایجاد کرده است.

در پایان این نشست، مقرر شد کمیته‌ای متشکل از متخصصان و کارشناسان حوزه زنان و زایمان در سطح ملی تشکیل شود تا با ارائه پیشنهادهای کارشناسی، اصلاح قانون اجباری شدن زایمان طبیعی در دستور کار قرار گیرد