شناسهٔ خبر: 74670904 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مهاجرت و حاشیه نشینی؛ کانون آسیب‌های اجتماعی اصفهان

اصفهان - ایرنا - مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: ۲ عامل مهاجرت و به تبع آن حاشیه نشینی علت اصلی افزایش آسیب‌های اجتماعی در کلان‌شهرها به خصوص اصفهان است.  

صاحب‌خبر -

سمیه کریمی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: بیش از ۲۵ درصد از خدماتی که در حوزه اجتماعی ارائه می‌شود، شامل نگهداری از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، معلولان، زنان سرپرست خانوار و معتادان در حال بهبودی، به افرادی از استان‌های دیگر به اصفهان مهاجرت کردند اختصاص دارد.

مدیر کل بهزیستی استان اصفهان یکی از چالش‌های جدی موجود برای ارایه خدمات را تامین مالی اورژانس اجتماعی عنوان کرد و گفت: بر اساس ماده چهار آیین‌نامه مربوطه، هزینه‌های نگهداشت و ارائه خدمات اورژانس اجتماعی بر عهده استان‌ها گذاشته شده است و این هزینه‌ها باید توسط استانداری تامین شود که همین مساله نگرانی‌هایی را درباره تداوم ارائه خدمات حیاتی این مرکز ایجاد کرده است.

مهاجرت و حاشیه نشینی؛ کانون آسیب‌های اجتماعی اصفهان

وی افزود: در این راستا ما ۲ پیشنهاد کلیدی برای بهبود وضعیت ارائه کرده‌ایم که یک مورد آن دسترسی استان به سامانه یکپارچه رصد آسیب‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور است که ما را در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای ارائه خدمات موثر یاری می‌رساند و مورد دیگر ضرورت نگاه جمعی و همکاری همه جانبه دستگاه‌های دولتی برای مقابله با آسیب‌های پیچیده‌ای مانند خودکشی، فرار از منزل، خشونت‌های خانگی و مشکلات سالمندان است.

کریمی اضافه کرد: سازمان امور اجتماعی کشور می‌تواند به عنوان هماهنگ کننده اصلی، نقش محوری در این همکاری‌های بین دستگاهی ایفا کند.

به گزارش ایرنا، محلات حاشیه‌نشین شمالی شهر اصفهان به دلیل مهاجرت، حاشیه نشینی و ساخت و سازهای غیرمجاز با ناهنجاری‌های اجتماعی مختلفی دست به گریبان هستند و ساماندهی این موضوع همواره این موضوع مورد مطالبه ساکنان این مناطق بوده است.

به گفته رییس شورای شهر اصفهان بیش از یک چهارم جمعیت شهر اصفهان مهاجر هستند.