شناسهٔ خبر: 74604032 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سازمان بهزیستی | لینک خبر

موسوی چلک: پذیرش ریسک و استفاده از تجارب داخلی و جهانی، کلید ارتقای کارآمدی مراکز بهزیستی است

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل بهزیستی استان همدان، دکتر سید حسن موسوی چلک، معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، در جلسه‌ای با حضور مسئولان و کارشناسان مراکز بهزیستی، بر ضرورت بازنگری و بهبود سیستم‌های مددکاری اجتماعی، ایجاد مدل‌های خلاقانه و پذیرش ریسک‌های منطقی در برنامه‌ریزی و اجرای خدمات برای کودکان و نوجوانان تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

دکتر سید حسن موسوی چلک در این جلسه با اشاره به اهمیت انطباق برنامه‌های مددکاری اجتماعی با شرایط بومی و نیازهای افراد، اظهار داشت: «بهبود و بازنگری در سیستم‌های مددکاری اجتماعی و مراکز بهزیستی برای کارآمدی بیشتر و انطباق با شرایط بومی و نیازهای افراد، با پذیرش ریسک و استفاده از تجارب جهانی و داخلی، ضروری است.»

وی افزود: «باید به سمت یک مدل کارآمدتر برویم و نیازمند خلاقیت و نوآوری در سطح برنامه‌ریزی هستیم. خلاقیت و نوآوری باید در طراحی مراکز و ارائه خدمات به کودکان و خانواده‌ها لحاظ شود.»

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به تجربه مراکز بهبودی، بیان کرد: «بچه‌ها پس از ورود به مرکز، سریعاً به خانواده خود بازمی‌گردند و ما دیگر مراکز طولانی‌مدت نداریم. ما نقش یک پل حمایتی را برای عبور افراد از شرایط آسیب‌زا ایفا می‌کنیم و باید مهارت‌هایی که فرد فرا می‌گیرد، مانع بازگشت وی به مشکلات گذشته شود.»

دکتر موسوی چلک تأکید کرد که تمامی مراکز باید به سمت مدیریت موردی حرکت کنند و پرونده‌های هر کودک و نوجوان با بررسی دقیق نیازها، ظرفیت‌های خانوادگی و محلی، حمایت‌های اجتماعی و آسیب‌های فردی برنامه‌ریزی شود. او افزود: «بدون توجه به شرایط و استعداد فرد، هیچ آموزشی نمی‌تواند موثر باشد. چرخه مدیریت موردی باید مشخص کند اولویت‌ها و نوع مداخلات برای هر کودک چیست.»

وی در ادامه به اهمیت پذیرش ریسک در فعالیت‌های مراکز بهزیستی اشاره و بیان کرد: «ریسک بخشی از فرآیند نوآوری است. ممکن است رسانه‌ای شود یا چالش‌هایی ایجاد شود، اما بدون پذیرش ریسک، پیشرفتی حاصل نخواهد شد.»

دکتر موسوی چلک همچنین بر لزوم استفاده از تجارب جهانی و داخلی در طراحی برنامه‌ها تأکید کرد و گفت: «برای مثال، مدلی برای آموزش کودکان ترک‌تحصیل به ایران آورده شده که در بیش از 100 کشور اجرا شده و تجربه موفقی داشته است. استفاده از این تجارب و تطبیق آن با شرایط فرهنگی و اجتماعی ایران، یکی از اولویت‌های ماست.»

وی تصریح کرد: «باید بازنگری‌ها در سیستم مراکز بهزیستی آغاز شود. تعداد مراکز فعلی زیاد است و لازم است ظرفیت‌ها به گونه‌ای مدیریت شود که فرد بتواند در محل زندگی خود بازپیوند اجتماعی پیدا کند. این تغییرات نیازمند خلاقیت، همکاری و انگیزه افراد متخصصی مانند آقای الوند است.»

در پایان، دکتر موسوی چلک با قدردانی از همکاران حاضر در جلسه و تلاش‌های آنها، اظهار داشت: «خوشحالم که امروز اینجا هستید و امیدوارم با هم‌افزایی و بهره‌گیری از تجارب و انگیزه‌های موجود، بتوانیم خدمات کارآمدتری به کودکان، نوجوانان و خانواده‌ها ارائه دهیم.»

موسوی چلک: پذیرش ریسک و استفاده از تجارب داخلی و جهانی، کلید ارتقای کارآمدی مراکز بهزیستی است

موسوی چلک: پذیرش ریسک و استفاده از تجارب داخلی و جهانی، کلید ارتقای کارآمدی مراکز بهزیستی است

موسوی چلک: پذیرش ریسک و استفاده از تجارب داخلی و جهانی، کلید ارتقای کارآمدی مراکز بهزیستی است