شناسهٔ خبر: 74594733 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نماینده کرمانشاه در مجلس:

کمیته ویژه‌ای دلایل بیکاری در استان کرمانشاه را به‌صورت علمی و تخصصی بررسی کند

کرمانشاه - ایرنا - نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نرخ بالای بیکاری در استان گفت: ضروری است کمیته‌ای ویژه با مسئولیت معاون اجرایی رئیس‌جمهور و با رویکرد علمی و تخصصی، دلایل اصلی بیکاری کرمانشاه را بررسی و راهکارهای عملی برای رفع این معضل ارائه کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز جمعه ایرنا، فضل الله رنجبر در همایش وفاق برای سرمایه گذاری و ایران ماهر با حضور وزیر کار در سالن شهدای دولت استانداری کرمانشاه، بیکاری را مهم‌ترین مشکل مردم این استان عنوان کرد و افزود: کرمانشاه طی ۲ دهه اخیر همواره در رتبه اول یا دوم بیکاری کشور قرار داشته و این وضعیت به‌ویژه در میان قشر تحصیل‌کرده، به‌دلیل نبود سرمایه‌گذاری کافی، بیش از پیش خود را نشان داده است.

در هر خانواده چند بیکار وجود دارد

وی با یادآوری عقب‌ماندگی‌های استان در دوران جنگ و پس از آن، اظهار داشت: امروز در بسیاری از خانواده‌های کرمانشاهی چند نفر بیکار وجود دارد و تقریباً در همه مراجعات مردمی، مطالبه اصلی اشتغال است.

نماینده مردم کرمانشاه تصریح کرد: پیشنهاد مشخص من به رئیس‌جمهور و دولت این است که کمیته‌ای ویژه با مسئولیت معاون اجرایی رئیس‌جمهور و دبیری شورای عالی اشتغال تشکیل شود تا وضعیت استان کرمانشاه را به‌طور علمی، منطقی و مستند مورد بررسی قرار دهد و تصمیمات عملیاتی برای رفع این معضل اتخاذ شود.

رنجبر با اشاره به سفرهای اخیر معاونان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیران سازمان تأمین اجتماعی به کرمانشاه گفت: در آن سفرها صورت‌جلسه‌ای برای پیگیری پروژه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری در استان تنظیم شد که لازم است با تشکیل جلسه‌ای دیگر، آخرین وضعیت آن تصمیمات ارائه و پیگیری شود.

دولت برای سرمایه گذاران مشوق تعریف کند

وی ادامه داد: استان کرمانشاه ظرفیت‌های ارزشمند اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد اما سرمایه‌گذاری‌های کلان در آن صورت نگرفته است، از این رو لازم است دولت با ایجاد مشوق‌های مؤثر، زمینه حضور سرمایه‌گذاران و ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار را فراهم کند.

نماینده مردم کرمانشاه همچنین با اشاره به برخی پروژه‌های نیمه‌تمام در حوزه آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و سرمایه‌گذاری شستا خاطرنشان کرد: این طرح‌ها می‌تواند هزاران شغل پایدار ایجاد کند اما به‌دلیل مشکلات اعتباری متوقف مانده و نیازمند نگاه ویژه دولت است.

رنجبر در پایان یادآور شد: توجه به معیشت اقشار ضعیف، بازنشستگان و معلولان نیز باید در دستور کار دولت باشد و در کنار رفع بیکاری، اقدامات رفاهی برای بهبود شرایط زندگی این گروه‌ها ضرورت دارد.

به گزارش ایرنا؛ در جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران، استان کرمانشاه با ثبت نرخ تورم سالانه ۳۱.۸ درصد در تیرماه ۱۴۰۴، موفق شد کمترین تورم کشور را به خود اختصاص دهد؛ آماری که نه‌تنها ۳.۵ درصد از میانگین کشوری پایین‌تر است، بلکه نشانه‌ای جدی از تداوم روند مثبت اقتصادی در این استان غربی به شمار می‌رود.

همچنین کرمانشاه در بهار ۱۴۰۴ با کاهش ۲.۵ درصدی نرخ بیکاری، پس از نیم قرن به جمع استان‌های دارای نرخ بیکاری تک‌رقمی پیوست؛ جایگاهی که نتیجه تلاش‌های مدیریتی، فعال‌سازی واحدهای اقتصادی و رونق بازار کار استان عنوان می‌شود.

نرخ بیکاری استان کرمانشاه در فصل بهار ۱۴۰۴ با کاهش چشمگیر ۲.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به ۹.۵ درصد رسیده است. این در حالی است که در بهار سال گذشته این شاخص ۱۲ درصد گزارش شده بود.

این کاهش قابل توجه در شرایطی رقم خورده است که میانگین نرخ بیکاری کشور تنها ۰.۴ درصد کاهش یافته و از ۷.۷ به ۷.۳ درصد رسیده است؛ موضوعی که حکایت از عملکرد موفق‌تر کرمانشاه نسبت به میانگین کشوری دارد.

احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح روز پنجشنبه وارد کرمانشاه شد و فاز سوم مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران، نیروگاه ۲۴ مگاواتی سیمان مدلل، فاز سوم مجموعه شیمی دارو، سالن ورزشی توان یابان بهزیستی را افتتاح و در آیین اهدا ۸۰۰ دستگاه ویلچر و ۹۵۰ عصا و واکر هم شرکت کرد.

بازدید از کارخانه اسیدسیتریک، اورژانس بیمارستان شهدا برخی از برنامه های سفر یک روزه وزیر به استان و همچنین حضور در همایش وفاق برای سرمایه گذاری و ایران ماهر هم آخرین برنامه وزیر کار در کرمانشاه بود.