شناسهٔ خبر: 74593719 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پنبه، گندم، خشکسالی؛ گلستان از دولت راهکار می‌خواهد

گرگان- ایرنا- نمایندگان مردم گلستان در مجلس شورای اسلامی با تشریح چالش‌های پیش‌روی بخش کشاورزی، خواستار حمایت‌های فوری و مؤثر دولت برای نجات این بخش حیاتی شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، نمایندگان شامگاه پنجشنبه در نشست شورای اداری استان گلستان با حضور وزیر جهاد کشاورزی، ‌بر ضرورت تخصیص ردیف اعتباری مستقل برای حمایت از تولیدکنندگان، تأمین سوخت و نهاده‌ها، مقابله با خشکسالی، احیای کشت پنبه، رفع تداخلات اراضی، قیمت‌گذاری منصفانه محصولات کشاورزی، پرداخت به‌موقع مطالبات کشاورزان، اصلاح سیاست‌های دولت نسبت به استان‌های کشاورزی‌محور، تقویت صنایع تبدیلی و امهال وام‌های کشاورزی تأکید کردند.

نماینده گرگان و آق‌قلا: کشاورزی گلستان در خطر نابودی است

نماینده گرگان و آق‌قلا، با اشاره به وضعیت بحرانی کشاورزی استان گلستان، این منطقه را یکی از چهار استان محروم کشور خواند و گفت: ۸۰ درصد مردم گلستان کالابرگ دریافت می‌کنند و ۴۵ درصد تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و این در حالی است که گلستان ۱۱.۳ درصد از تولید مرغ کشور را تأمین می‌کند و نقش کلیدی در امنیت غذایی دارد.

رمضانعلی سنگدوینی با انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری گندم، خواستار توجه به کیفیت بالای گندم تولیدی استان و تخصیص امتیازات حمل‌ونقل شد.

وی همچنین موانع ایجادشده توسط استانداری تهران برای فعالیت کارخانه‌های آرد گلستان را مورد انتقاد قرار داد و گفت: تعطیلی این واحدها به بیکاری گسترده منجر می‌شود.

سنگدوینی با اشاره به تخصیص ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کشاورزی، از تأخیر بانک‌ها در پرداخت وام‌ها انتقاد کرد و خواستار افزایش سهم ۱۸ درصدی گلستان از منابع کشاورزی کشور شد.

گلستان قطب تولید کشاورزی است، اما مورد بی‌مهری قرار می‌گیرد

نماینده علی‌آباد کتول هم با تأکید بر نقش مهم گلستان در امنیت غذایی کشور، خواستار تخصیص ردیف اعتباری مستقل از سوی بانک کشاورزی شد.

رحمت‌الله نوروزی با انتقاد از تعطیلی واحدهای تولیدی کشاورزی، اظهار کرد: این تعطیلی‌ها به زنجیره تولید آسیب جدی وارد می‌کند.

وی همچنین به مشکلات تأمین سوخت و دلالی در بازار نهاده‌ها اشاره کرد و خواستار نظارت دقیق‌تر و حمایت از تولیدکنندگان شد.

پنبه، گندم، خشکسالی؛ گلستان از دولت راهکار می‌خواهد

خشکسالی و بی‌توجهی به احیای پنبه، کشاورزی را تهدید می‌کند

نماینده کردکوی، بندر ترکمن، بندرگز و گمیشان هم با هشدار درباره پیامدهای خشکسالی، اظهار کرد: بدون اقدام فوری، کشاورزی گلستان سال آینده با بحران جدی مواجه خواهد شد.

عبدالجلال ایری احیای کشت پنبه را راهکاری برای کاهش چالش‌های کشاورزی دانست و از مشکلات بیمه محصولات کشاورزی انتقاد کرد.

وی خواستار تسریع در رفع تداخلات اراضی و اجرای وعده‌های دولت برای حمایت از کشاورزان شد و افزود: کشاورزان با کمبود منابع، تجهیزات و نیروی انسانی مواجه‌اند.

دولت دلگرمی را به کشاورزان بازگرداند

دیگر نماینده گرگان و آق‌قلا، هم با اشاره به مشکلات پرداخت مطالبات کشاورزان، گفت: کشاورزانی که محصول خود را تحویل داده‌اند، هنوز پولی دریافت نکرده‌اند که این بی‌عدالتی باید جبران شود.»

عبدالغفور امان‌زاده خواستار قیمت‌گذاری منصفانه محصولات و همکاری بانک‌ها در پرداخت خسارات و تمدید تسهیلات شد.

وی با قدردانی از حضور وزیر، ابراز امیدواری کرد که تصمیمات دولت چهاردهم شرایط کشاورزی گلستان را بهبود بخشد.

جایگاه گلستان در امنیت غذایی به رسمیت شناخته شود

در ادامه نماینده رامیان و آزادشهر، با تأکید بر نقش گلستان در تأمین ۱۲ درصد از سبد غذایی کشور، اظهار کرد: کشاورزان گلستانی مانند سربازان خط مقدم، امنیت غذایی کشور را تأمین می‌کنند، اما جایگاه این استان در سیاست‌گذاری‌های کلان دیده نشده است.

جمشید قائم مقام خواستار اصلاح نگاه دولت به استان‌های کشاورزی‌محور و تخصیص سهم عادلانه از منابع ملی شد.

وی همچنین بر ضرورت فعال‌سازی مراکز تحقیقاتی و حمایت از زنجیره‌های تولید تأکید کرد.

استان گلستان با ۵۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی، ۴۰ هزار هکتار باغ، چهار میلیون واحد دامی و ۸۶۰ هزار هکتار مرتع، یکی از قطب‌های اصلی کشاورزی ایران است.

این استان با تولید سالانه پنج میلیون تن محصولات کشاورزی، در ۱۶ محصول راهبردی رتبه‌های اول تا پنجم کشور را دارد با این حال، خشکسالی، کمبود منابع و مشکلات زیرساختی، آینده این بخش را تهدید می‌کند.

۲۸ درصد از درآمد گلستان از کشاورزی تأمین می‌شود و این استان با تولید ۹۵ نوع محصول زراعی و باغی، نقش کلیدی در اقتصاد و امنیت غذایی کشور ایفا می‌کند.