شناسهٔ خبر: 74562086 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

مروری بر آخرین تحولات فلسطین

از ادامه اعتراضات گسترده علیه کابینه نتانیاهو تا حمله رژیم صهیونیستی به سوریه

رسانه‌های رژیم صهیونیستی سه‌شنبه شب گزارش دادند که صدها هزار نفر در میدان موسوم به « اسرا» و خیابان‌های تل‌آویو تظاهرات کردند و علیه کابینه نتانیاهو شعار سر دادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا، تظاهرات‌کنندگان خواستار پایان جنگ و آزادی اسرای صهیونیست در غزه شدند.

بر اساس گزارش شبکه ۱۲ اسرائیل، همزمان با این اعتراضات، راه‌های اصلی در مناطق مختلف فلسطین اشغالی بسته شد و اختلال گسترده در تردد به وجود آمد.

در همین حال، یائیر لاپید، رهبر مخالفان رژیم صهیونیستی، در واکنش به نشست کابینه بدون بررسی موضوع اسرا گفت: تشکیل جلسه کابینه بدون بررسی توافق اسرا، یک ننگ اخلاقی دیگر برای دولت ۷ اکتبر است.

وی در سخنانی دیگر خطاب به افکار عمومی صهیونیست‌ها تأکید کرد: با صراحت می‌گویم، توافقی روی میز است؛ می‌توانیم اسرا را بازگردانیم و جنگ را پایان دهیم.

همچنین رسانه رسمی اسرائیل به نقل از یکی از وزیران کابینه امنیتی گزارش داد که وی دلیل برگزاری این نشست غیرضروری را درک نمی‌کند.

 از ادامه اعتراضات گسترده علیه کابینه نتانیاهو تا حمله رژیم صهیونیستی به سوریه

تحلیلگر صهیونیست: خبرنگاران مستقر در غزه باید کشته شوند

تحلیلگر شبکه تلوزیونی آی‌24نیوز رژیم صهیونیستی در برنامه زنده خواستار کشتن خبرنگاران و روزنامه‌نگاران مستقر در غزه شد؛ زیرا به اقدامات تبلیغاتی اسرائیل آسیب می‌زنند.

صاوی یخزکیلی، تحلیلگر جهان عرب در شبکه تلوزیونی آی‌24نیوز اسرائیل، در برنامه زنده خواهان قتل خبرنگاران و روزنامه‌نگارانی شد که در نوار غزه مشغول به کار هستند. او علت این خواسته خود را تلاش آنان برای خنثی‌کردن اقدامات تبلیغاتی اسرائیل عنوان کرده است.

این فرد که خود نیز به نوعی خبرنگار به شمار می‌رود، در اظهاراتی بی‌پایه عنوان کرده است خبرنگاران مستقر در غزه، کارمندان حماس هستند.

وی در ادامه در برنامه زنده گفت: اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، اسرائیل تصمیم گرفته است خبرنگاران و روزنامه‌نگاران را به قتل برساند؛ هرچند این اقدام دیر صورت گرفته است اما دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است

 از ادامه اعتراضات گسترده علیه کابینه نتانیاهو تا حمله رژیم صهیونیستی به سوریه

4 کشته در حمله رژیم صهیونیستی به جنوب دمشق

گروه موسوم به «دیده‌بان حقوق بشر» سوریه اعلام کرد که جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در دو نوبت منطقه الکسوة در ریف دمشق در نزدیکی جاده السویداء را بمباران کردند.

بر اساس این گزارش، در این حملات یک پایگاه نظامی در منطقه الکسوة واقع در ریف دمشق هدف قرار گرفت و در نتیجه آن چهار نیروی ارتش سوریه کشته شدند.

پیشتر منابع عربی گزارش دادند که ساکنان منطقه «صحنایا» (حومه دمشق) از وقوع انفجار و برخاستن دود در دمشق خبر دادند و گفتند که علت آن هنوز مشخص نیست.

امروز همچنین یک فروند پهپاد اسرائیلی منطقه «الحرجله» واقع در حومه دمشق را راکت‌باران کرد.

منابع محلی سوریه می‌گویند در این حمله هوایی، تعدادی از عناصر مسلح وابسته به جولانی کشته و یا زخمی شده‌اند.

پیش از این «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) ادعا کرده بود رژیم صهیونیستی پس از وقایع هفتم اکتبر (عملیات طوفان‌الاقصی) نمی‌تواند نسبت به تهدیدات بالقوه سوریه بی‌تفاوت باشد.

کاتس ضمن تأکید بر حضور نظامیان صهیونیستی در این مناطق اشغالی گفت که تل آویو همچنان به حمایت از دروزی‌های سوریه ادامه خواهد داد.

 از ادامه اعتراضات گسترده علیه کابینه نتانیاهو تا حمله رژیم صهیونیستی به سوریه

محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک سوریه

چندین کشور عربی با صدور بیانیه‌های جداگانه، اقدام رژیم صهیونیستی در اشغال خاک سوریه را به شدت محکوم کرده و آن را نقض آشکار قوانین بین‌المللی و تهدیدی علیه امنیت و ثبات منطقه دانستند.

وزارت امور خارجه کویت در بیانیه‌ای تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک سوریه را محکوم و آن را نقض صریح حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و همچنین مغایر با منشور ملل متحد و قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت توصیف کرد.

همچنین هیئت دولت عربستان سعودی در نشست روز سه‌شنبه خود، با محکوم کردن ادامه نقض‌های رژیم صهیونیستی و دخالت‌های آن در امور داخلی سوریه، بر حمایت کامل ریاض از اقدامات دولت دمشق برای برقراری امنیت و ثبات در این کشور تأکید کرد.

وزارت امور خارجه عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: تداوم تجاوزهای رژیم صهیونیستی به سوریه و نفوذ به داخل خاک این کشور را به شدت محکوم می کنیم.

در این بیانیه آمده است: فراخوان‌های جدایی‌طلبانه برای تجزیه سوریه را محکوم و از تمام اقشار ملت سوریه می‌خواهیم که با تعقل و گفت وگو مشکلات را حل کنند.

در موضعی مشابه، وزارت امور خارجه اردن ضمن محکوم کردن این تجاوز اسرائیلی، نفوذ نیروهای رژیم صهیونیستی را «نقض آشکار حقوق بین‌الملل و اقدامی خطرناک علیه ثبات و حاکمیت سوریه» خواند.

وزارت خارجه قطر نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: دولت قطر، تجاوز نیروهای اشغالگر صهیونیستی به خاک سوریه را محکوم می کند و آن را حمله‌ به حاکمیت این کشور می‌داند.

این مواضع در حالی اعلام می‌شود که دمشق بارها اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی را محکوم و بر حق خود در دفاع از خاک و حاکمیت ملی‌ خود تأکید کرده است.

نظامیان رژیم صهیونیستی بامداد امروز (سه‌شنبه) با نفوذ به داخل شهرک سویسه در جنوب سوریه، چند منزل مسکونی را مورد بازرسی قرار داده و تعدادی از غیرنظامیان را بازداشت کردند. این اقدام هم‌زمان با پروازهای گسترده جنگنده‌های صهیونیستی در آسمان استان قنیطره صورت گرفت.

منابع رسانه‌ای یادآور شدند که این عملیات یک روز پس از اقدام مشابهی در منطقه بیت جن از توابع حومه دمشق انجام شد؛ عملیاتی که طی آن بیش از ۶۰ نظامی صهیونیست با پشتیبانی ۱۱ خودروی زرهی منازل مردم را هدف قرار داده بودند.

وزارت امور خارجه سوریه با صدور بیانیه‌ای رسمی، این تحرکات را «تجاوز آشکار» و نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه خواند.

در این بیانیه آمده است: تداوم اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی تهدیدی مستقیم برای صلح و امنیت منطقه‌ای و تداوم سیاست‌های خصمانه این رژیم است.

این وزارتخانه همچنین هشدار داد که چنین اقدامات نظامی مانع از تلاش‌های جاری برای تثبیت امنیت و ثبات در سوریه خواهد شد و بر شدت تنش‌ها در منطقه خواهد افزود.

دمشق همچنین از سازمان ملل خواست با عمل به مسئولیت‌های قانونی خود، گام‌های عملی برای مهار تجاوزات رژیم صهیونیستی و جلوگیری از تکرار آن بردارد.

انتهای پیام