همشهری آنلاین-رابعه تیموری: امتحانش هم آسان نیست و حتی اگر قرار باشد کارشان را بهعنوان کارفرما و با چند کارگر و خدم و حشم راه بیندازند، باید مرحله جمعآوری قورباغه از استخر را صحیح و کامل انجام دهند. در این مرحله از ابزارهای مکانیزه هم خبری نیست و باید کارآموزان تا کمر وارد استخری ۵٠٠ متری شوند که٦٠ هزار قورباغه لزج سبز رنگ گوشتی داخل آن در حال کرال پشت رفتن هستند. اگر از این مرحله سربلند بیرون بیایند و لااقل یک سوم قورباغهها را با توری بالا بکشند استاد به موفقیت آنها خوشبین میشود و گواهینامه پایان دوره را برایشان صادر میکند تا با پول و پله و سرمایه دندانگیری که فراهم کردهاند بتوانند قورباغه پرورش دهند. آموزشگاهی که به این کارآموزان سرمایهدار فوتوفن پرورش قورباغه را آموزش میدهد در مرکز شهر قرارگرفته و مشتاقان این حرفه هر روز بیشتر میشود:
به شرط داشتن مشتری و سرمایه
ظاهر و نمای موسسه با سایر پلاکهای اداری خیابان تفاوت چندانی ندارد، اما تصاویر فراوانی که از پرورش دام و طیور و آبزیان در گوشه کنار فضای پردار و درخت آن نصب شده، حیاط موسسه را به نمایشگاهی از این موجودات رنگارنگ تبدیل کرده است. کارگاه آموزش پرورش قورباغه در انتهای سالن اداری قرارگرفته است. تعداد کارآموزان کارگاه بهاندازه انگشتان دو دست نمیرسد. بسیاری از کارآموزان که حاضر بودند هزینه ٦ میلیون و ٨٠٠ هزار تومانی ١٢ ساعت کلاس تئوری و ٨ ساعت کلاس عملی دوره را بپردازند، بعد از جلسه مشاوره از صرافت راه انداختن این کسبوکار افتادهاند. استاد در همان جلسه مشاوره آب پاکی را روی دست کارآموزان میریزد و روشنشان میکند که رانهای گوشتالوی این دوزیست سبز رنگ حرام گوشت که پرفروشترین و سودآورترین بخش بدنش است، در ایران خریداری ندارد و نمیتوانند به سود معامله با صاحبان چند رستوران مخصوص چینیها که در گوشه کنار تهران دایرند دل خوش کنند، اما اگر میتوانند در چین، ویتنام، تایلند و اندونزی یا پرتغال، اسپانیا، آلبانی، اسلوونی و ایتالیا مشتری پروپاقرصی دستوپا کنند و از پس پرداخت هزینههای دلاری صادرات و فراهم کردن لااقل ۵٠٠ میلیون تومان سرمایه اولیه بر آیند، این دوره آموزشی برای آنها سودمند خواهد بود.
انتقال غوکها در حالت کما
البته استاد که عمری خودش به پرورش آبزیان مشغول بوده، راه و چاه صادرات غوکهای ایرانی را هم فوت آب است و اگر کارآموزان سرمایهداری بتوانند قورباغههای گوشتالوی مرغوبی پرورش دهند، او علاوه بر پای معامله آوردن مشتری، در صادرات آنها هم کمکشان میکند. او میگوید: «فروش قورباغه در ایران وضعیتی پیچیده و متغیر دارد. بعضیها به شکل زنده میخرند و بعضیها فقط ران قورباغه را به شکل بستهبندی میخواهند. من همیشه بهکارآموزان توصیه میکنم اگر خریداری قورباغههای شما را به شکل زنده میخرید، با آن که سودتان کمتر میشود، ولی بهتر است بفروشید. چون کار راحتتر میشود و مابقی مراحل مثل کشتار و پوستکنی و... به عهده خود خریدار خواهد بود.»
استاد کارکشته برای انتقال غوکهای خونسرد به آن سوی مرزها، آنها را در یخچالهای صنعتی قرار میدهد تابهحالت کما فرو روند و بعد از تحویل به مشتری هوش و حواس و فعالیتشان برگردد.
مزرعه قورباغه
مراحل تئوری دوره آموزشی بهپایان رسیده و امروز باید هنرجویان در مزرعه پرورش قورباغهای که در ملارد قرارگرفته، مراحل کار را از نزدیک تجربه کنند. دور زمین را فنس کشیدهاند تا مار که دشمن اصلی قورباغه است، داخل استخر نشود. روی توری هم که نقش سقف استخر را دارد، مهتابیهای فراوان نصب کردهاند تا نور آنها در دل شب پشهها و حشرات را به دام بیندازد و بخشی از خوراک قورباغهها رایگان تهیه شود. قورباغههای مولد نر و ماده زادوولد بابرکتی داشتهاند و استخر پر از تخمهایی است که تا رسیدن وزنشان به ٢٠٠-٣٠٠ گرم و آماده کشتار شدن هنوز راه دارند. وقتی به این مرحله برسند، باید کارآموزان یکییکی وارد استخر شوند و غوکهای پوست لزج را با توری و به شکل دستی جمعآوری کنند. قورباغههایی که در ایران پرورش داده میشوند، از گونه رانا هستند که هم گوشت ران آنها در آن سوی مرزها خواهان دارد و هم پوست آنها که در چرمسازی استفاده میشود مرغوب است.
بیشتر بخوانید:ببینید | واکنش خندهدار قورباغه و تمساح نسبت به آب | لذت تمساح و نفرت قورباغه!