شناسهٔ خبر: 74520885 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

آیین سنتی خطبه‌خوانی شب شهادت امام رضا(ع) در حرم مطهر رضوی برگزار شد

آیین سنتی خطبه‌خوانی شب شهادت امام رضا(ع) با حضور تولیت آستان قدس رضوی، مسئولان و مقامات کشوری، خادمان و خیل عظیم زائران و مجاوران در صحن پیامبر اعظم(ص) برگزار شد.

صاحب‌خبر -

این آیین باشکوه با حضور آیت‌الله مروی، تولیت آستان قدس رضوی، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه،استاندار خراسان رضوی و جمعی دیگر از مقامات کشوری و استانی و خادمان رضوی در صحن پیامبر اعظم(ص) برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که دقایقی پس از اقامه نماز مغرب و عشا آغاز شد، تولیت آستان قدس رضوی به بیان ویژگی‌های مؤمن از نگاه امام رضا(ع) و ابعاد شخصیتی و معرفتی آن امام همام پرداخت. سپس مداح مراسم، حاج مهدی رسولی، روضه‌خوان دل‌های دلتنگ امام رئوف شد و گفت: «امشب، شب شهادت ولی‌نعمت و مولایمان علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) است؛ شب حزن و اندوه مسلمانان و شیفتگان و خادمان سلطان اباالحسن(ع)؛ خادمانی که امشب به عزای آقایشان نشسته‌اند، خادمانی که تمام افتخارشان نوکری بارگاه امام رئوف(ع) بود و امشب لباس غم بر تن داشتند،برای غریبی که در توس به شهادت رسید».

در مراسم خطبه خوانی،زائران و مجاوران نیز در گوشه‌گوشه صحن‌ها و رواق‌های این حریم قدسی همراه خادمان، عزادار مولایی بودند که زیارتش درهای بهشت را به روی آنان گشوده بود. دلدادگانی که امشب به حریم ملکوتی راه یافته بودند و با سلامی خالصانه، گوشه‌چشمی از کرم این خاندان کرامت نبوی طلب کردند.سپس خادمان و حفّاظ این حریم ملکوتی در برابر مراسم، به‌صورت منظم ایستادند تا شکوه آن را دوچندان کنند. همه در یک صف و کنار یکدیگر قرار گرفتند و با لاله‌های سبزرنگی که در دست داشتند، برای سید و سلطان خراسان به عزاداری پرداختند.

تولیت و دیگر مقامات آستان قدس رضوی و کشوری نیز که در این مراسم حضور داشتند، به نشانه احترام و ارادت، شمع در دست ایستادند تا نشان دهند هرفردی، در هر مقام و منصبی که باشد، خادم بودن را بزرگ‌ترین افتخار خود می‌داند و در سوگ شهادت مولایشان غمگین و اندوهگین هستند.

خطبه این مراسم را حجت‌الاسلام اسلامی‌فر قرائت کرد و پس از شهادت به یگانگی خدا، حمد و ستایش پروردگار و درود بر پیامبر اسلام(ص) و ائمه شیعه، یاد و خاطره شهدا و امام راحل را گرامی داشت و برای سلامتی و طول عمر رهبر معظم انقلاب و عزت و سربلندی ملت ایران دعا کرد .