شناسهٔ خبر: 74510006 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

افغانستان در سال آبی جاری تنها یک‌هفتم حقابه هیرمند را تحویل داد

معاون وزیر نیرو در امور آبفا، با اشاره به پایان سال آبی «بی‌سابقه خشک» گفت: افغانستان به‌جای ۸۲۰ میلیون مترمکعب تعهدشده در معاهده هیرمند، تنها حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب به ایران تحویل داده است.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

محمد جوانبخت، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، اظهار داشت: در ماه پایانی سال آبی جاری قرار داریم؛ سالی که از نظر خشکی و کم‌بارشی یک سال بی‌سابقه بود.

وی افزود: در طول سال آبی جاری باز هم مسئولان کشور افغانستان نسبت به معاهده هیرمند، آنطور که باید پایبند نبودند و درحالی که طبق این معاهده، طرف افغانستانی متعهد به تحویل 820 میلیون مترمکعب آب به طرف ایرانی در هر سال آبی شده اما در سال آبی جاری یکصد و خورده‌ای میلیون مترمکعب آب از مسیر هیرمند وارد چاه‌نیمه‌ها شده که با حق آبه تعیین شده، فاصله معناداری دارد.

معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: همچنان پیگیری ما از افغانستان ادامه دارد، مسئله حق آبه هیرمند یک جریان پیوسته پیگیری است و اینگونه نیست که مربوط به مقطع زمانی خاصی باشد.

وی ادامه داد: حجم پیگیری‌های ما برای دریافت حق آبه هیرمند برای سال آبی جدید به‌طور قطع بیشتر خواهد شد.