شناسهٔ خبر: 74494851 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

مواکب لرستان جلوه‌ای از همت مردمی در اربعین و بحران‌های ملی هستند

دبیر مجمع مردمی مواکب اربعین لرستان با تشریح خدمات موکب‌های استان در نجف و کربلا گفت: موکب‌های لرستان در چهاردهمین سال خدمت‌رسانی خود، هزاران زائر اربعین حسینی را اسکان، پذیرایی و درمان کردند و جلوه‌ای درخشان از همت مردمی و جهاد فرهنگی را به نمایش گذاشتند.

صاحب‌خبر -
مواکب لرستان جلوه‌ای از همت مردمی در اربعین و بحران‌های ملی هستند

به گزارش خبرنگارگروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مهرداد لک دبیر مجمع مردمی مواکب اربعین لرستان با اشاره به سابقه فعالیت مواکب استان اظهار داشت: «حرکت موکب‌های لرستان از سال ۱۳۹۰ و با حضور کاروانی هزار نفره آغاز شد و امروز پس از گذشت ۱۴ سال، به یک شبکه گسترده مردمی و جبهه‌ای از خدمت تبدیل شده است. این حرکت با هدایت‌های فرهنگی، پشتیبانی‌های مردمی و تلاش خادمان اربعین، حتی در بحران‌هایی همچون زلزله، سیل و کرونا نیز حضوری مؤثر و ماندگار داشته است.»

وی با بیان اینکه تنها وقفه فعالیت موکب‌های استان در دوران کرونا رقم خورد، افزود: «امسال در اربعین ۱۴۴۷، خدمات گسترده‌ای در دو شهر نجف و کربلا به زائران ارائه شد که جلوه‌ای از همبستگی و ایثار مردم لرستان است.»

لک گفت: «در نجف، ۸ مکان برای اسکان مواکب استان اختصاص یافت. کارخانه یخ با ظرفیت تولید روزانه ۳۴۰ قالب یخ و یک نانوایی با پخت روزانه ۶۰۰۰ قرص نان فعال شد. طی ده روز حضور زائران، حدود ۳۰۰۰ نفر به‌صورت شبانه‌روزی اسکان و پذیرایی شدند که در مجموع بیش از ۲۵ هزار نفرروز خدمات دریافت کردند.»

وی افزود: «دو ایستگاه صلواتی با ظرفیت پذیرایی روزانه ۲۰ هزار نوشیدنی گرم و سرد و یک درمانگاه مرکزی با حضور ۱۵ پزشک و پرستار از بسیج جامعه پزشکی لرستان در نجف فعال بود. همچنین اجرای سرود‌های آئینی توسط گروه «نغمه‌های افلاکی زاگرس» و اعزام خادمان فرهنگی به مضیف حرم امیرالمؤمنین (ع) بُعد فرهنگی این خدمت را تقویت کرد.»

دبیر مجمع مردمی مواکب اربعین لرستان ادامه داد: «در کربلا، ۱۱ مدرسه برای اسکان زائران در اختیار مواکب استان قرار گرفت. به‌طور متوسط روزانه بیش از ۴۰۰۰ نفر و در مجموع حدود ۵۰ هزار نفرروز خدمات اسکان و پذیرایی دریافت کردند. همچنین تأمین آب غیرشرب با استفاده از یک دستگاه کمپرسی صورت گرفت.»

وی یادآور شد: «موکب سلامت حافظ با ۳۰ پزشک و پرستار و دو تیم سیار پزشکی، علاوه بر تأسیس دو درمانگاه مرکزی، نیاز دارویی سایر مواکب استان را نیز تأمین کرد و به مرکزی برای خدمات درمانی زائران تبدیل شد.»

لک با اشاره به فعالیت‌های رسانه‌ای گفت: «بیش از ۵۰ مستند و ۲۰۰۰ خبر در رسانه‌های استانی و ملی از خدمات مواکب لرستان تولید و منتشر شد که نتیجه همکاری سازمان فضای مجازی سراج، صداوسیمای استان و خبرگزاری‌ها بود.»

وی از حمایت‌های نماینده ولی فقیه در استان، استاندار لرستان، فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل (ع)، اعضای جبهه فرهنگی استان و خیرین مردمی قدردانی کرد و افزود: «این حرکت ریشه‌دار بدون همراهی این بزرگواران و مردم مؤمن لرستان به ثمر نمی‌رسید.»

دبیر مجمع مردمی مواکب اربعین لرستان در پایان تأکید کرد: «این جریان عظیم مردمی را باید فرصتی بزرگ برای استان دانست. موکب‌ها تنها در اربعین نقش‌آفرین نیستند بلکه در مواقع بحران، بلایا و عرصه‌های جهادی نیز همواره پای کار بوده‌اند. امیدواریم این حرکت مصداق همان درخت طیبه‌ای باشد که خداوند در قرآن کریم وعده داده است.»