شناسهٔ خبر: 74461368 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی:

هزینه ۲۲ میلیارد تومانی برای طرح‌های آبخیزداری و بیابان‌زدایی خراسان جنوبی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در قالب پروژه‌های هفته دولت، بیش از ۲۲ میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های آبخیزداری، بیابان‌زدایی، مرتع‌داری و حفاظت از منابع طبیعی در استان هزینه شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، علیرضا نصرآبادی، امروز _سه‌شنبه بیست و هشتم مرداد_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: همزمان با هفته دولت، ۱۳ پروژه در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری در ۹ شهرستان خراسان جنوبی به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: اجرای این پروژه‌ها که شامل طرح‌های آبخیزداری، مقابله با بیابان‌زایی، نهال‌کاری و حفاظت از مراتع است، بیش از ۵۴ هزار نفر از جمعیت استان را تحت پوشش قرار می‌دهد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: برای اجرای این طرح‌ها بیش از ۲۲ میلیارد تومان هزینه شده و ۱۵ هزار و ۶۳۵ خانوار در ۳۱ روستا به صورت مستقیم و غیرمستقیم از مزایای آن بهره‌مند خواهند شد.

وی ادامه داد: در قالب این طرح‌ها همچنین ۲۰ منبع آبی شامل قنوات استان تثبیت می‌شود و زمینه ایجاد سه هزار و ۳۵۹ فرصت شغلی پایدار فراهم خواهد شد.

نصرآبادی با اشاره به اقدامات شاخص سال جاری تصریح کرد: در حوزه تخصیص اراضی ملی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی، تنها در سال ۱۴۰۳ تعداد ۶۰ موافقت‌نامه به مساحت ۶۰۰ هکتار صادر شده که معادل مجموع موافقت‌های صادرشده از سال ۱۳۹۵ تا پایان ۱۴۰۲ است.

وی گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون نیز ۵۶ درخواست در این زمینه ثبت شده که با ۴۴ مورد آن به مساحت ۲۰۰ هکتار موافقت شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه اعتبارات منابع طبیعی استان در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل بیش از دو برابر افزایش یافته است، افزود: بودجه این بخش از ۱۲۳ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۲۵۶ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسیده و پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۰۴ از ۳۰۰ میلیارد تومان نیز فراتر رود.

وی از اجرای طرح الگویی مشارکتی مقابله با بیابان‌زایی با همکاری کشور چین خبر داد و گفت: این طرح به عنوان دومین الگوی ملی در استان اجرا می‌شود و شامل عملیات بیابان‌زدایی، بهره‌گیری از انرژی خورشیدی و توسعه گردشگری خواهد بود.

نصرآبادی خاطرنشان کرد: احداث بند خاکی نوده در شهرستان زیرکوه از مهم‌ترین پروژه‌های سال جاری است که با حجم ۸۰ هزار مترمکعب و اعتبار ۲۴ میلیارد تومان اجرا می‌شود و نقشی اساسی در کاهش خسارت‌های ناشی از سیلاب سال گذشته دارد.