شناسهٔ خبر: 74413387 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تکاپوی اروپا برای تقویت موضع اوکراین با اعزام مذاکره‌کننده محبوب ترامپ به واشنگتن

تهران-ایرنا- اروپایی‌هایِ نگران از روند مذاکرات اوکراین، دستکم یک مقام با نفوذ اروپایی را برای همراهی با ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین در نشست واشنگتن مامور کرده‌اند تا ضمن جلوگیری از بروز تنش ناگهانی بین رئیسان جمهوری آمریکا و اوکراین، دونالد ترامپ را نسبت به شرکت دادن اروپا در مذاکرات متقاعد کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، تارنمای آمریکایی پولیتیکو به نقل از دو دیپلمات اروپایی و یک مقام آگاه از روند مذاکرات نوشت: طرح هایی در جریان است تا دستکم یکی از مذاکره کنندگان محبوب ترامپ، الکساندر استاب رئیس جمهوری فنلاند، زلنسکی را در نشست روز دوشنبه در واشنگتن همراهی کند.

به نوشته این رسانه، این اعتقاد وجود دارد که حضور استاب می تواند از بروز خشم و عصبانیت ناگهانی در مذاکرات ترامپ و زلنسکی جلوگیری و رئیس جمهوری آمریکا را متقاعد کند تا اروپا را در هر گونه مذاکرات بیشتر شرکت دهد.تکاپوی اروپا برای تقویت موضع اوکراین با اعزام مذاکره‌کننده محبوب ترامپ به واشنگتن

نشست ترامپ با پوتین روز جمعه در آلاسکا نتوانست پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته باشد و تردیدهایی را ایجاد کرد. ترامپ گفته است روز دوشنبه (فردا) با زلنسکی در واشنگتن دیدار می کند و سپس تلاش خواهد کرد رئیسان جمهوری اوکراین و روسیه را برای همکاری جهت دستیابی به توافق صلح گرد هم آورد.

اروپا و اوکراین امیدوارند ترامپ در مقابل خواسته های پوتین تسلیم نشود و با واگذار کردن بخش هایی از خاک اوکراین که اکنون تحت کنترل مسکو است، موافقت نکند.

متحدان اروپایی اوکراین همچنین علاقه مند هستند که تکرار هر گونه حمله لفظی دیگر ترامپ به زلنسکی که می تواند در شرایط حساس کنونی روابط دو طرف را تخریب کند، جلوگیری کنند. نشست فاجعه بار ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید در فوریه (بهمن) گذشته روابط دو کشور را ماه ها به عقب بازگرداند.

پولیتیکو به نقل از یک مقام آگاه دیگر از مذاکرات نیز نوشت، مارک روته دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز که روابط نزدیکی با ترامپ دارد، ممکن است به واشنگتن سفر کند.

تکاپوی اروپا برای تقویت موضع اوکراین با اعزام مذاکره‌کننده محبوب ترامپ به واشنگتن

این رسانه آمریکایی افزود، همه مقامات، دیپلمات اروپایی و فرد آگاه از مذاکرات که با این رسانه صحبت کرده اند خواستند نامشان فاش شود تا آنها بتوانند جزییات بیشتری را درباره رایزنی های بین المللی در آستانه نشست روز دوشنبه زلنسکی و ترامپ در اتاق بیضی (دفتر رئیس جمهوری آمریکا) به اشتراک بگذارند.

پولیتیکو با اشاره به اظهارات ترامپ درباره این که اول با زلنسکی دیدار می کند بعد نشست سه جانبه ای با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برگزار می کند، نوشت: پوتین تاکنون با دیدار با زلنسکی مخالفت کرده و در نشست روز دوشنبه با رئیس جمهوری آمریکا نشان داد که تغییری در این موضع ایجاد نشده است.

گامیل گراند مقام سابق ناتو که با مقام های ارشد اروپایی در ارتباط است، گفت: معلوم است که نتیجه نشست آلاسکا نگرانی هایی را در اروپا ایجاد کرده و به نظر می رسد که ترامپ بخش بزرگی از استدلال های پوتین را پذیرفته است.

پولیتیکو در بخشی از گزارش خود خاطرنشان کرد در حالی که اروپا و اوکراین ظاهرا خوشبین به نظر می رسند اما پشت پرده نگران فرش قرمز برای پوتین در غرب و مشروعیت بخشی به او بدون حرکت در مسیر صلح بر اساس اهداف آمریکا، اروپا و اوکراین هستند.

پولیتیکو به نقل از یک مقام اروپایی افزود: امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و کی یر استارمر نخست وزیر انگلیس امروز یکشنبه ریاست یک تله کنفرانس بین کشورهای عضو گروه موسوم به «ائتلاف اراده ها» را برعهده خواهند داشت. این کشورها آمادگی خود را برای اعزام نیرو و حمایت از اوکراین برای پایان دادن به جنگ ابراز کرده اند.

دیدار فوریه گذشته زلنسکی و پوتین به تنش بین جی دی ونس معاون ترامپ با رئیس جمهوری اوکراین منجر شد و ونس و ترامپ، سپس وی را به خاطر این که به اندازه کافی قدردان حمایت آمریکا نیست، توبیخ کردند. آنها همچنین از موضع دیپلماتیک زلنسکی انتقاد کردند. نوع لباس رئیس جمهوری اوکراین به خاطر پوشیدن ژاکت مشکی و چکمه به جای کت و شلوار، فضای مذاکرات را بیش از پیش متشنج کرد.

حاشیه نشست پوتین ترامپ/ اسناد به جا مانده در پرینتر هتل آلاسکا

تارنمای هیل نوشت: کاخ سفید به گزارش تارنمای آمریکایی «ان پی آر» درباره جا ماندن اسناد دولتی درباره مذاکرات پوتین و ترامپ در آلاسکا در پرینتر یک هتل واکنش نشان داد.

ان پی آر پیش تر فاش کرد که هشت صفحه از اسناد حاوی اطلاعات مربوط به نشست ها و اماکن محل مذاکرات این اجلاس به همراه شماره تلفن های سه مقام دولتی قبل از نشست روز جمعه در پرینتر یک هتل جا مانده است.

آنا کِلی معاون سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید در بیانیه ای در واکنش به این افشاگری اعلام کرد «مسخره است که ان پی آر چند صفحه را منتشر کرده و آن را «نقض امنیتی» توصیف می کند. این نوع از روزنامه نگاری تحقیقاتی نشان می دهد که چرا هیچ کس آنها را جدی نمی گیرد.