شناسهٔ خبر: 74399916 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

حمایت ایران از مقاومت قطعی و بی‌برگشت است/ توقف‌ناپذیری حمله‌ رژیم صهیونیستی به لبنان در صورت نبود سلاح و مقاومت

سفیر ایران در بیروت با تاکید بر ایستادن ایران در کنار مردم لبنان، تصریح کرد که در صورت نبودن مقاومت و سلاح، حمله‌های رژیم صهیونیستی به لبنان حدومرزی نخواهد داشت.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

مجتبی امانی، سفیر ایران در لبنان، بر حمایت و پشتیبانی از مقاومت و همه اقشار ملت لبنان تاکید و اظهار کرد که اگر رژیم صهیونیستی ببیند که لبنان تنها، بدون سلاح و بدون مقاومت است، هیچ حدومرزی برای توقف هجومش قائل نخواهد بود.

امانی با تاکید بر اینکه ایران استوار و قاطعانه در کنار لبنان و مردم آن ایستاده است، گفت: حمایت ایران از لبنان یک واقعیت ملموس است و ایران در کنار مظلومان می‌ایستد، پاسداری از حاکمیت مقاومت و مردم را تضمین می‌کند و دست یاری به سوی هر کسی دراز می‌کند که به حمایتش نیاز دارد.

سفیر ایران در بیروت با اشاره به اینکه دشمن صهیونیستی تلاش می‌کند با استفاده از رسانه، سیاست و اقدام‌های تجاوزگرانه، خود را پیروز جلوه دهد و به گونه‌ای که انگار در منطقه به پیروزی رسیده است، اظهار کرد: دشمن صهیونیستی همزمان تلاش می‌کند که حس شکست را چه در ایران یا لبنان یا غزه یعنی در تمام جبهه‌هایی که خود نتانیاهو جنگ‌های چند جبهه‌ای به راه انداخته است، القا کند.

وی با اشاره به سفر علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی به لبنان در روز‌های اخیر، تصریح کرد: در میانه تبلیغات این رسانه‌های منحرف و گمراه‌کننده، این سفر پیام روشنی به ایران و لبنان فرستاد: نه ایران، نه حزب‌الله و نه فلسطین شکست‌خورده نیستند، بلکه ما پیروز هستیم، زیرا دشمن به اهداف خود نرسیده است و ما همچنان پابرجا و استوار هستیم.

امانی در ادامه گفت: سفر لاریجانی همگام و در راستای رویکرد‌های مقام‌های بلندپایه ایران به شمار می‌رود؛ این همان چیزی است که این سفر را از دیگر سفر‌های دیپلماتیک متمایز می‌کند؛ این رویکرد، به این ماموریت دیپلماتیک به‌ویژه در لبنان ماهیت متفاوتی می‌بخشد.

سفیر ایران در لبنان، در ادامه با اشاره به اینکه جوزف عون، رئیس‌جمهور، نواف سلام، نخست‌وزیر و نبیه بری، رئیس مجلس لبنان در طول دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران دغدغه‌های خود را مطرح کردند، گفت: بحث در مورد موضع ایران صریح بود و دبیر شورای عالی امنیت ملی جزئیات تجاوز اسرائیل و جنگ ۱۲ روزه علیه ایران را برای مقام‌های لبنانی تشریح کرد و توضیح داد که ۴ یا ۵ روز پس از شروع جنگ، طرف اسرائیلی خود را در مخمصه گرفتار دید و از دیگر طرف‌ها خواست تا به او برای خروج از جنگ کمک کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: همانطور که می‌دانید، در روز یازدهم این جنگ، آمریکا مداخله کرد و مراکز هسته‌ای ایران را به زعم پایان دادن به درگیری بمباران کرد، اما ایران به حمله آمریکا پاسخ داد و در روز دوازدهم جنگ و در ساعات پایانی، ضربه‌های دردناکی به اسرائیل وارد کرد.

امانی همچنین گفت: اسرائیل به لبنان و ایران حمله کرد و ما در این مورد موضع مشترکی داریم؛ هر ۲ کشور مورد حمله ویرانگری از سوی اسرائیل قرار گرفتند و هر ۲ کشور شهید دادند و ساختمان‌های هر ۲ کشور ویران شدند؛ این جنگ ابعاد منطقه‌ای گسترده‌ای دارد و یمن، عراق، کرانه باختری، غزه، ایران و لبنان همگی در آن مشارکت داشته‌اند.

سفیر ایران در لبنان در بخشی دیگر تصریح کرد: چه قبل از حمله اسرائیل به ایران و چه بعد از آن، حمایت ایران از مقاومت قطعی، نهایی و بی‌برگشت خواهد بود؛ با این حال، موضوعی که در مورد آن تصمیم‌گیری می‌شود، متفاوت است و نیاز به تصمیم‌ها و هماهنگی‌های ویژه‌ای حسب مورد دارد.

وی درباره موضع ایران در قبال سلاح مقاومت لبنان هم گفت: منطق روشنی در این مورد که سلاح باید منحصرا در دست دولت باشند، وجود دارد، اما چگونگی اجرای این تصمیم منوط به بحث و گفت‌و‌گو بین طرف‌های ذی‌ربط است؛ مسئله امنیت ملی لبنان با بسیاری از کشور‌های دیگر متفاوت است، چرا که قابلیت‌های مختلف موجود در عرصه لبنان شناخته شده است.

امانی گفت: طبق قوانین بین‌المللی، اگر دولتی نتواند از مردم خود در برابر حمله دولت همسایه محافظت کند، مقاومت به‌طور طبیعی و قانونی مشروع می‌شود؛ با وجود این، وقتی یک دولت قدرتمند بتواند سلاح‌ها را جمع‌آوری و تنها تحت کنترل خود قرار دهد، وضعیت متفاوت می‌شود؛ نکته مهم در این بحث‌ها این است که موضوع مسلح کردن لبنان باید مورد اجماع طرف‌های مختلف باشد، به گونه‌ای که بنشینند، بحث کنند و تصمیم‌های خود را بگیرند.

به گفته سفیر ایران در لبنان، این چیزی است که در داخل لبنان اتفاق می‌افتد و لبنان تصمیم‌های خود را می‌گیرد و ایران از آن حمایت می‌کند.

وی تاکید کرد: ما در مقابله با اسرائیل تجربیاتی داریم که آن را منتقل می‌کنیم تا لبنان در معرض خطر بزرگی قرار نگیرد؛ این امر مستلزم یک بحث واقعی و مداوم برای رسیدن به نتیجه مطلوب است.

امانی درباره ارتباط با حزب‌الله در مورد سلاح مقاومت هم با اشاره به دیدار با شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله لبنان، اظهار کرد: دبیرکل حزب‌الله به خوبی از این موضوع آگاه است، زیرا وی یکی از طرف‌های درگیر در این بحث هست؛ ما دائما با شیخ نعیم قاسم و حزب‌الله در تماس هستیم و آن‌ها از مواضع ما آگاه هستند، اما شاید لازم بود که این مواضع و دیدگاه‌هایمان را به دیگر طرف‌ها نیز منتقل کنیم.

سفیر ایران در بیروت درباره واقعیت مقاومت و میزان صبر استراتژیک آن هم اظهار کرد: آمادگی حزب‌الله، طبق درک و ارتباطات سیاسی ما بالا است؛ با وجود این، کشور لبنانی وجود دارد که به‌طور غیرمستقیم با اسرائیل برای جلوگیری از نقض آتش‌بس توافق کرده است؛ مقاومت در مورد این نقض‌ها صبور است تا طرف آغازگر نباشد؛ کمیته پنج‌گانه در این زمینه تضمین‌هایی دارد و نقش خود را ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: این صبر از سوی مقاومت، صبر استراتژیک محسوب می‌شود تا همه طرف‌ها بفهمند که رژیم صهیونیستی به امضاها، قطعنامه‌ها یا هیچ تعهدی احترام نمی‌گذارد؛ این درک باید به افراد و طرف‌هایی که ممکن است تحلیل‌های نادرستی درباره رژیم صهیونیستی در منطقه داشته باشند، منتقل شود.

امانی درباره موضع ایران در مورد فشار و حمایت آمریکا از گروه‌های مختلف در لبنان، اظهار کرد: فشار آمریکا وجود دارد و واضح است؛ ایران در کنار دولت و مردم لبنان ایستاده است.

انتهای پیام/