شناسهٔ خبر: 74395535 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

این نوشیدنی‌های خوشمزه از طول عمر می‌کاهد

نوشیدنی‌ها بخش مهمی از تغذیه سالم به شمار می‌روند. برخی افراد با این آگاهی، سراغ نوشیدنی‌هایی می‌روند که مدعی تقویت سلامت و افزایش طول عمرند، اما اینکه یک نوشیدنی شهرت خوبی دارد، لزوما به این معنا نیست که واقعا سالم باشد.

صاحب‌خبر -

ضمیمه خانواده روزنامه اطلاعات نوشت: درفصل تابستان بازار نوشیدنی های خنک و رنگارنگ بسیار داغ است وبعد از یک پیاده روی سنگین یکی ازآنها حسابی می چسبد اما آیا تمام آنچه که ما می نوشیم برای بدنمان مفید است؟ نوشیدنی‌ها بخش مهمی از تغذیه سالم به شمار می‌روند. برخی افراد با این آگاهی، سراغ نوشیدنی‌هایی می‌روند که مدعی تقویت سلامت و افزایش طول عمرند، اما اینکه یک نوشیدنی شهرت خوبی دارد، لزوما به این معنا نیست که واقعا سالم باشد. در ذیل چهار نوشیدنی را که ظاهرا سالم به‌ نظر می‌رسند اما در درازمدت می‌توانند به سلامتی لطمه بزنند، برمی‌شمریم:

۱ـ  نوشیدنی‌های سبز آماده 

نوشیدنی‌هایی که با سبزیجاتی مثل اسفناج، کلم‌ کیل و کرفس تهیه شده‌اند، در نگاه اول یک راهکار سریع برای تغذیه بهتر به نظر می‌رسند اما بیشتر این نوشیدنی‌ها در اصل بر پایه میوه تهیه می‌شوند؛ برای مثال با پوره سیب، آناناس یا موز برای بهبود طعم. این موضوع باعث می‌شود که محتوای قند نوشیدنی به‌طور قابل‌توجهی بالا برود.

۲ـ  نوشیدنی‌های انرژی‌زای طبیعی

برخی نوشیدنی‌های انرژی‌زا آشکارا سرشار از شکرند، اما برخی دیگر تلاش می‌کنند خود را به‌عنوان نوشیدنی‌های سالم و «طبیعی» معرفی کنند، اما این نوشیدنی‌ها علی‌رغم وعده‌ افزایش انرژی طبیعی یا داشتن کافئین سالم، همچنان حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی و محرک‌های شیمیایی‌اند که می‌توانند هورمون‌ها، خواب و سوخت‌وساز بدن را به هم بریزند. اگر واقعا به افزایش انرژی نیاز دارید، از چای سبز بدون شیرین‌کننده یا ماچا استفاده کنید.

۳‌ـ  آب‌های ویتامینه

آب‌هایی که با ویتامین‌ها و الکترولیت‌ها غنی شده‌اند، در ظاهر برای حفظ آب بدن و دریافت ویتامین‌های روزانه راهکاری عالی به نظر می‌رسند، اما چیزی که این محصولات تبلیغ نمی‌کنند، این است که مقدار شکر افزوده در آن‌ها بسیار زیاد است. مصرف منظم نوشیدنی‌های شیرین در بلندمدت می‌تواند به طیفی از مشکلات سلامت، از جمله افزایش وزن، چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و پوسیدگی دندان، منجر شود.

۴ـ شیرهای گیاهی

بسیاری از افراد به دلایل حساسیت یا تحمل نکردن لاکتوز، به‌جای لبنیات از شیرهای گیاهی مانند شیر سویا، بادام، نارگیل یا جو دوسر استفاده می‌کنند، اما متخصصان هشدار می‌دهد که شیرهای گیاهی اغلب نسبت به شیر گاو، پروتئین کمتری دارند و نسخه‌های طعم‌دار آن‌ها ممکن است حاوی مقدار زیادی شکر افزوده باشند.     

ضمیمه خانواده روزنامه اطلاعات نوشت: درفصل تابستان بازار نوشیدنی های خنک و رنگارنگ بسیار داغ است وبعد از یک پیاده روی سنگین یکی ازآنها حسابی می چسبد اما آیا تمام آنچه که ما می نوشیم برای بدنمان مفید است؟ نوشیدنی‌ها بخش مهمی از تغذیه سالم به شمار می‌روند. برخی افراد با این آگاهی، سراغ نوشیدنی‌هایی می‌روند که مدعی تقویت سلامت و افزایش طول عمرند، اما اینکه یک نوشیدنی شهرت خوبی دارد، لزوما به این معنا نیست که واقعا سالم باشد. در ذیل چهار نوشیدنی را که ظاهرا سالم به‌ نظر می‌رسند اما در درازمدت می‌توانند به سلامتی لطمه بزنند، برمی‌شمریم:

۱ـ  نوشیدنی‌های سبز آماده 

نوشیدنی‌هایی که با سبزیجاتی مثل اسفناج، کلم‌ کیل و کرفس تهیه شده‌اند، در نگاه اول یک راهکار سریع برای تغذیه بهتر به نظر می‌رسند اما بیشتر این نوشیدنی‌ها در اصل بر پایه میوه تهیه می‌شوند؛ برای مثال با پوره سیب، آناناس یا موز برای بهبود طعم. این موضوع باعث می‌شود که محتوای قند نوشیدنی به‌طور قابل‌توجهی بالا برود.

۲ـ  نوشیدنی‌های انرژی‌زای طبیعی

برخی نوشیدنی‌های انرژی‌زا آشکارا سرشار از شکرند، اما برخی دیگر تلاش می‌کنند خود را به‌عنوان نوشیدنی‌های سالم و «طبیعی» معرفی کنند، اما این نوشیدنی‌ها علی‌رغم وعده‌ افزایش انرژی طبیعی یا داشتن کافئین سالم، همچنان حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی و محرک‌های شیمیایی‌اند که می‌توانند هورمون‌ها، خواب و سوخت‌وساز بدن را به هم بریزند. اگر واقعا به افزایش انرژی نیاز دارید، از چای سبز بدون شیرین‌کننده یا ماچا استفاده کنید.

۳‌ـ  آب‌های ویتامینه

آب‌هایی که با ویتامین‌ها و الکترولیت‌ها غنی شده‌اند، در ظاهر برای حفظ آب بدن و دریافت ویتامین‌های روزانه راهکاری عالی به نظر می‌رسند، اما چیزی که این محصولات تبلیغ نمی‌کنند، این است که مقدار شکر افزوده در آن‌ها بسیار زیاد است. مصرف منظم نوشیدنی‌های شیرین در بلندمدت می‌تواند به طیفی از مشکلات سلامت، از جمله افزایش وزن، چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و پوسیدگی دندان، منجر شود.

۴ـ شیرهای گیاهی

بسیاری از افراد به دلایل حساسیت یا تحمل نکردن لاکتوز، به‌جای لبنیات از شیرهای گیاهی مانند شیر سویا، بادام، نارگیل یا جو دوسر استفاده می‌کنند، اما متخصصان هشدار می‌دهد که شیرهای گیاهی اغلب نسبت به شیر گاو، پروتئین کمتری دارند و نسخه‌های طعم‌دار آن‌ها ممکن است حاوی مقدار زیادی شکر افزوده باشند.