به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیین اختتامیه هشتادودومین دوره دانشافزایی زبان و ادبیات فارسی، شامگاه دیروز (9 شهریور) در محل دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
غلامعلی حدادعادل رییس بنیاد سعدی، ابوذر ابراهیمیترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه شهید بهشتی، صدیقی معاون وزیر علوم، سلیمی رییس دانشگاه علامه طباطبایی، نعمتالله امامزاده سفیر تاجیکستان در تهران، نمایندگان فرهنگی سفارتخانههای تاجیکستان، پاکستان، صربستان و بلاروس و بیش از 210 استاد و دانشجوی زبان فارسی شرکتکننده در این مراسم حضور داشتند.
ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این مراسم در سخنان کوتاهی که با اشعار فارسی همراه بود، زبان فارسی را زبان معنویت معرفی کرد و گفت: در زبان فارسی وقتی همدیگر را میبینیم، «سلام» میدهیم؛ یعنی برای طرف مقابل آرزوی سلامتی داریم. هنگام جدا شدن هم «خداحافظ» میگوییم و با این کار نام خدا را تکرار میکنیم.
ابراهیمیترکمان در ادامه با اشاره به حضور نعمتالله امامزاده، سفیر تاجیکستان در تهران در این مراسم، ادامه داد: در تاجیکستان که مردم به زبان فارسی صحبت میکنند، حتی مرگ هم به زبان معنویت ادا میشود. در این کشور وقتی مردم میخواهند فوت کسی را خبر دهند، میگویند «فلانی بندگی کرد». اوج بندگی این است که انسان جان به کسی بسپارد که جان از او گرفته است.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آموزش زبان فارسی را دریچهای به سمت فرهنگ ایران اسلامی دانست و تأکید کرد: زبان فارسی ابزاری برای گشودن صندوق حکمت و اسرار و معنویت و فرهنگ ایرانی است.
وی همچنین گفت: پیام ایران، صلح و ثبات و مدارا و آرامش است و شما هم در یک ماه گذشته از سرچشمههای معنوی زبانی سیراب شدهاید که پیام آن سراسر مدارا و همزیستی مسالمتآمیز انسانی است.
همچنین غلامعلی حدادعادل، رییس بنیاد سعدی در این مراسم خطاب به فارسیآموزان شرکتکننده در این دوره گفت: همه ما در دانشگاه شهید بهشتی و بنیاد سعدی تلاش کردیم تا شما فارسی را بهتر بیاموزید و امیدوارم که در این راه موفق بوده باشیم. امیدوارم تا این دوره یک ماهه سبب شود تا عشق و علاقه شما به آموختن زبان فارسی بیشتر شود و شما در آینده آموختن زبان فارسی را رها نکنید.
حدادعادل همچنین ابراز امیدواری کرد که دانشپذیران این دوره علاوه بر آموختن زبان فارسی، با ایران و با فرهنگ، تاریخ و شهرهای ایران و آداب و رسوم مردم ایران هم آشنا شده باشند.
رییس بنیاد سعدی در ادامه سخنان خود از دانشجویان خارجی زبان فارسی خواست تا عضو «انجمن مجازی فارسیآموزان جهان» در بنیاد سعدی شوند و از این راه هم با یکدیگر و هم با بنیاد سعدی در ارتباط باشند.
وی همچنین به فارسیآموزان توصیه کرد تا در بازگشت به کشورشان زبان فارسی را به هموطنان خود بیاموزند.
حدادعادل افزود: هنگامیکه به کشورتان بازمیگردید، پیام ملت ایران را به ملتهای خودتان برسانید و بگویید که ایرانیها ملتی صلحدوست هستند و با ملتهای دیگر سر جنگ و ستیز ندارند؛ چون ما هیچ خطری برای جهان نیستیم و ملتی هستیم که به دین و فرهنگ و اعتقادات خود پایبندیم و برای به دست آوردن استقلال انقلاب کردیم.
براساس این گزارش، هشتادودومین دوره دانشافزایی زبان و ادبیات فارسی با حضور بیش از 200 استاد و دانشجوی زبان و ادبیات فارسی از 43 کشور جهان به همت بنیاد سعدی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با همکاری دانشگاه شهید بهشتی و اعزام فارسی آموزان توسط نمایندگیهای فرهنگی ایران در خارج از کشور از تاریخ 13 مرداد در تهران آغاز شد و شب گذشته با برگزاری آیین اختتامیه و اعطای گواهینامه معتبر شرکت در دوره دانشافزایی به اساتید و دانشجویان خارجی زبان فارسی شرکتکننده در این دوره، پایان یافت.
انتهای پیام/ک
∎