شناسهٔ خبر: 74363971 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بیش از ۵۰۰ شهر کشور میزبان مراسم جاماندگان اربعین

معاون فرهنگی و راهبری استان‌ها در سازمان تبلیغات اسلامی از برگزاری مراسم جاماندگان اربعین حسینی در بیش از ۵۰۰ شهر کشور خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌الاسلام عزت‌زمانی معاون فرهنگی و راهبری استان‌ها در سازمان تبلیغات اسلامی گفت: سال گذشته بر اساس آمار، نزدیک به ۱۴ میلیون نفر در پیاده‌روی جاماندگان اربعین شرکت کردند و امسال پیش‌بینی می‌کنیم این عدد به حدود ۱۵ میلیون نفر برسد.

حجت الاسلام عزت زمانی افزود: این مراسم امسال در بیش از ۵۰۰ شهر کشور برگزار خواهد شد و امیدواریم مردم، حضوری فراتر از پیش‌بینی‌ها داشته باشد.

وی با اشاره به پیشینه این مراسم، ادامه داد: سنت حسنه جاماندگان اربعین، چند سالی است در شهر‌های مختلف کشور برگزار می‌شود. این حرکت، نماد حسرت بودن در طریق سیدالشهدا و پیاده‌روی مسیر نجف تا کربلاست که در داخل کشور، بین اماکن مقدس تکرار می‌شود.

معاون فرهنگی و راهبری استان‌ها در سازمان تبلیغات اسلامی درباره شیوه برگزاری این مراسم گفت: اجرای این برنامه‌ها با میدانداری هیأت‌ها، گروه‌های مردمی و موکب‌ها انجام می‌شود و سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر نهاد‌های حاکمیتی، صرفاً نقش پشتیبانی و فراهم‌کردن زیرساخت‌ها را بر عهده دارند.

حجت الاسلام عزت زمانی با اشاره به برنامه‌های فرهنگی ویژه امسال افزود: همانند سال‌های گذشته، موکب‌های تخصصی کودک، موکب‌های توزیع کتاب و نقاشی و موکب‌های فرهنگی و رسانه‌ای در طول مسیر فعال خواهند بود. اما امسال برنامه ویژه‌تری نیز با عنوان زندگی با آیه‌ها تدارک دیده شده است. موکب‌های بزرگ مسیر جاماندگان به نماد‌های این پویش مزین خواهند شد و جایگاه‌ها و استیج‌های اختصاصی برای معرفی آن برپا می‌شود.

وی تصریح کرد: این طرح، نهضت عمومی برای حفظ و عمل به آیات قرآن است و در ایام اربعین، ۳۰ آیه برگزیده با محوریت نصر و مقاومت، که آیه شریفه وَلَنْ تَرْضَی عَنکَ الْیَهُودُ وَلَا النَّصَارَی (بقره/۱۲۰) در صدر آنهاست، معرفی می‌شود.

معاون فرهنگی و راهبری استان‌ها در سازمان تبلیغات اسلامی گفت: نرم‌افزار «زندگی با آیه‌ها» نیز در این مسیر معرفی خواهد شد و شرکت‌کنندگان با اسکن کد مخصوص می‌توانند وارد سامانه شوند، در مسابقات و قرعه‌کشی‌ها شرکت و جوایز تبرکی دریافت کنند.

حجت الاسلام عزت زمانی ادامه داد: علاوه بر آن، استفاده از ۵ آیه نورانی قرآن کریم که در پویش زندگی با آیه‌ها در ایام اربعین با عنوان «عهد برائت» مطرح شده بود نیز در تبلیغات شهری و فضاسازی‌ها به طور جدی پیگیری شده‌است.

وی تأکید کرد: مهم‌تر این است که این روز‌ها با حفظ و عمل به آیات قرآن عجین شود. سفیران آیه‌ها در طول مسیر، مردم را به مشارکت در این پویش دعوت می‌کنند تا قرآن و اهل‌بیت، محور رشد فهم، اتحاد امت اسلامی، قیام در برابر ظلم و مبارزه با استکبار شود.