شناسهٔ خبر: 74315530 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مشاور اقتصادی فراکسیون کشاورزی مجلس:

کشور نیازمند خودکفایی در تمام زنجیره غذایی است

دزفول – ایرنا – مشاور اقتصادی و سرمایه گذاری فراکسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشور نیازمند خودکفایی در زنجیره غذایی است، گفت: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نشان داد که حکمرانی امنیت غذایی اهمیتی برابر با حکمرانی نظامی و دفاعی دارد.

صاحب‌خبر -

ولی اله آقایارزاده یکشنبه شب در حاشیه بازدید از تعدادی از طرح‌های صنعتی و کشاورزی دزفول در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، کشاورزان را فرماندهان جنگ تولید و امنیت غذایی کشور دانست و بیان کرد: تحقق خودکفایی غذایی و تامین امنیت غذایی کشور در گرو گره گشایی از تولید در بخش کشاورزی است.

وی با بیان اینکه تمام تولیدکنندگان و بخش‌های مختلف زنجیره غذایی کشور باید مورد توجه قرار گیرند، افزود: کشاورزی تنها زراعت و باغ نیست و شامل دام و طیور، زراعت، باغبانی، شیلات، صنایع تبدیلی کشاورزی و حتی تولیدکنندگان نهاده‌های دامی، طیور و آبزیان است.

این کارشناس کشاورزی با تاکید بر اینکه تولید زنجیره گوشت بدون توجه به دامداران و تمام زنجیره‌های مرتبط با صنعت دام بی معناست، گفت: خودکفایی در تولید گندم و تمام صنایع راهبردی کشاورزی برای تامین امنیت غذایی اهمیت مضاعف دارد که رویکرد فراکسیون کشاورزی مجلس پیگیری این هدف گذاری است.

وی افزود: ناترازی انرژی موجب آسیب به تولید دام و طیور در کشور می‌شود به همین دلیل سرمایه گذاری در تولید تنها به معنای سرمایه گذاری در واحدهای کشاورزی نیست بلکه هر صنعتی که در تکمیل و پایداری زنجیره غذایی دخیل است باید در برنامه ریزی‌ها مورد توجه باشد.

آقایارزاده گفت: ناترازی انرژی می‌تواند چرخ تولید در واحدهای دام و طیور را دچار مشکل کند به همین دلیل ناترازی انرژی می‌تواند امنیت غذایی کشور را به چالش بکشد که پشتیبانی و رفع موانع این واحدهای تولیدی ضروری است.

وی با اشاره به نشست‌های متعدد فراکسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در خصوص تولید زنجیره غذایی افزود: مجلس به عنوان ناظر بر اجرای قانون، حمایت از امنیت غذایی کشور را با حساسیت دنبال می‌کند.

به گزارش ایرنا، مشاور اقتصادی و سرمایه گذاری فراکسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از سه واحد صنعتی و کشاورزی دزفول بازدید کرد.

سالانه ۹۰ هزار هکتار زمین در دزفول کشت می‌شود که ۶۵ هزار هکتار آن آبی و ۲۵ هزار هکتار، دیم است؛ ۴۳ هزار هکتار از این میزان به کشت گندم اختصاص دارد.

۲۲۰ هکتار گلخانه در دزفول وجود دارد که ۱۸۵ هکتار آن به کاشت گل و گیاه زینتی، تولید نشا و همچنین کشت سبزی و صیفی اختصاص یافته است.

این شهرستان دارای سالم ترین محصولات میوه و صیفی جات کشور بوده و برخی محصولات آن از جمله پرتقال در کشور صاحب نام هستند به همین دلیل ثبت جهانی پرتقال دزفول در فائو (سازمان جهانی خواربار و کشاورزی) در دستور کار جهاد کشاورزی دزفول قرار گرفته است.

یک میلیون و ۸۳۸ هزار تن محصولات زراعی، ۷۹ هزار تن محصولات باغی، ‌ چهار هزار و ۳۸۳ تن گوشت قرمز، ۳۳ هزار و ۳۲۳ تن شیر، ۳۱ هزار تن مرغ، یک هزار و ۵۱۰ تن تخم مرغ، یک هزار و ۴۷۸ تن عسل و ۲ هزار و ۱۹۰ تن انواع آبزیان سالانه در دزفول تولید می‌شود.

همچنین سالانه ۱۰۰ هزار تن ذرت دانه‌ای، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن ‌سبزیجات، ۷۳ هزار تن مرکبات، ‌ ۳۰۰ هزارتن چغدرقند، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن علوفه، ‌ ۹۸ میلیون شاخه گل بریده و ۴۳ میلیون پیاز گل مریم در دزفول تولید می‌شود.

کل محصولات تولیدات کشاورزی و دامی شهرستان دزفول سالانه بیش از ۲.۵ میلیون تن است.