شناسهٔ خبر: 74304262 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

در پی سفر استانی به آذربایجان شرقی و دستور ویژه رئیس قوه قضاییه صورت گرفت؛

حل معضل ۹۳ ساله اراضی صوفیان/ معاون اول قوه قضاییه: صدور اسناد مالکیت ۳۵ هزار هکتار از اراضی منطقه صوفیان تدبیری بود که مردم را خشنود کرد

در پی سفر رئیس قوه قضاییه به استان آذربایجان شرقی در مهرماه ۱۴۰۲ و دستور صریح وی برای رفع مشکلات ثبتی مردم منطقه صوفیان، امروز مراسم رسمی واگذاری اسناد مالکیت ۳۵ هزار هکتار از اراضی این منطقه به مردم برگزار شد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه در نشست شورای عالی قوه قضاییه روز دوشنبه (۱۳ مرداد) با اشاره به رفع مشکل چندین ساله‌ی اسناد املاک در منطقه صوفیان آذربایجان شرقی، گفت: در جریان سفر هیئت عالی قضایی به استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲، موضوعِ مشکلِ چندین ساله‌ی اسناد املاک در منطقه صوفیان مطرح شد و پس از آن با اقدامات و تدابیری که صورت گرفت و در نتیجه همت دیوان عالی کشور و حوزه قضایی آذربایجان شرقی، این مشکل که چند هزار خانوار را قریب به چندین سال درگیر کرده بود مرتفع شد و اسناد مالکیت مردم آن منطقه، آماده تحویل به آنها است.

امروز نوزدهم مرداد ماه در پی دستور صریح رئیس قوه قضاییه برای رفع مشکلات ثبتی مردم منطقه صوفیان، مراسم رسمی واگذاری اسناد مالکیت ۳۵ هزار هکتار از اراضی این منطقه به مردم برگزار شد.

حل معضل ۹۳ ساله اراضی صوفیان/ مراسم رسمی واگذاری اسناد مالکیت ۳۵ هزار هکتار از اراضی منطقه به مردم برگزار شد

این آیین با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی، معاون اول قوه قضاییه، حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، جمعی از مقامات قضایی و اجرایی استان و اهالی منطقه، در مسجد جامع صوفیان برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی معاون اول قوه قضاییه در ابتدا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت و جنگ ۱۲ روزه و در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تثبیت و سنددار کردن اراضی بر حسب دغدغه مندی و دستورات راهگشای رئیس قوه قضاییه جهت حل مشکلات مردم و تثبیت اراضی و با هدف کمک به مردم بومی منطقه، تصمیمات مهم و قانونی گرفته شد و پس از سال‌ها، مشکل مالکیت ۳۵ هزار هکتار اسناد اراضی صوفیان صادر شد و این امر موجب افزایش شفافیت، پاسخگویی و اعتماد عمومی به دستگاه قضایی می‌شود.

حل معضل ۹۳ ساله اراضی صوفیان/ مراسم رسمی واگذاری اسناد مالکیت ۳۵ هزار هکتار از اراضی منطقه به مردم برگزار شد

حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی با اشاره به قدردانی رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قضائی از حل معضل اراضی منطقه صوفیان خاطرنشان کرد: دعوای حقوقی میان اهالی روستا‌ها در پرونده‌ای موسوم به موقوفات قائم مقام فراهانی و ادعای وقفیت در خصوص اراضی منطقه صوفیان در استان آذربایجان شرقی، مشکل چندین ساله مردم این منطقه را مرتفع کرد.

وی با تاکید بر اثر ماندگار و تأثیرگذار این حکم در پایان دادن منازعه طولانی مدت مالکیت اراضی منطقه صوفیان گفت: این پرونده یکی از پرونده‌هایی بود که پیچیدگی‌های فراوانی داشت و شخص رئیس قوه قضاییه پس از بررسی ابعاد مختلف این پرونده و در نهایت با کارشناسی‌های متعدد در منطقه صوفیان و کسب اطلاعات و با استناد به مدارک محکم و استدلال‌های قوی حکم پرونده مذکور صادر شد و امروز با رفع مشکلات ثبتی مردم منطقه صوفیان، مراسم رسمی واگذاری اسناد مالکیت ۳۵ هزار هکتار از اراضی این منطقه به مردم برگزار شد.

حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در این آیین گفت: حل این معضل تاریخی با دستور ویژه ریاست قوه قضاییه و بررسی دقیق حقوقی توسط شخص وی انجام شد و پس از اقدامات کارشناسی مراجع قضایی، نهایتاً این رأی صادر و مسیر صدور اسناد برای مردم هموار شد. 

وی تصریح کرد: این یکی از بزرگ‌ترین اقدامات دستگاه قضایی در حوزه تثبیت مالکیت مردم است.

بابایی همچنین با پذیرش مطالبه مردم مبنی بر راه‌اندازی واحد ثبتی در صوفیان اعلام کرد: از اول شهریور، واحد ثبتی صوفیان آغاز به کار خواهد کرد.

بابایی ادامه داد: همچنین از امروز آماده صدور اسناد مالکیت هستیم و برای سهولت مردم، هزینه نقشه‌برداری املاک و اراضی این منطقه توسط، سازمان ثبت پرداخت خواهد شد و مردم هزینه‌ای در این خصوص پرداخت نخواهند کرد.

بر اساس اعلام مقامات حاضر، این مشکل که ریشه‌ای ۲۰۰ ساله داشته و به علت موقوفه بودن اراضی، صدور سند مالکیت برای آنها متوقف شده بود، با صدور رأی قطعی دیوان عالی کشور و پیگیری‌های مستمر دستگاه قضایی، پس از ۹۳ سال به طور کامل حل شد.

با اجرای این رأی، حدود ۳۰ هزار سند مالکیت تک‌برگ به نفع مردم منطقه صادر خواهد شد. در این مراسم، تعدادی از این اسناد به صورت نمادین به مالکان تحویل داده شد.

این اقدام، گام بزرگی در راستای رفع موانع ثبتی و تثبیت حقوق مالکانه مردم صوفیان به شمار می‌رود.

انتهای پیام/